reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciążowe dolegliwości

reklama
uuu a ja nie moge pić mleka bo się zadrapie na smierć ehh ... cókiereczka sobie zawsze ciumkam i przechodzi ;-)

ZGAGA ?
ja mialam raz, dzieki Bogu, nie wiem od czego to zalezy zeby cos doradzic, naprawde, jem na co mam smaka, nie jem tlustych rzeczy jak kiedys u mamy, prawie w ogole sosow, prawie w ogole ziemniakow, glownie makaron, ryz i chleb
mieso smazone lub kurczak albo rybe i owoce morza ale w sumie niewiele tzn nie codziennie mieso, rano platki z mlekiem, duzo sokow owocowych, b. zadko herbata, duzo owocow i salatki warzywne swierze, ser zolty troche,czasem smietana jak trzeba do sosu spagetti albo pieczarkowego, w ogole wedlin, czasem moze raz w miesiacu kupie jakas szynke (bo tu slaby wybor), woda, jogurt, galaretki owocowe. i na tym koniec, lody wcinam, czasem cocacole,
oduczylam sie jesc czipsy i pic kawe, jakos nie chce mi sie tez czekolady ani ciastek specjalnie, bialego sera tu nie mam, odrzucilam tez zupki chinskie, cebuli prawie w ogole, no i nic z warzyw gotowanych, zup nie jadam, uboga ta moja dieta.. troche...
ale zgagi nic a nic !!! :cool2:

Ja mam zgage codziennie, zwlaszcza jak się poloze na prawym boku:baffled: i pomaga mi kilka łyżek jogurtu albo kefiru. Babcia mojego M powiedziala że można sprobowac jablko. Raz sprobowalam jak nie mialam jogurtu i... pomoglo. Polecam.

A ja zgage mialam nawet przed ciaza......wiec jestem przyzwyczajona....tyle ze w ciazy sie nasilila....na szczescie odkad maly zjechal w dol jest lepiej i ze zgaga i z oddychaniem....:-)

reklama
tak sobie czytam o tym mierzeniu czasu miedzy skurczami i jestem przerazona, bo wczoraj bylam u gina i okazalo sie ze mam dosyc silne skurcze co 20min a ja ich wcale nie czulam no moze jeden na godzine i to taki slabiutki:tak: martwie sie ze nie zauwaze skurczy i nie zdaze do szpitala:szok: :szok: :szok: moja mama wszystkie 3 porody miala bardzo szybkie ;-) od pierwszego skurczu ktory poczula ok 3-4 godz do rozwiazania!!!! fajnie jak mi pojdzie tak szybko:tak: teraz siedze jak na szpilkach bo lekarka powiedziala ze z porodem to jak z totkiem nic nie mozna wiedziec na pewno no i ze moge urodzic za kilka godzin albo za kilka tygodni:no: no i jak tu sie nie stresowac???

Do góry