• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Andav - a nie lepiej kombinezon kupić? W śpiworku dziecię z zasady musi leżeć nieruchomo, a to chyba juz nie nasze maluchy - mi spiworki do wózków kojarzą się z mniejszymi dziećmi, rodzonymi jesienią. Są kombinezony i zimowe i takie więcej jesienne, może to będzie lepsze?
Zdecydowanie lepiej w zimę jest w śpiworku niż pod kocem ,bo ze śpiworka dziecko się tak łatwo nie odkopie ,a jednocześnie nie trzeba go podwijać z każdej strony jak koc i w wózku dziecko ma więcej miejsca.
Ważna jest też szczelność takiego zimowego spacerowego opakowania :-D:-D:-D
Zawsze będzie cieplej w śpiworku ,bo pod pleckami jednak coś więcej niż samo wyścielenie wózka
Moje wszystkie dzieci w śpiworkach wychowane .:tak:
Klaudia jest z lipca a śpiworek był niezbędny w zimie i zdecydowanie wygodniejszy niż koc bo nie ucieka z wózka ,ponieważ jest przypięty.
Dla Kubusia miałam śpiworek z gondolki GRACO ,bo tak jak się wyjęło usztywniacze to właśnie robił się śpiworek.
Teraz mam jeszcze po Klaudii na misiu ,po Kubusiu ten Graco i z tej gondolki co ma Karolka też można zrobić śpiworek tylko jeszcze muszę zerknąć jak to się robi w tym modelu.:tak::-):-)
Mając tak małe dziecko pomimo śpiworka niezbędny jest kombinezon ,ponieważ dziecko mniej się rusza i bardziej marznie.
Pamiętam ,że Kuba w duże mrozy był w kombinezonie ,w śpiworku i pod naciągiem z wózka ,a jak spał to jakoś specjalnie gorąco mu nie było.:no::no:
Te śpiworki co wkleiła link np pieszczoszka mają górę wywijaną czyli są normalnie do pasa ,a jak dziecko śpi to się odwija ,chowa rączki i przykrywa dosłownie po szyję ;-):-):-)
Na tej fotce widać jak dziecko siedzi i jak daleko sięga śpiworek
SKLEP BLUEFOX.PL ZABAWKI - FISHER PRICE - CHICCO - DLA NIEMOWLĄT - WALLABOO - ŚPIWOREK DO WÓZKA OD 0-3 LAT - WALLABOO

reklama
Ceny spiworkow tych "od Pieszczoszki" nieco ulagodzily moj stosunek do nich... Wczesniejszy link od Kugeli chyba, ze 75 Euro kosztowal - no sorry, ale moj wozek tyle nie jest wart:)

Andav - nie wsadzalam mlodego w kombinezon specjalnie dla Ciebie - i tak musialam sprawdzic czy on w niego wlezie - od jakiegos czasu laże i szukam w lumpkach, bo ten wiedzialam, ze jest na 74 i myslalam, ze do zimy nie dociagnie. A tu mam jakies 5 cm zapasu na nogach i rekach, wiec moze da rade. Na razie wiec specjalnie nie kupuje, chyba, ze trafię. To kombinezon po siostrze, cale szczęście fioletowy a nie rozowy, ale ma rozowa aplikacje i musze kupic tylko jakiąś aplikacje w trupie czachy czy cos i mu ja zmienić;)

a ja kombinezonu cholerka dalej nie mam.. ten na 74 za wiele luzy nie miał na zime dla Laury.. wiec bede musiała kupować 80 albo 86:szok:

tez bym nie dała za śpiworek 75 euro .. no chyba,że pracowała bym tak jak kiedys w Holandii czy Irlandii wtedy cena 75 euro była dla mnie jak 75zł...
No ale nie oszkujmy się w PL nie ma tak kolorowo.. przynajmniej u mnie..

A w Biedronce są fajne naklejki na ściane. Jak któraś jeszcze nie ma :-p 8zł za komplet. U nas nad przewijakiem zamieszkały małpy piraci, arr arr arr ;-) Wiecie o ile łatwiej mi się małego przebiera jak się na te małpy zagapi? :laugh2:

To się zgrałyśmy :-p Aha i tak jeszcze zareklamuję - naklejki są faktycznie wielokrotnego użytku. Chyba 4x zmieniałam im wczoraj ustawienie zanim poprzyklejałam tak, żemy mi się podobało :-p

reklama
Mo.że przejdę się do biedronki choć pokój udekorowany a czy Myszki Miki i Minnie są jak tak to już lecę .Amelia to famka Mikiego:-):tak::-D.Pieszczoszka wybierz się do jakiegoś lumpka z małą bo te rozmiary to sa przeróżne i kupisz np 68 i może być ciut za duży ,a kupisz 80 i może być na styk .Lepiej zmierzyć

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry