• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
pieszczoszka wizualnie jest ładny :) ale nic więcej na jego temat nie umiem powiedzieć bo ja należe do typu co żeby kupić wózek to muszę go zobaczyć na własne oczy, dotknąć itd na allegro dużo wózków mi się podoba ale nie zamówiła bym dopóki bym go na własne oczy nie zobaczyła.
Ollena ja nie wyobrażam sobie nie prasować rzeczy! czy to moich czy dla dziecka. A co do pazurków to moim zdaniem takiemu noworodkowi ciężko obciąć tak IDEALNIE żeby żadnego zadrapania potem nie miało i uważam że niedrapki są jak najbardziej potrzebne.

Ostatnia edycja:

ja tez kupiłam parę par niedrapek:) Co do prasowanie nie wobrazam sobie chodzic w pogniecionych rzeczach.. chyba wszystko co mam wymaga prasowania..

Wózek chce z neta zamówic.. duzy wybor fakt.. a większość wózków mozna obejrzeć w sklepie.

i jeszcze takie mi wpadły w oko.. 3w1 WÓZEK SPACERÓWKA FOTELIK COSMOS ADAMEX GTARISY (2039273043) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i ten QUATRO 4 WÓZEK GŁ-SPAC + FOTELIK SAMOCH 9x GRATIS (2043039318) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Wszystkie 3 wyglądają bardzo solidnie (pierwszy najbardziej) ale nie spotkałams ieznimi wiec ciężko powiedziec. Podne cenowo sa wóżki Taco o tych moge powiedzieć, ze sa naprawde solidne i wszyscy je chwalą a sa bardzo podobne do tego pierwszego.

Ollena mnie uczono że przez pierwszy tydzien nie powinno sie dziecku obcinać paznokci ponieważ są bardzo miękie po długim przebywaniu w wodach i mozna zrobić dziecku krzywde (zastrzal czy coś takiego) niechcący uszkodzić. Lepiej poczekać te 10 dni az paznoknie troche "wyschną"

Dzieciom nie wolno obcinać nożyczkami paznokci z wielu powodów.
Bezpieczniej jest je po prostu poobgryzać w ostateczności ,niż obcinać nożyczkami .
Bardzo łatwo u takiego maleństwa o zastrzał,zacięcie czy zakłucie.
Po za tym obcięcie wcale nie gwarantuje ,że te paznokietki nie będą drapały buźki dziecka ,bo robią się zadziorki ,ponieważ te paznokcie są mega mięciutkie .
Dla mnie niedrapki na pierwsze dni lub skarpeteczki są koniecznością .
Masm tylko 1 parę ,ale mam :-D:-D:-D:-D

Pieszczoszka, mnie te wózki też się podobają, niestety żadnych opinii na ich temat nie znam.
Ja się zastanawiam czy kupić wózek przez internet czy w sklepie. Niby przez internet taniej ale trochę się boją bo co jak będę nie zadowolona?

Zawsze mozna obejrzeć w sklepie a później kupic taki sam przez internet za niższą cenę. Ja tak zrobilam z podwójnym wózkiem graco i oszczędziłam w ten sposób 400zł, bo w sklepie kosztowął 1200 a ja na allegro kupiłam za 800 z gwarancją oczywiście

wiele wózków takich co są na internecie sa rowniez w sklepach.. wiekszosc moich kolezanek zamawiała wozki z allegro i wygladały tak samo jak na obrazku a nawet lepiej:) pozatym jest gwarancja 12 miesieczna:) a na allegro masz prawo oddac towar do paru dni bez wyjasnien.. czytałam gdzies o tym..

reklama
Ollena - ja prasować nie znoszę, ale nie wyobrażam sobie zakładać dziecku niewyprasowanych rzeczy.Prasowanie zajmuje dużo czasu, więc kupiłam taki podręczny magiel, zajmuje mało miejsca a jest niezastąpiony w prasowaniu dziecięcych ciuszków. Pieluchy migiem magluje, składasz, do szafy i gotowe, a jak pięknie wygląda jak szafę otworzysz - ja ten widok uwielbiam chociaż jakąś pedantką nie jestem.

Jeśli chodzi o obcinanie paznokcie to nas na szkole rodzenia położna uczulała aby tego nie robić w pierwszych tygodniach. Był przypadek w szpitalu, że nadgorliwa babcia chciała wnukowi ulżyć i obcięła wraz z opuszkami:szok: Lenka chyba 3 tygodnie wcale ich nie ruszałam, później w ruch poszły cążki z ograniczeniem dla niemowląt i tak jest do dziś.

Magiel o którym mówię wygląda mniej więcej tak:
Magiel PREDOM używany od 1 zł ! (2059129921) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Trzymam go w szafie a kiedy trzeba to ustawiam na stole i hurtowo prasuję.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry