reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

Przybiera normalnie na wadze. Myslalam, ze to przez moj pokarm mu sie ulewa, ale chyba to nie dlatego. Problem w tym, ze maly wcale nie chce spac i nie daje juz rady.
Jakies sposoby na sen???????:szok:

reklama
Myleene na sen nie ma niestety, a mój Karol ulewa od urodzenia całyczas i to bardzo duzo, zakładam mu sliniaki takie duże podwójne bawełniane, ale i tak nie raz na mnie uleje tak,że musze zmieniać bluzke i spodnie a i nawet majtki:)

IWEE ja miałam cukrzycę ciążową i pod koniec ciąży dostawałam insulinę ,przede wszystkim powinnaś ograniczyć cukier i słodycze ,najlepiej całkiem je wykreśl z menu ,jedz małe posiłki ale co 2,5-3 godziny ostrożnie z owocami mają też dużo cukru i najlepiej pij wodę i owocowe herbatki oczywiście nie słodząc i trzeba przed snem zjadać lekki posiłek by nie było większego odstępu niż 10 godzin przed sniadaniem bo wtedy wydziela się dużo cukru z organizmu ,ja miałam glukometr i kontrolowałam cukier 4 razy dziennie ,jeśli wsszystko jest w normie i pod kontrolą nie ma niebezpieczeństwa dla dziecka .
Jesli masz jeszcze jakies pytania pisz w miarę wiedzy pomogę Ci i trzymam kciuki .a przede wszystkim nie martw sie nie taki diabeł straszny jak nam się wydaje .

karolinka -moja mala akurat kapali w szpitalu,podjechali do mnie do lozka z wanienka i pokazywali jak kapac itp...:tak:teraz tez zabieram wszystko do kapieli na wszelki wypadek,tj mydelko i reczniczki:tak:No i kupe ubranek i pieluszki tetrowe i zwykle i chusteczki nawilzane,ale malo uzywalam bo kazali mi wacikami i ciepla woda tylko podmywac mala i teraz tez waciki zabieram oczywiscie:tak:i to tyle chyba.Tym razem wezme smoczek w razie ogromnej potrzeby ssania,bo moja Nika dwie doby mi na cycach wisiala a nie jadla tylko ssac chciala i sie bawila a ja nie nadazalam z nakladaniem kremu na pokrwawione sutki:confused2:
Myleene - ja wiem,ze to na przekor przekonaniom wiekszosci mamus,ale z Nika tez spac nie dalo rady i dopiero jak lezala z Nami na lozku(mdzy mna a lozeczkiem,bo przystawialismy do swojego lozka)to spala calutkie noce...Teraz spi sama i nigdy nie mielismy problemow ze snem;-)Moze potzrebuje bliskosci w nocy po prostu...warto sprobowac,bo wyobrazam sobie ze oczy to juz na zapalki masz po takich nockach zawalonych:sorry:
Medio- jestem w szoku,ze tak zadko smear test oferuja!Mi raz do roku zaproszonko GP wysyla i ide:eek:Ale tu to co przychodnia to inne zwyczaje:confused2:

Ja musze kupic jakies ubranka na wyjscie ze szpitala bo okazuje sie,ze wszystko jakies takie cieniutkie mam na ten poczatkowy okres 0-3mce:sorry:Wiec jutro wybieram sie na zakupy:-)Nie mam pomyslu narazie....Chyba jakis dresik kupie a pod niego body i kaftanik na dlugi rekawek i z nogaweczkami,do tego paputki no i czapeczka...Co Wy macie przygotowane na wyjscie?

Przybiera normalnie na wadze. Myslalam, ze to przez moj pokarm mu sie ulewa, ale chyba to nie dlatego. Problem w tym, ze maly wcale nie chce spac i nie daje juz rady.
Jakies sposoby na sen???????:szok:

Może to wyda Ci się okrutne ale napiszę Ci co nam pomogło jak Aluś dawał nam w kość. Otóż położna doradziła, żeby nie przybiegać natychmiast jak mały zapłacze i od razu go nie karmić bo to jest błędne koło. Nie chodzi Mi o to, żeby zostawić dziecko, żeby się wypłakało:no: absolutnie NIE. tylko, żeby troszkę odczekać i wtedy starać się je uspokoić nie biorąc na ręce tylko sama wiem, że to nie zawsze się udaje:tak:, ale nam to pomogło i Aluś po jakimś czasie nawet jak nie chciał spać to nauczył się troszkę sam poleżeć, a My mogliśmy troszkę odpocząć:tak:.

ADA1989- sorki to dopiero w ten czwartek ma wizyte 23/04/09 na 15, dzis moj ostatni dzien pracy NARESZCIE!! na kiedy ty masz cesarke? chyba wlasnie jakos 21 czy 23/04 co?

katarzyna w nocy to nie jest tak zle jeszcze, najgorsze, ze jak maly obudzi sie do karmienia o 5.30, to juz nie spi do 15.00 - 16.00, przysypia na 10 minut i to wszystko:baffled:

mamunia
staram sie robic tak jak ty mowisz, tylko to bardzo trudne, czasami mam obawe, ze sasiedzi zglosza gdzies, ze dziecko morduje:szok::-D

wybieram sie dzis z malym do gp, bo mam wrazenie, ze jego penisik wyglada dziwnie, mam nadzieje, ze to nie stulejka:baffled:

No to chyba bede musiala przepakowac torbe do szpitala raz jeszcze, bo narazie spakowalam tylko ubranka, pampersy i chusteczki nawilzajace, a widze ze co szpital to obyczaj, wiec lepiej miec jakis zapas niz mam czegos nie miec :tak:

u mnie dalej nic, brak jakich kolwiek objawow

dzieki za pomoc dziewczyny

reklama
Myleene- rozumiem cie doskonale no ale co możemy poradzić:happy: przecież nie wszystkie dzieci są grzeczne i cichutkie:-) ale pociesz się, że drugie może być spokojniejsze:-D tak jak u mnie;-). No ale tak na serio to On jest jeszcze malutki i może wszystko się unormuje:tak:. Mam taką nadzieję:-).

Do góry