reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

Dzięki dziewczyny za pocieszenie ;)

ale chyba się muszę nastawić na te wywoływanie porodu...
na razie nic się nie rusza, wczoraj parę skurczy i ucichło ...

w czwartek spotkanie z midwife, mam nadzieję, że powie mi w razie czego kiedy mam się stawić już w szpitalu...

pozdrawiam Was wszystkie

reklama
Wróciłam od położnej, wszystko ok:-D serducho pięknie było słychać, brzuszek ok.Trochę się położna śmiała z tego GP i powiedziała, że ten skan wcale niepotrzebny, no ale powiedziała że przynajmniej skorzystam i zobaczę dzidzię. Powiedziała, że chce mnie widzieć za 6 tk czyli dopiero w 33 tk:tak:
W sumie to za 3 tk mam wizytę w Pl więc spoko
kingusia no jakoś się trzymaj tam kobito
bajeczka to moja to prawdziwy włochacz będzie bo ja mam zgagę non stop:tak:ale śliczne zdjęcie tej twojej mayi:-)
trzymajcie się babki, oby dotrwać do ciepłych dni bo znów straszą zimnem:confused:

Bajeczka mi Mamunia i Pixi polecily krem LANSINOH na poranione sutki i jest naprawde dobry(kosztuje on £10)

Karis widzisz ja zgage mialam tylko przez niecaly tydzien w 9tym miesiacu ciazy a moja mala tez miala kupe wlosow:tak:
Dobrze ze wszystko jest w porzadku a jak polozna powiedziala dzieki scanowi przyajmniej zobaczysz malutka jeszcze raz:-)

Załączniki

• lanolin_S..jpg
    lanolin_S..jpg
    11,3 KB · Wyświetleń: 31
bajeczka,

nakładki są w różnych rozmiarach, może masz kupiony za duży rozmiar i stąd ten dyskomfort ??
Albo może kup z innej firmy? Ja akurat miałam z Aventu, byłam zadowolona.
Pomaga też zwykły Bepanthen i tak jak kiedyś pisałam - mnie poradziła położna, zeby smarować sutek i brodawkę swoim mleczkiem, a potem dobrze wywietrzyć piersi i to też przynosi ulgę :tak:
Spróbuj kochana, to nic nie kosztuje, a może akurat pomoże :tak:

Kingusia,

słonko, na pewno jest Ci bardzo ciężko, ale będzie dobrze, musi być :tak: Trzymaj się, jesteśmy myślami z Tobą ;-)

Karis,

ja uwielbiam też na tych wizytach słuchać bicia serduszka maleństwa, to jak muzyka dla mamusi :-)

kamilalopez,

jak tam Twoja szwagierka, dalej tak Cię radami zasypuje ?;-)

Bajeczka nie pamietam ile czasu zajelo poprzednim razem,ale napewno nie trwalo to dlugo,poprostu smaruj po kazdym karmieniu.Wiadomo ze im czesciej karmisz to troszke dluzej to potrwa ale zobaczysz ze szybko sie zagoi.Musisz sie uzbroic w cierpliwosc,napewno dasz rade a za niedlugo Maya nauczy sie poprawnie ssac piers i juz nie powinnas miec takich problemow
Ja tez teraz mam problem z jednym sutkiem od 2 dni-cos Olivii odbilo i trzymajac mocno sutek w buzi odwracala glowe w druga strone i sutek wyskakiwal jej z buzi bolac mnie przy tym okropnie i zrobila tak chyba ze 3 razy pod rzad az sie krew pojawila no i teraz wlasnie to lecze ale na szczescie juz prawie zagojone:tak:Ale kilka godzin po tym jak to zrobila musialam ja nakarmic z tej piersi i myslalam ze umre z bolu.

Bajeczka i wlasnie tak jak napisala Maureen tez slyszalam z roznych zrodel o rozsmarowaniu kropli mleka na sutku odrazu po karmieniu i poczekac az wyschnie.Tez tak robilam a pozniej smarowalam tym kremem:-)
Maureen na szczescie juz mam swiety spokoj.A w poniedzialek przychodza z cousilu do szwagierki do domu porozmawiac z nia o mnie i ze mna bo staram sie o to mieszkanie i nagadalam im ze pokoj za maly,wszystko w walizkach trzymam i nie da sie tak zyc a do tego sklamalam ze z nami w pokoju spi ich syn bo to jest jego pokoj i w pokoju corek nie ma juz miejsca.no i szwagierka ma niepelnosprawna corke wiec im powiedzialam ze nie moge nawet na minute Olivki samej zostawic bo ta mala lata po calym domu i juz nie raz ja przylapalam w moim pokoju jak kladla lapy na Olivke:tak:Powiedzialam to szwagierce i ona wszystko potwierdzi w poniedzialek.Moze uda mi sie dostac mieszkanie a jak nie to wynajmiemy jeszczew tym miesiacu sami:tak:

kamilalopez-oby Wam się udało z tym mieszkaniem:tak:.
Medio- jak tam Lolek, daje Ci troszkę pospać, czy nadal tak często budzi się do jedzenia? Pisałas ostatnio, że wybierasz się na kurs z jobcenter, to jakis językowy, czy cos innego?
bajeczka- mi ten krem bardzo pomagał, co prawda trochę potrwa zanim poczujesz ulgę:tak: ale nie zniechęcaj się to jest najgorszy okres i za parę dni powinno zacząć się poprawiać:tak:, a malutka na pewno dobrze chwyta, bo to jest najważniejsze. Powodzenia, na pewno dacie radę:-)!

Witam :)
Bajeczka - ja też słyszałam że najlepszym lekarstwem na poranione sutki jest mleko z piersi....

Mnie zgaga męczy , tylko wtedy jak po jedzeniu za szybko się położę , kurcze a ja się głodna właśnie teraz zrobiłam i nie wiem czy jeść czy nie.....

Mój Syneczek dziś ma bardzo żwawy dzień..
rano o 6 , o 8 , o 10 , o 12 - ruszał się przynajmniej po 10 razy
później już troszkę mniej ... ale cały dzień bardzo aktywny jest :)
Uwielbiam to uczucie :)

reklama
dziewczyny czy orientujecie się jak to jest ze szczepionkami dla dzieci ( tutaj podają właściwie tylko skojarzone)
czy one są obowiązkowe ?

Ostatnia edycja:
Do góry