reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

Ja jestem taka ranna i weekendowa żonka bo mój M wychodzi z domu do pracy o 13.30 i wraca o 23.45 przy czym wstaje "rano" ok 11, więc sama widzisz, że prawie go nie widuję i tylko jesteśmy ze sobą w weekendy gdzie bardziej go absorbuje Kuba. Czeka w końcu cały tydzień żeby pobawić się z tatą w weekend. Ja mam szansę na odrobinę uwagi jak Kubuś już śpi :baffled:
Całe dnie siedzę sama z Kubą a jak zacznie padać to czasami po kilka dni nie wychodzimy nawet z domu. MASAKRA i DEPRECHA. Widzisz więc, że nawet jak blisko to i tak daleko.

reklama
Myleene widzisz ja i Sara wiemy bo juz to przezywalysmy-ja nie wspomnialam wczesniej ale to nie 1wszy raz jak musialam tak sama zostac.W tym roku juz tak bylam sama przez caly lipiec i polowe sierpnia,caly kwiecien,a w zeszlym roku caly listopad i lipiec(niestety trzeba sie poswiecic czasem i myslec o innych rzeczach niz tylko to ze sie samemu zostanie-ja wiem ze moje kochanie chce zapewnic mi i naszemu malenstwu dobra przyszlosc i dlatego jakos to wytrzymuje:tak:)Poza tym wiem ze jemu tez nie jest latwo,szczegolnie teraz jak bedziemy mieli dziecko i wiem ze on tez cierpi ,mysli o nas caly czas i nie moze sie doczekac powrotu.Co mnie zaskoczylo to to ze dzien przed wyjadem poplakal sie bo wcale nie chcial jechac,a w lipcu w dzien wyjazdu tak samo-prawie przez niego nie poszlam do pracy,bo zaczely mu lzy leciec jak wychodzilam z domu i ja przez niego tez zaczelam plakac,ale widzisz jakos przezylam te wszystkie miesiace bycia sama.Zobaczysz bedzie dobrze;-)
Milej i spokojnej nocy

Sara niestety zycie nie zawsze do konca sie uklada tak jak bysmy chcieli,ale trzeba myslec pozytywnie:tak:Zobaczysz,przyjdzie taki dzien ze wszystko sie ulozy tak jak bedziesz tego chciala.Mnie to depresja zawsze dopadala przed zima-teraz jest lepiej ale napewno tylko dlatego ze mysle ciagle o tym ze moje marzenie o byciu mama sie w koncu spelni za niedlugo i to jest jedyne co mnie uszesliwia:-)

Witajcie dziewczyny-Gratuluje mamusiom ktore juz sa po porodzie!
Jesem ola mieszkamy w UK,mamy synka i teraz powaznie myslimy o staranich;-)
Mam pytanko biore tabletki antykncepcyjne,wiem ze zdania sa podzielone w pl mowia ze jak sie odstawia to trzeba troche odczekac a tu ze nie -jak to bylo z wami?
pozdrawiamy

Witam,
mam takie male pytanko...czy ktoras z Was ma rezydenta??
Zastanawiam sie nad nim..moze czas najwyzszy wyrobic go sobie.
Jakie papiery trzeba wypelnic i skad je wziac.

A tak poza tym, to ok. Mogloby byc lepiej, ale jest ok.
Pogoda w PL deszczowa, wiec nic tylko siedziec w domu:((((

Myleene ja nie mam rezydenta ale moge Ci podac kilka informacji:
Zezwolenie na rezydenturę ważne jest tylko przez 5 lat.
W niektórych przypadkach może być wydane również na krótszy okres, jeśli Twój okres pobytu w UK wynosi mniej niż 12 miesięcy.Musisz wypelnic i wyslac formularz EEA1
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/eea/eea1.pdf

Po 5 latach w Anglii dostajemy automatycznie Status Indefinite Leave To Remain i nie ma potrzeby już składania aplikacji o stałą rezydenturę.

Witam
Ja rodziłam w anglii i nie jestem zadowolona. Nie podali mi znieczulania zewnątrzoponowego, choć były wyraźne wskazania by to zrobić, nie wspominając już o moich wrzaskach i błaganiach. Petydynę dostałam, ale też musiałam się naporsić, bo tak na pierwsze kwiknięcie to można co najwyżej kodeinę dostać. Gas and air - mogłam uzywać dowoli, ale nie czułam by cokolwiek mi pomagał, a oddychac było mi z nim cięzko, wieć go odrzuciłam. Dziecko przyszło na świat w potwornych bólach które śnią mi się do dziś. Każdego kto mnie zapyta doradzę rodzic dziecko w kraju. Co prawda u nas to znieczulenie kosztuje, ale co z tego ze tu jest darmowe, skoro okazuje sie ze nie dla wszystkich. Byłam potem w szpitalu zapytac dlaczego mi go nie dali, a oni na to ze przeciez nie prosilam (!) i nie ma tego odnotowanego w relacji z porodu. Spotykam sie raczej z pozytywnymi relacjami odnosnie poloznictwa tutaj, ale sama bardzo sie zawiodłam.I ostrzegam, nie wierzcie dziewczyny w te bzdury ze tu sie rodzi bez bólu bo to taki cywilizowany kraj! Domagajcie sie tego co sie wam nalezy, a jak wam odmówią znieczulenia to sprawdzcie od razu czy to zostalo odnotowane.

Witajcie dziewczyny-Gratuluje mamusiom ktore juz sa po porodzie!
Jesem ola mieszkamy w UK,mamy synka i teraz powaznie myslimy o staranich;-)
Mam pytanko biore tabletki antykncepcyjne,wiem ze zdania sa podzielone w pl mowia ze jak sie odstawia to trzeba troche odczekac a tu ze nie -jak to bylo z wami?
pozdrawiamy

Witaj Olcia:) powiem ci ze tabletki powoduja rozchwianie gospodarki hormonalnej (co u ciebie nie musialo wystapic:sorry:wlasnie mozesz zajsc od razu), takze dlatego tez kobitki czesto staraja sie zaraz po odstawieniu bo sa wieksze szanse na zajscie, podobno;-) mam znajome co tak zrobily i jest ok .ma tez co odczekaly(aby sie wszytsko uregulowalo) i tez jest ok..to wszystko tez zalezy ile sie takie tabletki bierze, dobrze ze juz raz rodzilas;-)(ciekawa jestem czy przed pierwsza ciaza tez bralas anty.?)

reklama
a i wlasnie moja znajoma tez ma synka(2 latka) i znow sie stara, odstawila tabl. odczekala te 3 miechy i juz 3 podejscie jest...zaraz do niej zadzwonie i sie dowiem czy sie udalo:tak: jesli sie dodzwonie hehe:confused2:

Do góry