• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Olleno no choćby dlateggo, ze trzeba je prać, więc min 2 szt. Miałam więcej, bo się uzbierało, ja kupiłam 2 inne dostałam od kolezanek. Ale przydaly się wszystkie, bo to się dziecko przesika, a to kupka gdzieś wyjezie boczkiem albo uleje... jak to z dziećmi. Nie wyobrażam sobie w 1 rożku cała zimę. Choć fakt, ze uzywąłam ich bardzo krótko, ale w użyciu były wszystkie

Edit: zapomniałam Wam napisać, ze w lidlu są śliczne spiworki do spania,welurowe,w róznych kolorach. Grube, wyglądają bardzo pożadnie, za niecałe 30zł
Klaudię urodziłam w lipcu i rożek miałam w użytku tylko w szpitalu .
W domu traktowałam go jak kołderkę ,bo ona silna baba jednym kopnięciem z niego się wykopywała.
Był dla niej za mały.
Kuba jest z grudnia ,ale też leżał sobie swobodnie przykrywany kołderką rożkową lub kocykiem.
Rożek był do szpitala i do przykrycia w foteliku w trakcie transportu.:-):-)

reklama
My rożków przy Lence mieliśmy 4 albo 5, później służyły jako kołderki. Dziadek z babcią się bali młodą bez rożka nosić, a że wówczas mieszkaliśmy na górze a oni na dole, więc im młodą często rano podrzucaliśmy by dłużej pospać i rożki były konieczne, tym bardziej, że Lenka często je osikała:-D a suszenie trochę trwa.

Śpiworki do spania się u nas kompletnie nie sprawdziły, mała w nich wyła,wierciła się i spać nie mogła. Zamiast tego spała często pod akrylowym kocykiem, bo kołdra ta z kompletu była za duża i dopiero od niedawna z niej korzysta (ma 20 miesięcy), jako maluch podczas snu często się zsuwała i lądowała pod kołdrą i budziła się z płaczem, więc się bałam, że się udusi i pod pachy wkładałam jej koc i otulałam tym grubym kocem.

Tak samo było z wkładaniem nóżek między szczebelki - miała dwa krótkie ochraniacze zamontowane z obu stron a i tak często nogę włożyła w przerwę między nimi:sorry2: Dlatego teraz polecam i kupuję wyłącznie te na całe łóżeczko.

no to ja z innej beczki, wkrecilam sobie ze koniecznie potzrebna mi sie sukienka:-pi podobaja mi sie dwa fasony ale moj M mowi mi ze ponosze je z miesiac i brzucha juz w nie nie wsadze :dry:co wy sadzicie?
MODNA SUKIENKA TUNIKA roz 42, GREAT SHOP KOLORY (2011237192) - Aukcje internetowe Allegro
JT-STYLE NIETOPERZ SUKIENKA SUPER FASON 4023 (2019117497) - Aukcje internetowe Allegro

Ja mam dzisiaj na sobie sukienkę z H&M podobną do tej pierwszej, z normalnej serii, rozmiar 40 i jeszcze zamierzam ją nosić dłużej niż miesiąc;-) Takie nietoperze też mam, też z H&M, ale tuniki i nosiłam je do końca poprzedniej ciąży i po ciąży też, bo lubię ten fason.

Jeśli chodzi o wózki to polecam maclaren XLR, a odradzam x-landera XT.
Gondolę to mamy retro ze szprychami, firankami, okienkami z trzech stron, ale nie do kupienia już.
Jak znajdę fotki to wrzucę.

My rożków przy Lence mieliśmy 4 albo 5, później służyły jako kołderki. Dziadek z babcią się bali młodą bez rożka nosić, a że wówczas mieszkaliśmy na górze a oni na dole, więc im młodą często rano podrzucaliśmy by dłużej pospać i rożki były konieczne, tym bardziej, że Lenka często je osikała:-D a suszenie trochę trwa.

Śpiworki do spania się u nas kompletnie nie sprawdziły, mała w nich wyła,wierciła się i spać nie mogła. Zamiast tego spała często pod akrylowym kocykiem, bo kołdra ta z kompletu była za duża i dopiero od niedawna z niej korzysta (ma 20 miesięcy), jako maluch podczas snu często się zsuwała i lądowała pod kołdrą i budziła się z płaczem, więc się bałam, że się udusi i pod pachy wkładałam jej koc i otulałam tym grubym kocem.

Tak samo było z wkładaniem nóżek między szczebelki - miała dwa krótkie ochraniacze zamontowane z obu stron a i tak często nogę włożyła w przerwę między nimi:sorry2: Dlatego teraz polecam i kupuję wyłącznie te na całe łóżeczko.
o no tak zapomniałam, że jako kołderkę później uzywąłam, bo kołdra od kompletu dlugo za duża była

ollena zebys sie czasem nie przejechala na kupowaniu samych bodziakow dla malucha. doczytalam ze bedziecie w Polsce i zapewne spodziewasz sie cieplego lata( ja tez sobie takie zycze)ale jezeli lato bedzie takie jak w tym roku to w samych bodziakach maluchowi bedzie za zimno.

co do spiworkow ja uzywalam do 6 miesiaca ( taka rozmiarowke mialam 0-6mcy)i mala super w nim spala, nie odkopala sie, a jak spala pod kolderka(dostalam w prezencie taka mala do wozka)to zawsze sie odkopala, znowo kolderke do lozeczka ktora kupilam zaczelam uzywac chyba jak rok skonczyla bo duza mi sie strasznie wydawala:-)

Ja otulaczy nie miałam i teraz też nie zamierzam kupować.

Rożek miałam jeden i mi w zupełności starczył-była kila razy akcja z kupą,zasikaniem lub ulaniem ale wyprałam od razu i za parę godz był znów suchy i gotowy do użycia. Zresztą jak Nati miała ok 3 tyg to już zaczęła z niego powoli wyrastac więc chyba tylko miesiąc go używaliśmy.

Do ok 7/8 miesiąca spała w śpiworku,potem jak już zaczeła wyrażać swoje niezadowolenie,że ma ruchy ograniczone to zmieniliśmy na kołderkę-często śpi odkryta-widocznie tak lubi,bo co ja ją przykrywam to ona zwala z siebie kołdrę.

Wózek mamy taki : X-Adventure - Crossover jest niemal identyczny jak x lander-może to tutejszy odpowiednik(?). Ja jestem z niego bardzo zadowolona. Minusem jest jego waga,bo jednak sporo trochę waży-zwłaszcza z gondolą ale łatwość prowadzenia i wygoda jak dla mnie rekompensuje te wagę. Po wyjęciu tylnej półki z bagażnika nawet z gondolą mi się mieścił bez problemu.

Ostatni z mama poszalalysmy na zakupach w angielski lumpku.Zakupilam przecudne sukienusie oczywiscie rozowe,kilka bodziakow,sweterkow,spudniczek i spodenek na wyrost,mikro getry,bluzeczki itp w sumie za ponad 20 ciuszkow zaplacilam 21 zloty.Rzeczy sa jak nowe,niepowtarzalne.Jestem fanka H&m i musze powiedziec ze te ciuszki sa o niebo ladniejsze i dobrej jakosci.

Moj syn urodzil sie w lutym i on mial becik(to bylo 15lat temu),mama mi tak doradzila, a pozniej mial potowki:zawstydzona/y: Misia urodzila sie w lipcu wiec nie uzywalismy rozkow,bylo poprostu za goraco:tak: Zebyscie widzialy miny starszych pan jak widzialy ze nosze ja bez rozka:-D jak chodzilysmy na spacer to w wozku lezala bez czapeczki:tak:Tesciowej oczywiscie sie to nie podobalo:tak:

reklama
no ba a latem dziecko bez skarpetek - skandal! albo ja jak spal a były upaly przykrywałam pielucha tetrową to na mnie krzyczały że mu zimno. Bo może nie wiecie ale dziecko nezależnie od pogody musi być kompletnie ubrane - koniecznie zakryte plecy, skarpety i czapkę na uszy choćby bylo +50.
A tak zupełnie poważnie już to ja sama teraz zahcodze w głowę jak tu chować noworodka w razie wysokich temperatur albo jakby bylo np+25 jak się urodzi to co mam mu zakłożyć.. Moje dzieci jesienne więc latem już były spore to i po spartańsku a teraz mam zgryz. Pewno wyjdzie w praniu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry