reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
ja liczę, że wreszcie będzie ciepłe lato, bo już takiego nie pamiętam. w to lato było prawie tak, jak teraz za oknem:-(cały rok jest taki sam

joasia79 super ten wózek podobny do x-landera tylko chyba gondola większa ale u nas chyba nie ma takich szukałam na alegro ale nie znalazłam :-(( ja akurat wózek będę miała od siostry mojego P mai cosi Mura 4 oni kupowali już używany po jednym dziecku ale wygląda jak nowy i jest sprawdzony noi fotelik bezpieczny :-)

Wiolka chodizlo mi o to, ze bodziakow duzo kupie, ale te z dlugim rekawem tez i legginsy do tego. Chyba, ze dziewcyznka bedzie to jakies sukieneczki oczywiscie:)
A rozek mialam jeden i jakos mi starczyl, nie pamietal zeby byl zasikany a jelsi nawet byl to w zimie szybko wysechl na kaloryferze. Pozniej sluzyl jako kolderka. Jako, ze teraz rodze w maju i zaraz bedzie lato to pewnie przyda sie na chwile i jako kolderka od razu, do PL nie bede go brala.
Pamietam lato z tamtego roku (co roku jestem w PL na cale lato), ale jakos jestem optymistka i mysle, ze bedzie lepiej a nawet jelsi nie to zawsze to cieplejsze lato jak w IE. Tez juz widze miny ludzi na miescie gdy moje dziecko bedzie bez czapeczki...moja kuzynka ubierala mala w sukieneczki i baby w kosciele jej uwage zwracaly...co za mentalnosc, ludzie uwielbiaja sie wtracac i az ich skreca kiedy dziecko na glowie czapki nie ma przy 30st na plusie. Nie mowiac juz jak nie ma przy 15...
Na szczescie moi rodzice ztych, co krzycza zeby dziecko rozbierac bo sie zgrzeje a nie na odwrot wiec nikt mi glowy nie suszy:)

mam ten sam problem co Wy, w co ja będę ubierała maluszka:) ubran mam bardzo duzo i na chlodne dni i na upały, ale jak to dopasowac do otoczenia:) stas urodził sie w listopadzie a na dodatek był malutki, miał 2kg. i był strasznie chudy, tak wiec owijałam go w rozek, przykrywałam ciepłym kocem, a temperatura otoczenia wynosiła w domu 26 stopni-tak zalecił lekarz. jeden z trzech rozkow zostawiłam a dwa pozostałe wydałam poniewaz nie do konca mi sie podobały, teraz kupie jeszcze jeden i chyba wystarczy:) jesli chodzi o ubrania to mamy około 20 par długich spodni, 10 krótkich, 30 bodziaków, 30 czapeczek:):):) taki zakupowy szał w poprzedniej ciazy a i troszke w tej:):):) ogolnie zostało nam juz mało rzeczy do kupienia, ale przed nami najtrudniejszy wybór-wózek, czy dostawka, czy co...:)

Ja już mam 3 torby ciuszków:) Przeważnie bluzy, sweterki i spodenki:) no i siostra ma mi przywieźć 7 worków ciuszków po swoim synku:) Więc dokupywać będę jak je dostanę:) i jak będzie wiadomo kto tam jest:)
Łóżeczko też chce mi dać, bo Błażejek ma już 2,5 roku i dostanie już normalne łóżeczko do spania. Muszę dokupić tylko pościel, bo materacyk praktycznie nieużywany, bo mały nie chciał w łóżeczku spać. Wolał z rodzicami na dużym łóżku.
A wózek mam już wybrany. Roan Marita- tylko kolor na razie do przemyślenia.

Dziewczynki, chcę zakupić chustę, o taką:) HALTEX DOBRZE OCENIANA CHUSTA ELASTYCZNA 50CM/5M (2022520346) - Aukcje internetowe Allegro słyszałam od koleżanki że całkiem fajna, a niedroga. zastanawiam się tylko nad kolorem:
granatowy- tylko nie wiem czy nie bedzie za bardzo grzała latem
wisienka- tylko nie wiem czy chłopiec nie bedzie w niej dziwnie wyglądał
groszek- tylko pewnie bedzie się szybko brudził
pomozcie mi, najbardziej podoba mi sie wisienka, tylko czy nadaje sie dla chłopca, ratunku:):):)!!!

Widze ze juz macie cale wyprawki:tak: Ja narazie wdomu nic nie mam:no: Czekam na poznanie plci i wtedy przywioze ciuszki od mojej koleznaki i zobacze co musze dokupic:tak:Ostatnio coraz czesciej mysle o tych malutkich ,slicznych ciuszkach:tak: Teraz mysle gdzie je bede ukladac:eek:Dobrze ze w domu siedze bo bym chodzila ogladala i kupowala:-D
Lozeczko i posciel mamy po Misi,wozka niestety nie mamy:no:Chcemy kupic jakis uzywany:tak:

reklama
Martaik wydaje mi się, że wisienka jest uniseks i będzie pasować i dla chłopca i dla dziewczynki. Najbardziej z nich podoba mi się granat i nie wydaje mi się, że będzie w niej za gorąco.

Do góry