• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

No ja wlasnie nie prasuje, wszystko dokladnie wytrzepuje, skladam dokladnie lub wieszam i nic nie mam wygniecionego:)
Nie wyonbrazam sobie jeszcze dokladac roboty i prasowac. MM ma zelazko, prasuje 2 razy w roku jakas koszule przed jakims wyjsciem.

paulinka fajne wozki, najbardziej podobaja mi sie te wielkie kola:)

co do obcinania paznokietkow to widze, ze co czlowiek to opinia...

reklama
Ja prasować nienawidzę i robię to bardzo rzadko -jak już muszę. Ale córci przez kilka pierwszych tygodni wszystkie ciuszki zawsze prasowałam i teraz też zamierzam.
Paznokcie obcinałam już kilka dni po porodzie-specjalnymi nożyczkami dla niemowląt. Nic się nigdy nie stało a mniej się drapała.

joasia w ciagu tych pierwszych tygodniu po urodzeniu dziecka tymbardziej nie bylo czasu na myslenie o prasowaniu. Ledwo obiad ugotowalam a rozkladalam sobie na caly dzien... wiec podziwiam;)

ja prasowałam dosłownie miesiąc - poźniej jak Ollena, dokładnie strzepnąć mokre, dobrze rozwiesić i od razu poskładać lub powiesić. są rzeczy, które wymagają prasowania, ale reszty nie zamierzam prasować - wolę spędzić ten czas na zabawie z dzieckiem lub po prostu na leniuchowaniu. miałam o to akcje ze strony teściowej - "bo bakterie zaszkodzą dziecku" - wariatka nawet skarpetki prasuje..

pazurki obcięłam nożyczkami po powrocie do domu, ale teraz używam obcinacza dla dzieci - przy drugim też będę. nigdy nie ucięłam paluszka, ani nawet nie zadrapnęłam. niedrapki Barti nosił parę miesięcy, bo nawet obciętymi się drapał. O obgryzaniu słyszałam, ale sobie tego nie wyobrażam - nie łatwiej zrobić dziecku krzywdę? w ogóle chyba wtedy nie będą równe i bez zadziorków... jak kto woli:)

U mnie w domku jest dość chłodno :P a przy prasowaniu zawsze się zgrzeje więc będę prasować jak zmarznę :P:P
Nigdy nie obcinałam paznokci u dzieci :/ ale mam nadzieje że będzie łatwiej niż u jeży :P bo tu przez sen będę obcinać :D

Widzę że Majówki w szale zakupowym... :-)

U nas jeszcze nic nie kupione, bo generalnie wszystko mam po córci.

Kupię na pewno troszkę nowych ciuszków, butelki w razie czego, kosmetyki i inne niezbędne pierdoły jak choćby fotelik do kąpieli bo swój gdzieś oddałam... :cool:

Temat wózka jest już zamknięty i wybór padł na -> WÓZEK WIELOFUNKCYJNY 3w1 ESPIRO ATLANTIC 2012 !!! (2038903312) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Od poniedziałku biorę się za opieranie, prasowanie i układanie. Półki w szafie już zwolnione dla małej ;-)

Co do paznokci to nożyczki kupiłam pierwszego dnia po wyjściu ze szpitala i obcięłam. Żadna krzywda się nikomu nie stała ;-)

Ostatnia edycja:
ja używam oliwki ale po myciu takiej w spreju kiedy wychodzę z wanny psikam ją na całe ciało wycieram ręcznikiem i skura super nawliżona ja miałam problem bo mnie wszystko swędziało nie mogłam nawet się ogolić a oliwka niezastąpiona i ładnie pachniała ja miałam z plmersa specjalna dla kobiet w ciąży koszt to chyba coś 10-15 zł ja zamawiałm na alegro razem z kremem na rozstępy :-)

http://www.lamillou.com/ Zobaczcie jakie cudownosci!! Kocyki moga slizyc jako kolderki, mieciutkie i zero bladych, pastelowych kolorow...o matko co tu wybrac?
Wlasnie reklamowali w DDTVN, no i mam problem bo moj P. od razu krzyczy, ze chce taki...2 kocyki to nie lada wydatek..

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry