• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

A mi przyszły te spodnie: RURKI CIAŻOWE NAJMODNIEJSZE SPODNIE OASI XL 42 (2050331439) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Pierwsze wrażenie straszne, strasznie wielkie i długie i z nieprzyjemnego sztywnego materiału. Po założeniu lepiej, całkiem fajnie leżą, guma wygodna i wejdzie w nią jeszcze dużo większy brzuszek, a teraz trzyma się całkiem ładnie, nie spada. Dobrze że wzięłam mniejsze niż zwykle nosze, rozmiar 42 jest na mnie lekko luźny, a normalnie noszę 44-46. No i pas ciążowy od tego samego sprzedawcy, już przymierzyłam z bluzkami, których nie mogę nosić bo są za krótkie, a z pasem całkiem fajnie to wygląda.

reklama
No i nie dotrzymałam do marca :P:P kupiłam bodziaczka takiego ślicznego w paseczki :D:D
Ale obiecuje że już do marca nic a nic nie kupię :P:P

Czy któraś z Was Dziewczyny miała do czynienia ze śpiworkami?
Pokoik dziecka bedzie dość chłodny bo zahacza o część piwniczną domu głównego a mi się jakoś nie widzi żeby co 10 min chodzić i sprawdzać czy się nie odkrył... (w moim bytowaniu z dziećmi trafiło mi się tylko jedno które spało pod przykryciem normalnie, reszta to jakby się teleportowała spod koca zupełnie gdzie indziej )

Mysiochomis u nas śpiworek ani przy jednej ani przy drugiej nie sprawdził się, jeszcze przy młodszej póki była mniej mobilna do 3-4 mies istniał rożek jako otulacz do snu, jak wyrosła z niego żadne koce, kołderki śpiworki nie miały szans by spełniać swoje przeznaczenie - wyjście było tylko jedno - ubierałam w cieplejszy pajacyk czy śpioszki - z tego dzidzia raczej nie wyłazi :-D

Dziewczyny, tak z innej beczki zapytam. O co chodzi z pajacami, rampersami,kaftanikami- kiedy zakłada się je dziecku? Pajac-czyli do spania? To nasze pierwsze dziecko i nie wiem o co chodzi :)

Dziewczyny, tak z innej beczki zapytam. O co chodzi z pajacami, rampersami,kaftanikami- kiedy zakłada się je dziecku? Pajac-czyli do spania? To nasze pierwsze dziecko i nie wiem o co chodzi :)
Pajac to podstawowe ubranko i zakładasz kiedy chcesz .
Ja zakładam i w domu i do spania i na spacer też czasami jak chłodniej jest .
Rampers to pajacyk zwykle na krótki rękawek i z nogawką do kolanka ,do tego skarpetki i dziecko w lato ubrane .;-)
Kaftaniki są do śpioszków i też można zakładać je zawsze .
Sama z czasem najlepiej będziesz wiedziała co zakładać i kiedy .
Każda mam preferuje inne rzeczy ,więc praktyka czyni mistrza.:tak::tak:

rampersy sa tez z dlugim rekawem i nogawkami bez stop. AS pisala o rampersach na lato, do ktorych skarpet wcale nie musisz;)
Pod pajaca i rampersa na ogol zaklada sie body z krotkim.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry