reklama

Ciążowe Kłopociki

Witam!
wspolczuje bardzo tych skurczow nog, mi na szczescie przeszly po tygodniu brania magnezu.Wciaz go biore i mam nadzieje ze nie wroca.
Mam takie pytanie, czy boli Was dolna czesc brzucha.U mnie sa czasami momenty ze nie moge chodzic, tak strasznie mnie "ciagnie".Jestem w 30 tyg i nie wiem czy to normalne.Wizyte u poloznej mam za poltora tyg. ale o co bym jej nie zapytala to u niej wszystko jest normalne i jak cos to paracetamol...
No niestety, mam to samo :( Nie wiem, czym jest to spowodowane i na pierwszej wizycie u ginki zapytam sie co i jak. A najczesciej dopada mnie, jak wstaje z lozka...

reklama
Mnie tez boli podbrzusze i ciagnie mnie w okolicach miednicy Normalnie koszmarny ten bol :-(
I gin powiedzial ze jak brzuch sie bedzie stwial bardziej i bedzie mnie bardziej bolec to mam wziasc te ochydne tabletki i nie wiem czy zaczac je brac czy nie :-(
Od dwoch dni zwijam sie kilka minut z bolu wlasnie wydaje mi sie miednicy bo to tam strasznie na dole :-( ale w sobote i niedziele nie stawial mi sie brzuch .Wczoraj jak wiecie przytulalismy sie z M to stawil mi sie brzuch 2 razy trwalo to kilka sekund i totalnie nic nie bolalo
Ja mysle ze to przez podniecenie i juz nie wiem czy czekac jeszcze z tymi lekami czy kupic je ???????? :-(
Moze ktos mi z was pomoze ????????

Z moich dolegliwości to tylko huśtawki nastrojów. Wczoraj bez niczego śmiałam się tak długo i głosno, że mnie brzuch bolał a dzisiaj znowu mogłabym sobie popłakać.

Hej !! Ja stosuje Pharmacercis M - wydajny, ale czy dobry to nie wiem...okaże się po porodzie :-)

Co do skurczów to mnie parę razy złapały w nocy... niefajne uczucię :-(

Dorotka a kiedy masz wizyte? ja bym tych boli i stawian nie ignorowala :no: mi wlasnie te stawiania zaszkodzily i przez to biore fenoterol.moze zadzwon do gina i mu powiedz jak jest i czy masz wziasc.
Ja narazie nie mam tych okropnych skutkow ubocznych tylko jakas slaba i nie wyspana jestem, moze przez to maja ksiezniczka jest taka spokojna:confused:mam nadzieje.

A u mnie odebrałam wyniki i wszystko ok, poza glukozą :angry:. Norma do 140 z tego co wyczytałam, a u mnie 148. No, ale jak dzień przed badaniem, ba o godz 20 wypija się szkalnkę nektaru jabłkowego, a później się łudzi, że woda mineralna wypłucze :sorry2:, to się tak może skończyć. Nie dzwoniłam jeszcze do lekarza. Jutro powtórzę glukozę - 75 g po godz. i po dwóch i jak wtedy będzię coś nie tak to zadzwonie do gin, bo wizytę mam na 4.08, a w sobotę wyjeżdzamy na tydzień. Nie chce jakiejś biedy narobić. Jeszcze wczoraj byliśmy na 4 urodzinach siostrzenicy, ale ze słodkim to jak tak symbolicznie, a dzisiaj to nawet nie spojrzę. Ech te ciążowe zachcianki i przez to mam nadzieje, nie potrzebny stres :dry:

A ja sie stale budzę w nocy i prawej ręki nie czuję,strasznie mi zaczela drętwieć.Chwilami to tak jakbym w niej władzy w ogóle nie miała.moja gin na urlopie.wizyta za tydzien i troszke sie martwie.mam nadzieje ze to nic złego i że jest to normalne.a humory to też różne.ostatnio dość płaczliwie jest.:-(

Ja myślę, ze te 148 jest jeszcze do przełknięcie. Ja miałam 162 a poprzedniego dnia zjadłam wielką porcję truskawek z bitą smietaną i jeszcze z dokładką. A wieczorkiem 2 szklanki coli ...głupia babaze mnie a potem takie wyniki ma. Mój gin kazał wtedy mi ograniczyć cukry i po kilku dniach powtórzyć 75g. Trzymam kciuki za dobre wyniki.

reklama
A ja sie stale budzę w nocy i prawej ręki nie czuję,strasznie mi zaczela drętwieć.Chwilami to tak jakbym w niej władzy w ogóle nie miała.moja gin na urlopie.wizyta za tydzien i troszke sie martwie.mam nadzieje ze to nic złego i że jest to normalne.a humory to też różne.ostatnio dość płaczliwie jest.:-(
miewam to samo i lekarz kazał pić magnez musujący, nawet 3 tabl. dziennie. Tylko bez żadnych dodatków, sam magnez, kupiłam jeszcze żel chłodzący i smaruje doraźnie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry