Lenkabar nie jestem specjalistą z zakresu medycyny wiem tyle co mi potrzeba, czyli na razie niewiele, ale niestety amniopunkcja nie zawsze wychodzi dobrze znam przypadek, że dziewczyna poddała się jej ale miała bardzo dużą przezierność karkową i niestety badanie potwierdziło liczne wady płodu, poddała się aborcji, więc ja mam na jej temat inne zdanie.
A trzeba pamiętać, że badanie to jest obarczone ryzykiem poronienia, więc trzeba się naprawdę głęboko zastanowić. Ja wiedziałam a raczej miałam przeczucie, że moje dziecko jest zdrowe, dlatego z duszą na ramieniu, ale zdecydowałam się nie robić amniopunkcji i odetchnęłam z ulgą dopiero po porodzie jak się okazało, że mała jest zdrowa.
A trzeba pamiętać, że badanie to jest obarczone ryzykiem poronienia, więc trzeba się naprawdę głęboko zastanowić. Ja wiedziałam a raczej miałam przeczucie, że moje dziecko jest zdrowe, dlatego z duszą na ramieniu, ale zdecydowałam się nie robić amniopunkcji i odetchnęłam z ulgą dopiero po porodzie jak się okazało, że mała jest zdrowa.

- to nie czas na to. Chyba pójdę na dodatkowe USG i zobaczę jak będzie za 3 tygodnie na wizycie. Jeżeli pojawi się jakikolwiek problem to nie będę miała już wyjścia ... Niestety chyba lekarze na których trafiłam nie rozumieją że po IVF potrzebuje się trochę innej opieki niż standardowo ...
dalej dwupak.