• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Chyba dziecko powinno przybierać około 600 gram na miesiąc w pierwszym miesiącach życia . Wiem ze dla niektórych kp jest bardzo ważne ,ale ja zawsze myślałam też o kp ze nie wiem ile tak naprawdę zjada dziecko bo tego nie da się zmierzyć, może @Barburka spróbuj ściągnąć lakratorem mleczko i zobaczysz ile tak naprawdę w nim jest. Kp jest ok ale nie wyobrażam sobie wisieć tak cały czas na cycu...mojej siostry syn zjada cyca i 2 -3godziny spokoju ,a karmienie trwa 5-10 minut czyli tak jak na butli,więc uważam że on jest najedzony. A gdyby tak ciągle siedział przy cycu to napewno miałby podane mm. Ja zamierzam robić podobnie.
W pierwszych miesiącach powinno przybrać 100-200g tygodniowo. Mój w 3 tygodnie przybrał pół kilo, a je właśnie ok 10-15 minut (zawsze z jednej piersi) potem śpi ok 3h:) w dzień ma 2 pory aktywności po ok 2h, za to po wieczornej toalecie śpi 5-6h:):):) dziecko anioł:)
@Barburka pierś nie ma dna, na początku leci bardziej wodnisty pokarm bogaty w cukier, potem gęstszy, tłuściejszy, bardziej pożywny. Jeżeli szybko zmieniasz pierś to ona ciągle je to chude słodkie mleko...może dlatego ciągle jest głodna i słabo przybiera.

W pierwszych miesiącach powinno przybrać 100-200g tygodniowo. Mój w 3 tygodnie przybrał pół kilo, a je właśnie ok 10-15 minut (zawsze z jednej piersi) potem śpi ok 3h:) w dzień ma 2 pory aktywności po ok 2h, za to po wieczornej toalecie śpi 5-6h:):):) dziecko anioł:)
@Barburka pierś nie ma dna, na początku leci bardziej wodnisty pokarm bogaty w cukier, potem gęstszy, tłuściejszy, bardziej pożywny. Jeżeli szybko zmieniasz pierś to ona ciągle je to chude słodkie mleko...może dlatego ciągle jest głodna i słabo przybiera.
Daj receptę na tak grzeczne dziecko ... pierwsze miałam "rozne" to może drugie będzie grzeczne :) pozytywnie zazdroszcze tak spokojnego dzidziusia i życzę dalej Wam takiego spokoju:)

Moja zjadala tyle samo mm co mojego i dostawala jesc co 3 h . Różnicy w spaniu tez nie było. ..
Mój zawsze nie spał :p macie śpioszka jednym słowem ❤ mój syn do dzisiaj 8,5 roku a potrafi się budzić w nocy....właśnie teraz mamy gorszy czas snu tylko jeszcze nie znam powodu,coś mocno analizuję a później śnią mu się głupoty...wyobraź sobie ze ostatnio Pani ich uświadomiła co robił kat za dawnych czasów:wściekła/y:...trochę to nim wstrzasnęło ale powiedziałam że to tylko domysły ludzkie bo nikt tego nie pamięta i jakoś mu przeszło a teraz nie chce powiedzieć o co chodzi :no: więc dziewczyny problemy rosną razem z dziećmi ...tylko zmieniają trochę formę :p

Mój zawsze nie spał :p macie śpioszka jednym słowem ❤ mój syn do dzisiaj 8,5 roku a potrafi się budzić w nocy....właśnie teraz mamy gorszy czas snu tylko jeszcze nie znam powodu,coś mocno analizuję a później śnią mu się głupoty...wyobraź sobie ze ostatnio Pani ich uświadomiła co robił kat za dawnych czasów:wściekła/y:...trochę to nim wstrzasnęło ale powiedziałam że to tylko domysły ludzkie bo nikt tego nie pamięta i jakoś mu przeszło a teraz nie chce powiedzieć o co chodzi :no: więc dziewczyny problemy rosną razem z dziećmi ...tylko zmieniają trochę formę :p
Marcelina chodzi wczesnie spać po mamusi i lubi późno wstać po tatusiu :laugh2::laugh2::-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry