reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

Witajcie kobietki :)

Mam do Was pytanko, od polskiej gin, dostalam Cyclogest (progesteron), za tydzień mam 1 wizytę z położną, czy mam się bez problemu przyznać, że to biore. TA ginekolog mówiła, że mam sie nie przyznawać bo tu niby nie tolerują takich rzeczy we wczesnej ciąży. Ale ja sobie myślę, że może lepiej by wiedzieli co biorę w razie jakichś problemów. Macie jakieś zdanie na ten temat?

Pozdrawiam Was serdecznie :)

reklama
kali czy powiesz czy nie to zależy już od Ciebie, zabronić Ci nie zabronią brać przecież ;-) ja nie widziałam się z położną w momencie jak brałam luteine, ale w szpitalu na scanie mówiłam że brałam to na krwawienie do lekarza a on tylko że ok ;-)

agatakat zalezy na jaka polozna trafisz. ja mojej powiedzialam ze biore cyclogest i nie skomentowala tego, wpisala tylko do karty z tym ze nie pamietam czy jej nie wkrecilam ze mi w klinice nieplodnosci przepisali (bo po invitro itd zazwyczaj daja).
mialam wpisane w karte i pozniej jak trafilam do szpitala ze skorczami w 19tc a pozniej poszlam do gp to powiedzialam ze kazali mi wrocic do cyclogestu i w karcie ciazy pokazalam ze mam go wpisanego i o dziwo dostalam ;)

ale jak mowie, to zalezy od poloznej, mnie ostatnio zje**la polozna moja i w szpitalu ze nospe biore :szok: nawet nic nie mowilam ze swojego czasu bralam 2x1 dziennie bo mi gin z polski z cyclogest/ luteina kazal brac

ja jak wspomnialam ze biore duphaston w poprzedniej bo mialam stymulowany cykl ale akurat to od pl ginekooga wzielam to awantura na pol leicester dzwonil po szpitalach , opieprzy mnie ze tu sie nic nie ierze bo jak ma sie poronic to sie ma i koniec i ze mam pezestac natychmiast, obiecalam poprawe i dalej bralam

Hej mamusie :).
U nas dzis od rana leje :zawstydzona/y:, dzieciaki mi szaleja w domu a ja szalu dostaje :wściekła/y:, nosi ich. Mam nadzieje ze popoludniu przestanie to gdzies z nimi pujde.
Verita czujesz juz jakies ruchy dzidzi?
Husky ja tez mam zapas nospy z pl, bralam sporadycznie w poprzedniej ciazy i teraz tez bede brac jak bedzie trzeba ;-).

Witam ciezaroweczki sobotnio!

Agata dzieki za otworzenie grupy :) co do oddzialu polozniczego to chyba to jest zorganizowane innaczej w zaleznosci od councilu. Ja nie podlegam pod Medway ale pod Tonnbridge and Malling i na tym naszym polozniczym lekarza niet... :crazy: pozostaje mi wiec regularny szpital.

Towicz Agata dzieki za wsparcie w sprawie pracy, staram sie nie denerwowac ale... wiecie jak to jest. Ide w poniedzialek do citizen advice to sie dowiem co i jak. Co do opieki nad mlodym po moim urlopie macierzynskim, obie mamy sie zaoferowaly przyjezdzac na zmiany opiekowac sie wnusiem az nie staniemy na nogi :)

Towicz masz racje powiedz poloznej co myslisz, powinni Ci dac znac szybciej a nie siedzisz i sie zamartwiasz... Ja jeszcze tez czekam na wyniki pewnie tez dowiem sie u poloznej 2 wrzesnia... Myle ze jesli mialo by byc zle czy to u Ciebie czy u mnie dostalybysmy telefon.

Weela - zawsze warto miec przygotowana lacinska nazwe choroby HPV tu mowia na brodawczaka wlasnie od nazwy. Jest tu na to nawet szczepionka podawana dziewczynkom. Bedzie dobrze! A gdzie bedziecie mieszkac w UK?

Mamcia ruchy na pewno poczujesz wkrotce, w kazdej ciazy nastepnej podobno szybciej. Ja poczulam ok 17 tygodnia takze dosc wczesnie jak na pierwszego malucha ale to na pewno nie byly jelitka ;) Skandal z ta wizyta dopiero za 17 tygodni... bez komentarza!!!:baffled:

Trusiu niestety nic na temat tego zabiegu nie wiem i mam nadzieje, ze nie bede musiala sie dowiadywac... Ja takze szybko sie mecze, a u Ciebie jeszcze 2 latek pod opieka wiec nic dziwnego...

Tygryseczek uwazaj na siebie i nie przepracowuj sie moze faktycznie przemysl sugestie podsunieta przez Husky

Husky piekne imionka wybraliscie! Miedzynarodowe i tak samo sie pisza, male nie beda musialy wiecznie literowac imion i nikt nie bedzie przekrecal! Z blizniakami faktycznie nie ma co ryzykowac porodu naturalnego! Twoj termin zbliza sie wielkimi krokami, na pewno nie mozecie sie doczekac! Ile waza ksiezniczki?

Cytryna
niestety lub stety o paciorkowcu nic nie wiem. Robia tu test na obecnosc tej bakterii czy mialas robiony w PL?

Partycja Partyk rozumiem po Tobie ;) pamietaj tylko ze Angolom kojarzy sie to imie z Irlandczykami bo ich zartobliwie nazywaja Paddy. Z kolei Dawid uwazajcie na pisownie bo beda mowic Dajłid jak bedzie przez w... Trudne to wybieranie imion i duza odpowiedzialnosc... My musielismy odrzucic wszystkie typowo polskie imiona ktore nam sie podobaly ze wzgledu na wymowe i zdecydowalismy sie na miedzynarodowego Leona. Podobnie sie wymawia i identycznie pisze. Na drugie Alexander po mamie :) tyle ze przez x :)

Kali ja bralam luteine ale sie nie przyznawalam, tu jest zakazana wiec nie chcialam sie narazac na glupie gadanie... jak pokazalam nospe to w ogole nie wiedzieli co to jest. Mysla ze nas lekarze w Pl chca otruc i ze z medycyna jestesmy sto lat za murzynami a mnie sie wydaje ze jest raczej odwrotnie.

U nas ok poza nieznosnym bolem w miednicy promieniujacego do prawego uda i pachwiny. Sa momenty ze nie moge stanac na noge. Chyba sie wszystko rozciaga lub mlody na jakis nerw naciska...Zaczely sie tez takie pobolewania jak na okres... ech uroki ciazy, aby do pazdziernika!

Milego weekendu kochane

alekssiel wspolczuje bolu miednicy mi bardzi promieniowal do pachwiny szczegolnie w nocy..... :crazy:
male waza dopiero po 2 kg ale moj cel i tak osiagniety bedzie za 2 dni by dojsc do 36tc :-) choc moga sobie jeszcze siedziec spokojnie- ja tam ich nie wyganiam :rofl2:

u mnie chyba porod sie powoli zbliza bo mlode od wczoraj mniej sie ruszaja i mam straszne bole krzyzowe i brzucha zarazem- mama mowi ze jej to przepowiadalo kazdy z trzech porodow i ze jak beda co 20 minut regularne to ze sie zaczyna...
w nocy bralam przeciwbolowki na bol wlasnie bo nie dawaly mi spac.
i wspolczuje ludziom miec ciezarna na koncowce bo mi odbilo i po 1 w nocy wstawalam pranie, zaprawialam truskawki :happy: mam nadzieje ze sasiadow nie pobudzilam :-D

reklama
Dziękuję dziewczyny za rady, postanowiłam, że tez się nie będę przyznawała... jesli oni mi jakieś leki przepiuszą, to wtedy skonsultuje z moim ginekologiem czy można to łaczyć, ale jesli nic nie przepiszą , to chyba nie mam powodu by się z nimi tym dzielić ;)

A jesli o imię chodzi to tez mam dylemat, biorę pod uwagę powrót do Polski w dalekiej przyszłości (sam nei wiem jak to będzie), więc tez nie chciałąbym, by dziecko miało jakieś dziwaczne imię. No ale mam jeszcze sporo czasu na zastanawianie się, teraz najważniejsze by zdrowo rosła dzidzia :)

Do góry