• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Nie denerwuj się, taki odpoczynek od wszystkiego też dobrze Ci zrobi :-) pomyśl że nie musisz gotować, sprzątać itp :-P

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja sto razy bardziej wole gotować i sprzątać niż tu leżeć bezczynnie, gdzie jestem olewana z góry na dół. Jak można mnie tu trzymac 5 dni i kompletnie nic nie robić, tylko zmierzyć ciśnienie, podać nospe i posłuchać tętna dziecka.

Mamy to! Teraz tylko pozytywne myślenie dla naszych bąbelków !!!!!!
Czas leci!!!
Madzionga witamy na świecie dzieciaczki :* Są silne! Dadzą radę !
Agatek kciuki za każdy dzień maluszka na świecie :* duży silny chłopak poradzi sobie z pomocą mamusi !

WRZESIEŃ
15: Kajka*89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
15: mavi - wizyta u gin prowadzącego ciążę
15: natula - badania prenatalne

19: pisanka89- wizyta kontrolna u gin prowadzącego ciążę
19: Rybka: - wizyta u profesora
20 : fiolek81 - badania prenatalne ll trymestru
23: kasia_basia - wizyta u gin prowadzącego ciążę
24: natula - odbiór i omówienie wyników papa
24: MartiniM - wizyta kwalifikująca do porodu
26: ewelin86- wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: MartiniM - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: TeQuila - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: martka83 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: kinia - wizyta kontrolna
28: lile - wizyta u gin prowadzącego ciążę

PAŹDZIERNIK
3: Flandi - badania prenatalne ll trymestru
4 : Fiolek81 - wizyta kontrolna u gin prowadzącego ciążę
4: natula - wizyta u gin prowadzącego ciąże
5: mavi - badanie prenatalne II trymestru
6: Kajka*89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
12: Kajka*89- badania prenatalne II trymestru
12:mavi - wizyta u gin prowadzącego ciąże

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać !!!

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3
13.11.2016 - MartiniM : chłopiec
kinia: dziewczynka
28.03.2017 - natula: dziewczynka?
19.12.2016 - martka83 : dziewczynka

24.12.2016 - kasia_basia : dziewczynka
24.12.2016 - Strawbelka : chłopiec
26.12.2016 - ewelin86 : chłopiec

27.12.2016- pisanka89 : dziewczynka & dziewczynka

07.01.2017- TeQuila : chłopiec
03.02.2017 - Fiolek81 : ?
15.02.2017 - Flandi :
dziewczynka & ?
22.02.2017 - mavi : dziewczynka
23.02.2017 - Kajka*89 : chłopiec

28.03.2017- natula : dziewczynka?
11.04.2017 - rybka: ?&?

Husann badania prenatalne obowiązkowo powinno się wykonać. Ja 2 razy miałam na NFZ a kolejne płatne. U mnie koszt badań 250 zł. A pierwsze prenatalne jak pytałam to ok 500zl bp to usg + badanie z krwi. Chociaż do tej ceny za pierwsze nie jestem przekonana, bo to dawno było i mogłam coś pokręcic.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny te ktore maja miec planowo cc, nie majac wskazan medycznych bez problemu Wam lekarz wypisze takie zaswiadczenie zeby zrobic wam cc ? za duzo chyba czytam w necie i juz glupieje, niektorzy pisza ze mimo ze lekarze wypisuja to lekarze na porodowce tego nie uznaja, inni ze bez przyczyny lekarz nie wypisze itd. Powiecie mi cos madrego w tym temacie? Mam wizyte dopiero za tydz i zadreczam sie myslami, jestem niecierpliwa i zawsze co mnie dreczy chce wiedziec tu teraz i od razu :(

Dziewczyny te ktore maja miec planowo cc, nie majac wskazan medycznych bez problemu Wam lekarz wypisze takie zaswiadczenie zeby zrobic wam cc ? za duzo chyba czytam w necie i juz glupieje, niektorzy pisza ze mimo ze lekarze wypisuja to lekarze na porodowce tego nie uznaja, inni ze bez przyczyny lekarz nie wypisze itd. Powiecie mi cos madrego w tym temacie? Mam wizyte dopiero za tydz i zadreczam sie myslami, jestem niecierpliwa i zawsze co mnie dreczy chce wiedziec tu teraz i od razu :(
Wskazaniem do cc jest in vitro, lekarz musi uszanować zdanie pacjentki w tym temacie! Ja nie mam w ogóle problemu tego typu gdyż mój lekarz prowadzący będzie mi robił cc,sama sobie zdania nie podważy :p

reklama
Rekomendacja PTG
Polskie Towarzystwo Ginekologiczne traktuje ciążę po in vitro jako ciążę specjalnej troski. Zdwojona uwaga dotyczy nie tylko opieki perinatologicznej, ale także sposobu zakończenia takiej ciąży.

Polskie Towarzystwo Ginekologiczne opracowało zbiór wskazań dotyczących postępowania medycznego w przypadku ciąży po zapłodnieniu in vitro. Rekomendacje dotyczą nie tylko sposobu rozwiązania ciąży, ale także opieki perinatologicznej, diagnostyki prenatalnej oraz badań, których częstotliwość w przypadku ciąży specjalnej troski – jak nazywana jest przez PTG ciąża po in vitro – może ulec zwiększeniu.

Według ogólnych danych, ciąża pary, która poddała się technikom wspomagania rozrodu, nie różni się niczym od ciąży naturalnej. PTG zwraca jednak uwagę na olbrzymie koszty, jakie przyszli rodzice musieli ponieść na swojej drodze do rodzicielstwa – chodzi tu nie tylko o sprawy finansowe, ale przede wszystkim lata wyczerpującego leczenia niepłodności i obciążenia natury psychicznej czy społecznej. To z tego względu zaleca się, by ciąża po in vitro była prowadzona ze szczególną uwagą. Zasada ostrożności dotyczy także porodu. Przyjmuje się, że cesarskim cięciem kończy się każda ciąża wielopłodowa, natomiast ciąża pojedyncza rozwiązywana jest zgodnie z sytuacją położniczą (co oznacza, że jeśli nie ma przeciwwskazań do porodu siłami natury, odbywa się on w sposób naturalny), ale z uwzględnieniem życzenia ciężarnej dotyczącego cesarskiego cięcia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry