• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
a jak tam u Was dziewczyny z kupowaniem takich glupotek jak zabawki? My sie zaopatrzylismy w 1 gryzaczek, 1 ksiazeczke, 1 grzechotke... Lepszy rydz niz nic ale czy jeden gryzaczek i jedna grzechotka wystarcza czy tego musi byc od razu caly kosz, zeby sie dziecko nie znudzilo? ;-) Wole sie nie zdawac na rodzine czy znajomych, bo oni sa gotowi zasypac nas jakims chinskim badziewiem a ja bym wolala cos bez bisphenolu-A czy innych swinstw :-D
ja zadnych grzechotek nie mam, jedynie przytulaczka, grzechotki i mate na podloge zostawilam dla gosci, bo pewnie jak beda chcieli przyjsc to beda sie pytac co kupic wiec niech kupia albo grzechotke albi mate jak maja ochote

Ja np . nie rozumie co w tym jest śmiesznego:sorry:? obrazek na koszuli w której się rodzi:sorry:?
Widać już nie mają ludzie z czego się śmiać.( z reszta szpital to szpital a nie pokaz mody)

Ja nie mam jeszcze żadnej zabawki dla dzidzi.Chce kupić takiego szmacianego misia do przytulania no i chyba jakąś grzechotkę a tak to karuzele do łóżeczka no i misia z bijącym serduszkiem i to będzie chyba na tyle...
ja wezme jedna lub dwie koszulki Meza na porod a koszule mam jak rodzilam Xaviera i ja zaloze pewnie po porodzie, wezme jeszcze rybaczki materialowe zeby chodzic w nich po szpitalu jak by co, mi to tam obojetne kto w czym rodzi, jakos uwagi na to nie zwracam

Kugela dziecko nie powinno mieć możliwości chwycenia zabawek na karuzeli, bo może sobie wszystko na głowę ściągnąć.

No tak proste i logiczne jak budowa cepa ale na to nie wpadlam :-D

A jak wogole by nie bylo karuzeli to dziecku nie bedzie tak jakos pusto patrzec sie tylko w sufit? Moj brak doswiadczenia z niemowlakami jest przerazajacy :eek:

Przytulaczka tez mamy jednego. Bedziecie prac te wszystkie materialowe zabawki przed daniem dziecku? W sumie chyba sie powinno.

hej dziewczyny może wy mi pomozecie nie wiem który kolor pościeli wybrac bo najbardziej podoba mi się zielony ale mamy pokój w kolorze niebieskim i muszę wybrać coś innego łożeczko w kolorze takim jak na zdjęciu 15el pościel HAFTY z moskitierą 90x120 + DO WÓZKA. (2219115754) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ten ciemny beż bym wybrała, mam rożek w tym kolorze i bardzo ładny jest. Z niebieskim też wg mnie biel pięknie by wyglądała.

she_84 śliczne mebelki :-) i jaka szafa my mamy 1/3 z tego a mój mąz i tak twierdzi że jest tego za duzo ale u nas tak już jest ja szaleje z ubrankami on z zabawkami :-)Martusia22267 śliczny wózek ten kolor to też mój ulubiony i jeszcze to połączenie z szarościąpieszczoszka1988 ja taką planuję na poród zamówić ale już do leżenia na odziale to sobie wypatrzyłam 2 lepsze Koszulka nocna ciążowa oraz do karmienia XXL (2223841334) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. najbardziej podoba mi się amarant i turkus zwłaszcza że na amaranci nie będzie widać jak się podbrudzę podoba mi się też opcja że można cyca lekko wyciągnąć i jak się karmi to nie musze całej piersi na wieszch wywalać. może któraś z was ma jakiś szlafrok cieniutki i nie drogi do szpitala godny polecenia ?dzięki dziewczyny za pomoc zamawiam beżową mój P też jest za beżem

przeczytalam gdzies-kiedys relacje z porodu, ze dziewczyna pojechala niespakowana do szpitala (wzielo ja nagle z zaskoczenia) i... rodzila NAGO. To jest dopiero hard core :szok: Ale podobno bylo jej i tak wszystko jedno ;-)

Czy dziecko moze dotykac karuzeli czy lepiej zeby sie tylko na nia patrzylo? Tak sie zastanawiam, bo od tego zalezy z jakiego materialu by byla. Jak dotykowa to plusz chyba najprzyjemniejszy? A jak "wizualna" to wszystko jedno. Tyyyyyyle tego jest na rynku, ze jestem jak ta oslina posrod jadla ;-)
Dziwne, że rodziła nago, bo każdy szpital z tego co wiem udostępnia te szpitalne - w niektórych są one nawet obowiązkowe.
Dziecko nie może karuzelki dotykać. Nie polecam pluszowych, bo to źródło kurzu! Lepsze są te z plastikowymi elementami, łatwiej je w czystości utrzymać.

Kugela kiedyś karuzel nie było i dzieci też się dobrze rozwijały. Ja myślę np. o kupieniu kilku fluorescencyjnych gwiazdek na sufit. Zresztą zdania są podzielone jeśli o karuzele chodzi. Ja kupiłam ale nie zamierzam używać jej codziennie, żeby za bardzo nie przyzwyczaić, bo może czasem zostaniemy u moich rodziców na noc albo u teściów i co wtedy? A tak karuzela będzie- pluszowa z pozytywką i projektorem. I wiem, ze to za dużo bodźców na raz więc będziemy dawkować :D

Już kiedyś wrzucałam, ale co tam. My się na taką zdecydowaliśmy

FISHER PRICE - KARUZELA Z MISIAMI,WYŚWIETLACZEM + PILOT

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry