reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

ja poznalam plec ok 12 tyg tylko miałam to szczęście ze w Polsce bylam i poszlam prywatnie na usg 3 i 4 d. niesamowite. w Anglii może powiedzą na polowkowym ok 20 tyg. piszę może bo jak dziecko się nie odwróci to nici nie interesuje ich to.
Czy dali ci 100% co do plci, bo 12 tydz. to bardzo szybko.
Ja plec w ostatniej ciazy poznalam na polowkowym, pierw bylo badanie dzidzi czy wszystko jest oki, pozniej pani pozwolila oproznic pecherz i juz na spokojnie szukanie plci :tak: udalo sie szybciutko i dala 100% ze dziewczynka i tak tez bylo ;-).
U nas dzisz sloneczko, zapowiada sie ladna pogoda :tak:, a wiec spacerkowo bedzie :-).

reklama
Mi powiedzieli plec bez problemu na pierwszym scanie, nawet sie nie dopytywalam, lekarka sama mi powiedziala, wydaje mi sie ze to zalezy na kogo sie trafi nie ma co uogulniac :) tylko ze ja bylam w 14 tygodniu.

Hej gdzie reszta dziewczyn??

Wczoraj zaszalalam na zakupach I obkupilam malenstwo, teraz po malu musze obkupic siebie, rzeczy potrzebne do szpitala itp.

Czesc:) Ja juz nie mam sily narzekac:/ myslalam, ze do jak dojde do 12tyg to poczuje sie lepiej, ale sie przeliczylam. Niedobrze mi ciagle i spac mi sie strasznie chce. Nie moge sie doczekac az poczuje ten drugi wspanialy trymestr:-)

pewność dali na 90% ale ja uwierzę jak zobaczę bo różnie bywa. to tylko maszyna i interpretacja człowieka. na polowkowym może też powiedzą.
ja jestem wściekła. Wysłałam paczki przez kuriera expresowe paczki . tydzień temu wysłaliśmy z pl. mialy dojść na wczoraj cały dzień czekaliśmy. o 21 idziemy do góry spać a ich ciagle nie ma i kazała czekać wiec przed 22 juz się wkurzyłam i kazalam dzwonić mojemu a ona ze nie przyjada dzisiaj bo sie noe wyrobili. a moj czemu nie dzwonia zebich nie będzie i nic nie powiedziala. ze będzie w poniedziałek. ok przyszły po południu. otwieram paczkę a ona cala mokra i śmierdzi winem. zalali paczkę z ciuchami i zabawkami małej i oddala mi udając że nic nie zauważyła. niosła mokrą śmierdzące paczkę i nie zareagowala. szok po prostu. nowe ciuchy i do prania. najgorzej z zabawkami pluszowymi bo kie jest ciepło na schnięcie...

Verita tez bym sie wsciekla :no:.
Karlolia nie zazdroszcze, ja czuje sie swietnie ale smieje sie ze w pierwszej ciazy wycierpialam juz na gorke :tak:. Mdlosci juz prawie nie mam tylko jak za duzo zjem to czuje ze przesadzilam.

dzien dobry!

U mnie z plcia bylo tak: pierwszy raz doktorek na slabym sprzecie w pl powiedzial 80 procent facecika to bylo w 16 tygodniu. Pozniej na polowkowym 20 tydz jak to pani okreslila "pretty obvious it is a boy" :) u polskiej ginki w londku w 25 tyg widzielismy jajeczka zupelnie wyraznie :) mam nadzieje ze zostanie chlopiec bo chlopiece rzeczy juz kupione no i imienia dla dziewczynki nie mamy!
Wydaje mi sie ze 12 tydzien to za wczesnie na okreslenie, mi polski doktorek w tym 16 tyg mowil ze narzady wygladaja podobnie i nie sa na tyle zroznicowane aby dac pewnosc. Mojego M bratanica miala byc chlopcem, nawet w dniu porodu bratowa miala usg i bylo mowione chlopiec, a tu dziewczynka wyskoczyla... co prawda bylo to 6 lat temu wiec pocieszam sie ze technika poszla na przod :)

Agata- pochwal sie co kupilas? Czy Ty Amande rodzilas w Pembury? I gdzie planujesz rodzic malego dzentelmena?

Verita- to nieprzyjemna sytuacja sprobuj furgonetka.pl nastepnym razem maja umowe z dpd - szybko i niezawodnie!

Towicz, Landryna!!!??? meldowac sie!

Karolina - mam nadzieje ze poczujesz sie lepiej wkrotce!

U nas ok, duzo w weekend popracowalismy z moim M nad domem, zamontowalismy nowe szafki w livingroomie, ukladalismy w polkach, wynosilismy niepotrzebne graty do garazu, kisilismy ogory, plewilismy na dzialce... fajnie bylo :) moj niepohamowana potrzeba "wicia gniazda" zostala zaspokojona, zobaczymy na jak dlugo hehehe.
Czekam na paczke od tesciowej z ostatnimi zakupami z Pl, zostalo mi tylko pare drobiazgow do kupienia. Mozecie doradzic w sprawie stanikow do karmienia? Jak bardzo rosna piersi po porodzie? Mysle ze kupie w 9 miesiacu i co najmniej rozmiar wiekszy. U mnie jest juz 34 f, mam nadzieje ze mozna tu dostac takie namioty :-D

verita masakra z tą paczka a nie miałaś jej ubezpieczonej ?? Tak gdzie ja korzystam tez współpracują z dpd ja zawsze robię foty paczek przed wysłaniem , zeby przypadkiem kiedyś ktoś mi nie wmowił , ze wysłałam jakąś nie dobrze zabezpieczoną zresztą obowiązkowo folia bąbelkowa . Nawet czasem mimo foli jak miałam coś z plastiku to zawsze coś mi popękało nawet nie chcę myśleć jak oni się z nimi obchodzą...

aleksiel melduję się, iż cały czas jestem i czytam Was :) co do staniczka to Ci nie pomogę , bo sama jestem na etapie szukania takiego wertuje cały czas ebay , ale poszukiwania mi marnie idą a z drugiej strony wolałabym go przymierzyć dotknąć itd... Mnie też ostatnio bierzę na wicie gniazda obecnie szukam szafy myśle jak przemeblować trochę mieszkanko . Póki co mam posprzątany schowek na piętrze gdzie będę wynosić zbędne rzeczy.

czy wy też odczuwacie kłucia w dole brzucha?? Ja czuję to prawie codziennie najczęściej jak chodzę ... Zaczęłam o tym czytać i niby takie kłucia to są , że tak się wyrażę gdy "zawieszenie lub amortyzatory macicy" się naciągają :confused:
Położna dopiero 28-go więc zostajecie mi wy moje drogie :-)

Towicz, tez mam klocie w dole jak sporo pochodze, poloz sie wypocznij bo to moze byc troche na tle zmeczenia :) I napewno tez wszystko sie rozciaga I przygotowuje. Maluchy nie sa juz takie male I daja popalic ;) co jeszcze mozesz odczuwac to bol jakby w pochwie ;) dziecko jest wieksze I uklada sie glowka na dol I to moze bolec :) bedzie tez wrazenie takie jakby 'za chwile mialo wypasc' ;) ale spokojnie to normalne odczucia :) ja jeszcze mam bole okresowe :) I tu mi sie wydaje ze macica cwiczy sie przed porodem.

Aleks, mloda rodzilam w medway w gillingham, bylam bardzo zadowolona :) teraz tez planije w medway, w lipcu oddali swiezo wyremontowany odzial polozniczy wiec mysle ze bede zadowolona ;) Tobie tez bym polecala z tego wzgledu ze medway to najlepszy odzial polozniczy w kent ;) po samej opiece widac jak jest :) 3 scany itd, teraz za tydz mam badaniez glukoza :) co do staniczkow to ja kupowalam z debenhams przy Amandzie :) teraz nie wiem jeszcze co I jak ale chyba bede na ebay cos polowac ;)

Verita, nie fajnie z ta paczka :/

W przyszlym tygodniu mam wizyte z polozna I badanie krwii po glukozie :) u mnie srednio, powoli sie turlamy ;) ja nadal wymiotuje wiec bez szalu. Ubranka juz popralam I poprasowalam :) tak jak pisalam glownie czekaja mnie zakupy dla mnie do szpitala, podklady koszule itd :)

oczywiscie ze paczki sa ubezieczone trzeba otworzyc przy przewozniku czy kurierze ktora to baba zwiala i nic ja nie obchodzilo ze cos jest nie tak, byle kase zabrac, po prostu teraz kazdego przestrzegam ze nimi lepiej nie robic interesow a dodam ze bylismy stalymi klientai, na poczatku wszystko bylo ok ale z biegiem cvzasu wiecej klientow i w glowach sie poprzewracalo

reklama
Do góry