Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Niestety juz wiemy wszystko 2dni temu lekarz oznajmił nam ze nasz Max ma mukowiscydoze cóż jedyne co zostaje to Walczyć mam nadzieje ze te wszystkie mądre glowy wymyśla lek na całkowite zatrzymanie tej choroby. Ja i mój jesteśmy nosicielami tak jak większość populacji i jedno z 4 możliwości podziału komórek trafiło akurat na to ze urodził sie chory. Dziekuje tylko opatrzności ze mieszkamy w UK tu są prężne fundacje , pieniazki na dzieci i średnia wieku życia z tą chorobą dłuższa o 20lat niż w Polsce .
Pozdrawiamy was cioteczki .
Piszcie co u Was bo cos forum ucichlo .
Towicz trzymam kciuki za Was i walke z choroba. Bardzo malo wiem o tej chorobie. Jestescie bardzo silni. Mam nadzieje ze pomoga wam tu i ze wszystko bedzie dobrze.
Jakies leki synek dostaje, jestescie w domku?
Max dostaje Creon to są enzymy zeby jego trzustka dobrze trawila podaje sie tez to zeby przyswajal jak najwiecej z mleka które dostaje. Od kilku dni to dostaje a juz widzę ze jest mniej głodny . W przyszłym tyg dostanie resztę leków i będziemy sie uczyć z fizjoterapeutą jak z nim ćwiczyć . Tak naprawdę z zewnątrz nikt by nie powiedział ze jest chory . To wszystko dzieje sie w środku . Piszcie jak wasze maluchy . Max juz dostaje deserki bo z deserkiem muszę podawać enzymy. Póki co Max ma radochę gdy wypluwa jabuszko z bananem
Towicz kochana trzymaj sie! Tak jak piszesz, to ciezka choroba ale prognozy dobre. Ja osobiscie znam chlopaka kolo 30 estki z ta choroba, ma bardziej zaatakowane pluca, ale ma sie dobrze!
Najwazniejsze, ze macie diagnoze i wiecie jak pomoc Maxiowi
Towicz jestescie napewno pod dobra opieka.
U nas wszystko ok maly jutro konczy miesiac, jest bardzo spokojny, je i spi a jak nie spi to grzecznie sobie lezy. Jutro konczy miesiac. Dzis bylismy na wazeniu i wazy 3580, ladnie przybiera bo urodzil sie 2800 i spadl na poczatku do 2700.
Trusia wytrwallosci zycze, kolki przerabialam z pierwszym synem i wiem co to znaczy