• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Wczoraj synek rzucił smokiem za łóżeczko powiedziałam że robaki zjadly i spal bez.Rano płacz teraz zapomniał.Oby dało rade. I uczymy siusiac na nocnik i kibelek na dzień pieluchy nie zalkadam tylko na drzemkę.No zobaczymy jak to bedzie

Powodzenia że smoczkiem, u nas było ciężko przez pare dni, ale się udało. Warto wykorzystać to, że poszedł spać bez.
Ja bym się nie odważyła odpieluchowac i zabrać smoczek jednocześnie, wg mnie to za dużo dla takiego malucha.
Jak bylam w PL to był nacisk że strony Dziadków, że już powinnam to zrobić, ale cóż, olałam i zrobiłam po swojemu i jakoś poszło.
Daj znać jak idzie synkowi.

reklama
Powodzenia że smoczkiem, u nas było ciężko przez pare dni, ale się udało. Warto wykorzystać to, że poszedł spać bez.
Ja bym się nie odważyła odpieluchowac i zabrać smoczek jednocześnie, wg mnie to za dużo dla takiego malucha.
Jak bylam w PL to był nacisk że strony Dziadków, że już powinnam to zrobić, ale cóż, olałam i zrobiłam po swojemu i jakoś poszło.
Daj znać jak idzie synkowi.
No tez normalnie bym się nie zdecydowała Ale zaczelam od poniedziałku i z tym smokiem też tak wyszło że to rzucił i nie mogliśmy znaleźć.Mamy 1 kupę w nocniku przy drzemce dużo nie płakał o smoka więc kontynuuje

Dziewczyny a dajcie patenta na odpieluchowanie. Tylko takiego bez przymusu.
No to ja zrobiłam tak .Od rana majteczki i tłumaczenie że na nocnik itp nie powiem bo też były nagrody w postaci lizaka. 2 dni siusiania w majteczki chodzil i mówił mokre mokre chyba mu zaczęło przeszkadzać bo wola siusiu Ale też się mu przypomina i sadza na nocnik co jakiś czas.Kupe dziś też zawołał ładnie.

No to ja zrobiłam tak .Od rana majteczki i tłumaczenie że na nocnik itp nie powiem bo też były nagrody w postaci lizaka. 2 dni siusiania w majteczki chodzil i mówił mokre mokre chyba mu zaczęło przeszkadzać bo wola siusiu Ale też się mu przypomina i sadza na nocnik co jakiś czas.Kupe dziś też zawołał ładnie.
A majteczki zwykłe czy te treningowe? Ile par dziennie zużywacie?

Ściągasz pieluchę i liczysz na to, że będzie dziecku przeszkadzać... Ale to najwcześniej ok 2ich urodzin...
Aha no i regularnie np co godzinę sadzasz na nocnik, bo na początku nie wola.
U nas już prawie 22 miesiące. Jak w te wakacje nie spróbujemy to kolejna szansa dopiero na przyszły rok.
A jak wychodzicie na spacer to zakładasz pampa?

U nas już prawie 22 miesiące. Jak w te wakacje nie spróbujemy to kolejna szansa dopiero na przyszły rok.
Pierwszego dnia zużyła chyba z 10 albo I więcej par. Drugiego było lepiej, trzeciego tylko jeden wypadek [emoji16]
Podobno jeśli już ściągasz to na amen i zakładasz tylko do snu. Bo jak będziesz się pampkiem ratować na wyjscia to dziecko może wstrzymywać siku i czekać na pampersa.
Spoko wiek, myślę, że warto spróbować, może pyknie.
A czemu kolejna szansa za rok? Ja odpieluchowalam w lutym... Wiadomo w lecie łatwiej, ale zima też się da [emoji6]

O w 1 dzień braklo 6 par miałam i dokupilam Ale idzie coraz mniej.Jutro idę do znajomej napewno pampers nie założę Ale ciuchy na zmianę wezmę. Pampers tylko na drzemkę i na noc.Nie czekaj na następny rok bo jak chlodniej też się da napewno tylko trzeba poświęcić trochę czasu i być konsekwentnym

@nieagatka , @goffa13 dzięki dziewczyny za rady :*.
5 par majtów mamy, to jeszcze dokupimy parę, zwijamy dywany i ruszamy z tym koksem. W zimie bym się bała zapaleń pęcherza, bo jednak dużo przebywamy na zewnątrz i byłby problem z przebraniem.
Oczywiście nie jest to niemożliwe, ale mam nadzieję że uda się jednak w lecie:).
A z nocnego pampa kiedy rezygnować?

reklama
@nieagatka , @goffa13 dzięki dziewczyny za rady :*.
5 par majtów mamy, to jeszcze dokupimy parę, zwijamy dywany i ruszamy z tym koksem. W zimie bym się bała zapaleń pęcherza, bo jednak dużo przebywamy na zewnątrz i byłby problem z przebraniem.
Oczywiście nie jest to niemożliwe, ale mam nadzieję że uda się jednak w lecie:).
A z nocnego pampa kiedy rezygnować?
Z nocnym pampkiem jest różnie. Moja Lila od dawna w nocy nie sikała więc szybko udało się go ściągnąć. Fakt bliżej porodu miała kilka wypadków, ale to na bank było spowodowane nowa sytuacja.
Ale znam dzieci, które odpieluchowaly się super, a jeszcze rok później w nocy mają pampka, bo sikają i nie wołają. To już będziesz musiała robić na wyczucie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry