• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
Super zakupy dziewczyny:tak:
Pieszczoszka mi ta buraczkowa tez bardziej sie podoba:tak: Ja nie kupuje nowej poscieli,maly bedzie mial po Misi:tak:
Jutro moze sie przejde do jednego lumpku kolo Misi przedszkola:tak:Juz nie moge sie doczekac kiedy cos kupie dla maluszka:-D dzis zrobilam troche miejsca w szafce i wlozylam to co mam dla Frania czyli kilka tetrowych pieluch, dwa pajace, 3 pary spioszkow, kilka body:tak:

moim zdaniem kocyk jest odpowiedniejszy, zwłaszcza na lato. pogoda moze być różna - raz dasz lżejszy a raz grubszy, a poduszki wogóle się niemowlętom nie kładzie.
Ja kiedys kupiłam taka pościel - to był mój pierwszy zakup dla Kuby (od tego wlaśnie sprzedawcy, moim zdaniem jakość bardzo dobra) i nie przydąła mi się zupełnie tzn moze nie do końca, bo kołderke kładłam na przewijak (drewniany) a poduszkę chłopaki używają do zabawkowego wózka w którym woża kota :baffled:

a poduszkę chłopaki używają do zabawkowego wózka w którym woża kota :baffled:

Rozwaliłaś mnie doszczętnie;))

A swoja drogą. Mam dylemat.

Czy do łóżeczka dajecie poduszkę dla malucha? Ja planowałam nie dawać, bo tak widziałam u znajomej. Byłam u innej i ta daje. W sklepie mi powiedzieli, że tak pół na pół - jedne mamy kupują a inne nie. Ponoć w Anglii się nie używa i stąd no nas moda przyszła, bo w Polsce były zawsze te poduszki i w łóżeczku i w wózkach. No i sama już nie wiem - sercem jestem żeby nie było poduszki, ale muszę mieć dobry argument, bo mój L mówi, że wydziwiam. To na razie pierwsza rzecz gdzie sie mijamy w tym co chcemy dla dziecka i sie tym przejmuję - on ma już córkę i jakoś to mnie przekonuje, że niby wie. Ale z drugiej strony to facet...

Hej,

Dziś znalazłam kocyk 100x120 za 25 zl... brałam od razu. Chciałam co prawda 100x140 ale one u mnie kostują blisko 20 zl więcej. Nie będę sie przecież zabijać o 20 cm więc wziełam...
W brzuchu rośnie mi mutant więc parę rzeczy mogę sobie pomarzyć że założę kiedykolwiek :/ no ale to są pojedyncze półspiochy :D więc dramatu nie ma :D

Flaurak ja np podusi nie będę dawać... w ogóle w łóżeczku będzie tylko misio przywiązany do szczebelek. Dzieciakami opiekuję się juz od bardzo dawna i ich rodzice nigdy nie wkładali poduszek. Dopiero gdy maluch kończył z 5 miesięcy to się spotkałam. Sama nie wiem kiedy włożę poduchę ale na początku takowej nie będzie miał

Pozdrówka :*

Ostatnia edycja:
Flaurka to nie moda tylko raczej wskazania pediatrów i fizjoterapeutów. Raz, że różne zeczy mogą się zdazyć jak się dziekco w poduszkę wtuli a dwa, że jak dziecko ma głowe podgietą na poduszce to źle to wpływa na odcinek szyjny kręgosłupa górną szczękę - tylko nie pamiętam czy to się tyłozgryz cy prodozgryz tworzy.
Ja używam poduszek odkąd chyba rok czy 1,5 roku skończyli a wczsnij to dawąłam klin
PODUSZKA DLA NIEMOWLĄT, KLIN , 60 x 36 cm, DUŻA (2169103411) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry