reklama

Ciężarne na Wyspach

Z gory przepraszam że sie wtracam:-) ale co do ręczników to tutaj raczej dają w szpitalu ja jak wparadowałam ze swoim to się pielęgniarki smiały zawsze to mniej bagazu póżniej ja miałam dwa cc w Pl I jedno tutaj z tym że z blizniakami porównując to w Pl czułam się jakby mnie pociąg przejechał a tutaj po 3 dniach wróciłam normalnie do życia :-)koszule do karmienia napewno są w mothecare I nie wiem czy w h&m bluzki mają to może koszulę też :-)
Verita masz bardzo mała przerwe pomiędzy cc miałaś jakąs specjalną opieke bo ja bym chciała zajść w ciąże ale się troche boje co I jak bo to by było moje 4 cc a moje chłopaki maja dopiero niespełna 8 miesięcy ja bym chciała jak najprędzej ale boję się że to by była za mała przerwa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Karolina co do podkładów czy tam podpasek to w niektórych szpitalach też dają zapytaj położna po cc nie krwawi sie aż tak bardzo to nie ma co robić duzych zakupów ja osobiście ze 3 opakowania wywaliłam do śmieci :-)właśnie czytałam twoją listę co do majtek to spokojnie można kupić jakieś wieksze bawełniane tzn z wysokim stanem sa lepsze niz te siatkowe jednorazowe czy jakieś inne wynalazki:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mama ja zaszalm w ciążę jak córka miała 9 miesięcy specjalna opieka nie ale w razie bólu blizny mialam od razu jechać lub dzwonic. Do tego usg sprawdzające i następna cesarka bo boja sie zeby nic nie bylo. Ja nawet chcę cc wiec mi na rękę ale jak chcesz to możesz zarzadac sn rodzić.
Co do rzeczy w szpitalu to owszem oni maja wszystko od podkladow podpasek majtek poporodowych płynów do mycia i co tam jeszcze. Ale np ręcznik wole mieć swój.
Ja majtki kupilam jednorazowe sa tanie ok funta

Mam paczke podkladow i paczke wiekszych podpasek wiec mam nadzieje, ze starczy,Majtki mam bawelniane i jednorazowki, tanie sa a nie wiem co mi przypasuje. Kurcze juz coraz blizej i zaczynam miec pietra:/
Verita a ty jak tam, gotowa, spakowana?

Ja swoje koszule kupiłam w Matalanie i byłam z nich zadowolona co do ręcznika tez miałam swój te ich szpitalne do mnie nie przemawiały :/ a jeśli chodzi o podkłady to sie z nimi meczylam te z bootsa są do niczego dopiero po porodzie znalazłam takie super majtki w Tesco jak pampersy dla kobiet mega
wygoda a jaki komfort ze nic nie pobrudzisz :-)

Ja mam koszule z pl jeszcze takie z rozcięciami na każdym cycku, bardzo fajne ale pamiętam że potem to już miałam na ramiączkach i tylko myk rączkę i proste.
Pampersy wezmę też 6-10 szt jeszcze niewiem czy będę miałą sn czy cc. Mają podkłady w szpitalu? w moim chyba nie.... Ja w poprz. ciązy po cc zużyłam 3 op to teraz mam z Mothercare 48szt i jakąś małą paczkę z asdy. Majtki siatkowe dla mnie była tragedia unieść nogę po cc a tu trafić, kupię jakeś wielkie majty ciemne z primarka z 5 szt i będę je zużywać i do kosza

Karolina jesteśmy prawie tak samo z tygodniami i jeszcze mieszkamy po sąsiedzku. Jak będziesz w Corby to zapraszam :)

reklama
Nigdy żadnych szczepionek w ciąży. Nie daj sie potem dzieci maja powikłania. Ja nawet dzieci juz nie szczepie bo doinformowalam sie cobw srodku jakie powiklania po chorobie a jakie po szczepionce i korzystam z tego ze w uk nie ma przymusu po prostu nie musimy szczepic lub można wybrać na co sie chce szczepic. Nie jestem na kompie to bym ci podeslala linki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry