• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Wezme niedrapki do szpitala ale nozyczki obowiazkowo, bo moj Patryk mial straasznie dlugie paznokcie po porodzie, byl masakrycznie podrapany na buzi i na drugi dzien po porodzie moja mama mu obciela bo ja nie umialam, ale zadrapalby sie na smierc a przy kapieli czy innych czynnosacih nie da sie dziecku trzymac niedrapkow. Wezme niedrapki we wzgledu chociaz na te zadziorki. Co do obgryzania to slyszalam o czyms takim, ale wiele poloznych mi powiedzialo, ze to nie te czasy, dawniej sie tak robilo ale to glupota... ja sie nie wypowiadam, nie mam zdania.

Pieszczoszko ja wiem, ze wozek jest do 3 lat, ale taki pol roczniak juz wazy kilka kg+wozek z 16 to sobie wyobraz jak bedziesz tym manewrowala;)
No i nie kupuj w ciemno wozka, najpierw 'wymacaj' w sklepie

reklama
pieszczoszka ja będę kupowąła wózek właśnie w takim typie jak pokazywałas. Na dużych pompowanych kołach bo mam drogę wyboistą, zimą kompletnnie zasypaną, a ponieważ ma koła skrętne to będzie się dobrze manewrował nawet z ciązkim dziekciem. Oczywiście jak będzie starszy to liczę się z tym, ze przesiądzie się w parasolkę ale ten an pewno będę używała w kolejne zimy.

Pieszczoszka ja na twoim miejscu również obejrzałabym najpierw wózek w sklepie, zanim zamówiłabym przez internet. Zresztą właśnie tak zamierzam zrobić. Dobrze sprawdzić jak wózek się prowadzi, jaką ma ramę i podotykać. Poszukaj na forach wpisując nazwę wózka, może dziewczyny wypowiedzą się konkretniej na temat pojazdów.

Ja lubiłam prasować dopóki R. nie zmienił pracy i muszę prasować koszule :-D ubranka będę prasowała na pewno, po pierwsze wyglądają estetyczniej, po drugie mam wrażenie, że takie nie wyprasowane są mniej przyjemne w kontakcie ze skórą.

Pamiętam jak moja bratowa obgryzała synkowi paznokietki przez sen bo inaczej nie dawała rady. Jak słyszę obgryzanie to ciarki przechodzą mi po plecach, nie cierpię tego i nie wyobrażam sobie aby to robić. Tak jak piszecie w rachubę wchodzą cążki bądź nożyczki dla niemowląt.

Też polecam najpierw wózek wypatrzyć na allegro potem pooglądać w sklepie i zamówić przez neta:) Chociaż powiem wam szczerze, że patrzyłam na roany w askocie i na allegro i różnicy w cenie nie ma... a jeśli jest to kilka złotych:) Pieszczoszka z tych Twoich wózków bardzo mi się podoba drugi i trzeci. Też je oglądałam, ale ja chcę wózek klasyczny więc odpadły... Pierwszy bardzo podobny do tako.

Absolutnie nie wolno obcinać dziecku paznokci w szpitalu, ponieważ moze załapać bakterie które krążą po oddziale położniczym! Ja po raz pierwszy obcięłam paznokcie Stasiowi po około 10 dniach, od zawsze uzywam do tego nożyczek do wycinania skórek, ponieważ są fajnie wyprofilowane, nigdy nie zdarzyło mi sie skaleczyć paluszka, a robi sie to łatwo i wygodnie.
Ciuszki prasuję Stasiowi do dzisiaj, czasem tylko nie wyprasuje pidzamki, ale tylko wtedy gdy mam "tyły" z prasowaniem:) nasze ubrania takze zawsze prasuję, ale mam kolezankę która nie ma w domu zelazka, poniewaz nie prasuje niczego:) a nie chodzi w wygniecionych ubraniach, potrafi je tak powiesic po praniu ze wyglądają jak moje po prasowaniu:) bedąc w ciazy ze Stasiem prasowalam jego ubranka bardzo, bardzo dokładnie, no jedno body przez 10 minut:) teraz wiem ze była to glupota, dla drugiego synusia bede oczywiście prasowała ale już "z głową":)

ja nie prasuję tylko piżam i ubranek polarowych i welurowych (no i swetrów). Sama nie wyobrażam sobie wyjśc w wymiętolonym ciuchu więc i dzieci tak nie wystroję.

polarów i swetrów tez nie prasuje:):):) no i majtek i skarpetek-znam takie osoby ktore prasują:) ja kiedys sprobowałam wyprasowac mezowi skarpety, ale sie stopiły, chyba byly kiepskiej jakosci:):):) a zelazko czyscilam chyba ze trzy godziny:)

reklama
dziewczyny zmienie temat na chwile.
szukam czegos do mycia najlepiej z olejkiem , nawilzajacego ,takiego zebym pozniej sie juz balsamowac, ani oliwkowac nie musiala.
uzywacie moze czegos takiego?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry