reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża??

reklama
lepiej sobie odpuść współżycie. Seks to ma być przyjemność a nie lęk i strach

A czemu ma sobie odpuścić? Serio wy uprawiacie seks tylko przy planowaniu następnego dziecka?
Zabezpiecza się, jest pełnoletnia, więc nie rozumiem czemu miałaby rezygnować. Po prostu musi się dowiedzieć jakie są metody antykoncepcji i jakie dokładnie prawa ma kobieta w Polsce.
Autorko nie, nie doszło na 99% do zapłodnienia. Porozmawiaj z ginekologiem o możliwych metodach antykoncepcyjnych i dobierzcie indywidualnie pod ciebie. Masz też prawo uzyskać tabletkę po w przyszlosci jeżeli by byla duża szansa na zaplodnienie czyli np. peklaby prezerwatywa albo zapomnielibyscie o zabezpieczeniu. Masz też prawo do aborcji w późniejszym czasie np. przez zamówienie tabletek z zagranicy, jest to w Polsce legalne.

A czemu ma sobie odpuścić? Serio wy uprawiacie seks tylko przy planowaniu następnego dziecka?
Zabezpiecza się, jest pełnoletnia, więc nie rozumiem czemu miałaby rezygnować. Po prostu musi się dowiedzieć jakie są metody antykoncepcji i jakie dokładnie prawa ma kobieta w Polsce.
Autorko nie, nie doszło na 99% do zapłodnienia. Porozmawiaj z ginekologiem o możliwych metodach antykoncepcyjnych i dobierzcie indywidualnie pod ciebie. Masz też prawo uzyskać tabletkę po w przyszlosci jeżeli by byla duża szansa na zaplodnienie czyli np. peklaby prezerwatywa albo zapomnielibyscie o zabezpieczeniu. Masz też prawo do aborcji w późniejszym czasie np. przez zamówienie tabletek z zagranicy, jest to w Polsce legalne.
Czy da się na tym forum rozmawiać na osobności? Jeślibyś mogła i chciała odpowiedzieć na kilka moich pytań?

Ja tylko powiem, że mega długo stosowałam prezerwatywy i nigdy z nich żadnej ciąży nie było.
A moge zadac takie glupie pytania dla was ale mi to bardzo pomoże. Czy przy używaniu prezerwatyw zwarcałaś uwagę na dni plodne i nieplodne, czt robilas to kiedy mialas ochote? Wytrysk byl w srodku prawda? I czy sprawdzałas je po stosunku? Nie wiem jak wyglada pekniecie za bardzo.

reklama
A moge zadac takie glupie pytania dla was ale mi to bardzo pomoże. Czy przy używaniu prezerwatyw zwarcałaś uwagę na dni plodne i nieplodne, czt robilas to kiedy mialas ochote? Wytrysk byl w srodku prawda? I czy sprawdzałas je po stosunku? Nie wiem jak wyglada pekniecie za bardzo.

Nie sprawdzałam wcale jakie dni, uprawiałam kiedy chciałam, żaden z partnerów nie wyjmował penisa przed wytryskiem.
Żeby prezerwatywa pękła, taka nowoczesna to uwierz...Trzeba się postarać 🤣 Raz mi pękła, ale to dlatego, że partner tak się z nią szarpał jak zakładał, że przed stosunkiem ją rozerwał no to ona się dosłownie ROZPADŁA.

Co mogę polecić - nauczyć się prawidłowo zakładać (przytrzymuje się zbiorniczek u góry i rozwija na penisie), dwa - sprawdzić czasem czy się nie zsuwa z penisa, trzy - po wytrysku nie trzymać w pochwie penisa bo w momencie "oklapnięcia" penisa ta prezerwatywa zwyczajnie zacznie zjeżdżać, po 4 - prawidłowo przechowywać tzn w żadnych portfelach, w ciemnym miejscu, nie na słońcu etc

Do góry