reklama

Ciążowe dolegliwość

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Na początku ciąży pobolewał mnie kręgosłup, teraz boli mnie tylko po zajęciach na uczelni - oparcia są bardzo krótkie i później plecy bolą :(
Czasem mnie pobolewa brzuszek, np podczas spania jak spałam na jednym boku i się przełoże na drugi i mam wtedy takie poczucie pustości w brzuszku. Czasem zaboli jak szybko wstane pod brzuszkiem po bokach.
Mój mały lokator potrafi mnie już obudzić jak nie śpie bardzo mocno.
Ja przytyłam 6kg i u mnie to wyraźnie widać tzn brzyszek widać (tylko rano mniej) i niestety, żeby pomalować paznokcie u stóp musze się troche nagimnastykować, jak się schylam po coś to też tak jakoś dziwnie - brzuszek już daje o sobie znać nie tylko w łóżku.

reklama
Ja wczoraj zmywałam i sprzatałam w kuchni po śniadanku i i tak mnie rozbolał kręgosłup, że przez pół dnia narzekałam. Dzisiaj już nie boli ale samopoczucie jakieś kiepskie. A bóle podczas spania mam takie same jak Kosmi.

Magdaleona dzięki! Troche się uspokoiłam! Tym bardziej że teraz ból jest symetryczny. Po obu stronach równo ciągnie.
Pozdrawiam!

A ja się wczoraj dowiedziałam, że to co mnie kłuje w pośladku, to rwa kulszowa. Mam nie nadwyrężać tej nogi (pośladka) i mało sie ruszać. Dopiero jak przestanie boleć to mogę sobie spacerować.
Gorzej, że jak nie przejdzie (chociaż powinno, tylko, że mnie to od miesiąca pobolewało i jest coraz gorzej), bo wtedy muszę zrezygnować z ćwiczeń w szkole rodzenia.
Mogę iść na specjalne masaże ale takie, które mozna zrobić kobiecie w ciąży. Ech

Acha, pani gin, powiedziała, że nie powinno się robić co miesiąc USG. Ona jest zwolenniczką 3 w czasie całej ciąży w tym 2 dłuższych (oczywiście poza sytuacjami, kiedy trzeba coś sprawdzić i USG jest wtedy konieczne), a dodam, że każde USG, to dla niej dodatkowa kasa.

Pisałam o rwie kulszowej... ja mam to samo. A co do usg to ja mam co miesiąc ale u mnie ciągle się coś dzieje... więc zawsze wolę sprawdzić czy z dzidzią wszystko ok.

moj gin tez nie jeste zwolennikiem robienie co mies USG - dzis tylko sprawdzil pzrez chwileczke czynnosc serduszka i powiedzial ze na nastepnej wizycie (27.12) bedzie dluzsze USG gdzie sprawdzimy narzady (nie wiem co mial na mysli) ale powiedizal ze jest wszytko OK ja mu ufam;)

Ja mam dzisiaj jakieś obolałe podbrzusze i chwilami brzusio robi się jakiś twardy,trochę mnie to niepokoi. Humorek  do tego jakiś kiepski, nawet pierniczki nadziewane w czekoladzie nie pomogły,a nawet jest gorzej bo teraz mam wyrzuty sumienia że tyle słodkości zjadłam.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry