• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

rampersy sa tez z dlugim rekawem i nogawkami bez stop. AS pisala o rampersach na lato, do ktorych skarpet wcale nie musisz;)
Pod pajaca i rampersa na ogol zaklada sie body z krotkim.
No w maju to już raczej kupuje się rampersy z krótkim zamiast body właśnie,a potem to już każdy wie co komu potrzeba .
Widzisz i tu znów się różnimy ,bo ja pod rampersa nie zakładam body .Rampers z krótkim to zwykłe body z nogawką do kolanka.:-):-)
Po co dziecko więc przegrzewać w podwójnej warstwie?
Natomiast zawsze zakładam skarpetki ,bo moje dzieci mają zawsze zimne nóżki.
Jedynie w upały smrodki są gołe ;-)
Dla mnie rampers z długim bez stóp to zwykły pajac .;-);-)

reklama
As 76, a możesz napisać co kupujesz do wyprawki i w jakiej ilości? Ja jestem całkowicie zielona
Czy chodzi Ci o wyprawkę do szpitala ?
Czy taką ogólną na pierwszy rzut do domu ,żeby niczego nie brakowało?
Bo to są 2 różne kwestie;-):-):-)

Kupiłam dziś pajaca, z długim rękawkiem i wygląda to tak sypialniano :) mówicie że można na spacerki w tym też wyjść? :) :)
To wszystko zależy od tego ,jak ten pajacyk wygląda i z czego jest uszyty.
(jaki materiał i wykonanie)
Ja kupuję pajace typowe do spania i takie do wyjścia np: z misiem .
To zależy co lubisz i jak chcesz ubierać dziecko.;-):-):-)
Dla mnie wygoda dziecka przede wszystkim ,a reszta wyjdzie w praniu .

Ostatnia edycja:
Chodziło mi o wyprawkę taką na pierwszy rzut, nie do szpitala :) hm pajac jest 100% bawełniany, w samochodziki z firmy george :)
Ollena 15 lat temu jak moja mała była mała ,pajacyki bez stóp były w hurtowej ilości ,ale każdy mówił pajac i już :-D:-D:-D.
Od niedawna w PL używa się nazwy rampers ,więc wszystko jest możliwe .
Fajniej napisać rampers niż pajac ,bo ładniej brzmi -tak trochę po zagranicznemu :-D:-D:-D to i zysk może większy będzie :-D:-D:-D
Firmy różnych inwencji twórczych się czepiają ,byle tylko więcej zarobić .;-):-):-)

Tu masz przykład
pierwsza nazwa pajac ,a zaraz rampers
wygląda jak wygląda i uważam ,że w takim pajacyku spokojnie można wziąć dziecko na spacer .
Na pewno w takim spać bym na noc nie położyła ;-)

BABALUNO * Welurowy Pajac RAMPERS n * SLOGAN * 56 (2033905683) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A tu moja dama w wieku niespełna 10 miesięcy w pajacu -teraz modnie nazwanym rampersem.
:-D

Załączniki

• img410.jpg
    img410.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 71
  • img411.jpg
    img411.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 78
reklama
No i nie dotrzymałam do marca :P:P kupiłam bodziaczka takiego ślicznego w paseczki :D:D
Ale obiecuje że już do marca nic a nic nie kupię :P:P

Czy któraś z Was Dziewczyny miała do czynienia ze śpiworkami?
Pokoik dziecka bedzie dość chłodny bo zahacza o część piwniczną domu głównego a mi się jakoś nie widzi żeby co 10 min chodzić i sprawdzać czy się nie odkrył... (w moim bytowaniu z dziećmi trafiło mi się tylko jedno które spało pod przykryciem normalnie, reszta to jakby się teleportowała spod koca zupełnie gdzie indziej )
ja używałam w obu przypadkach śpiworków, bo dzieciaki strasnzie sie rozkopywały. Mam w róznych rozmiarach, zawsze zakladalam sporo większe i długo je używałam. Byly na tyle dłgie, ze chłopcy jak już podrośnie spokojnie mogli w ich stanąć w łóżeczku. Dopiero jak smai z łóżeczka wychodzili to z nich zrezygnowałam zeby na łepetyne nie wypadli

Pajac to podstawowe ubranko i zakładasz kiedy chcesz .
Ja zakładam i w domu i do spania i na spacer też czasami jak chłodniej jest .
Rampers to pajacyk zwykle na krótki rękawek i z nogawką do kolanka ,do tego skarpetki i dziecko w lato ubrane .;-)
Kaftaniki są do śpioszków i też można zakładać je zawsze .
Sama z czasem najlepiej będziesz wiedziała co zakładać i kiedy .
Każda mam preferuje inne rzeczy ,więc praktyka czyni mistrza.:tak::tak:
zgadzam sie w zupelności

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry