reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Kochane witajcie. Ja nadal w dwupaku, nie mam już sił na opisywanie wszystkiego. Jak sie nic nie ruszy to wywoływanie będę miała w 42 tc, na razie nie ma sensu wywoływać ponieważ oksytocyna nie zadziała ze względu na twardą, długą i zamkniętą szyjkę. Oni czekają na naturalne skurcze.

Madzienalek usycham z ciekawości jak tam u was, jak Seba? czy jest juz na swiecie, wrzucuiłaś kilka like'ów więc znalazłaś chwilke :-) to znak ze jest OK!

Gotadora Z psiakiem to jest tak że obecnie się nie męczy, mial kryzys ale przeszlo mu 2 tyg temu, jednak 3 wetów dzis potwierdziło że w każdej chwili moze mu zacząć cos wyciekac z narosli a to juz za duze ryzyko przy Maksiu, pozatym jak pies zaczyna się męczyć moze stac sie agresywny a na to czekac nie mozemy.. więc jutro odejdzie do krainy wiecznych łowów :-:)-:)-( Mamy 2 letniego bernardyna który jest bardzo przywiązany do rotka i zeby nagle nie został sam decyzja że weźmiemy berneńskiego malucha zapadła od razu... Będe mieć dzieciątko swoje i psie naraz :sorry2: Chciałam kolejnego psiaka zaadoptować ze schroniska żeby pomóc choć jednej bidulce ale przy niemowlaku to musi byc tylko młody i łagodny piesek

Milagros no jesteś dobrym przykładem że leżenie wynagradza i juz jest bezpiecznie :tak: zresztą ja też to przeszłam i udalo się nam obu wytrwać także Darii zyczę Ci wytrwałości w leżeniu.. na początku czas się wlecze od usg do usg a potem już leci coraz szybciej ;-) Mnie od 20 tc leci bardzo szybko ! Jeszcze maxymalnie 2 tygodnie ciąży mi zostały :szok:

Ojej Madzienalek to prawie się spotkamy na oddziale jak tak będzie :szok: A nie maja tam sposobu na zadziałanie na szyjke?? Monitoruja Ci Sebcia codziennie ?

Adus na szczęście monitorują tętno detektorem kilka razy w dzień i w nocy, ktg mam 3 razy dziennie więc przynajmniej jestem spokojna i tylko dlatego tu jeszcze jestem. Muszę dać radę dla Sebcia.
Z 4 dziewczynami przenieśli nas na ginekologie bo na patologii robią w chwili obecnej niewielki remont, niby zostaniemy na tym oddziale 2dni, oby tak było.

Madzialenak a my już myślałyśmy,że Ty z Sebciem jesteś zajęta ... ze mną za pierwszym razem leżała dziewczyna dwa tyg po terminie i u niej zaczęło się właśnie w 42 tygodniu... może jednak u Ciebie będzie to szyciej - czego Ci bardzo życzę :tak:

Madzialenak ważne że monitorują Sebcia, bo w domu nie miałabyś takiej możliwości. A czy wywoływanie będą robić dopiero w ukończonym 42 tc?? Qcze może uda się coś na tą długą szyjkę poradzić.

Kate jutro Wasz wielki dzień :-) Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Madzialenka oj Ty się wyczekasz :*
Aduś przykre są pożegnania ze zwierzakami :-( Współczuje. No, ale zaraz będzie wielka radość, jak zagości u Was szczeniaczek :-)
darii uważaj na siebie, odpoczywaj.
Lawendowy za przyrościk &&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Madzialenak, alez Cie przetrzymuja. Ja sie za bardzo nie znam ale tutaj podaja najpierw oksytocyne w postaci zelu. Nakladaja ja wlasnie na szyjke. Dopiero po ok. 4 dniach gdy nadal nic sie nie dzieje podaja oksytocyne dozylnie.

Adus, przykro mi bardzo ze wzgledu na psiaka :-(

Gotadora, Ty sie nie przemeczaj. Na kursie szkoly rodzenia polozna powiedziala nam ,ze mamy przystopowac, aby nie doprowadzic do przedwczesnego porodu,czy do obowiazkowego lezenia plackiem czesto w szpitalu. Teraz mezowie musza przejac nasze domowe obowiazki.:tak:
CHociaz przyznam,ze we mnie dzis tez wstapila jakas energia i rowniez zabralam sie za porzadki. Ty masz jednak przykazane lezenie i oszczedzabnie sie wiec uwarzaj na Was 3 :tak:

Dzis sie wkurzylam tak bardzo,ze az mala zareagowala i chyba napinajac sie probowala mnie doprowadzic do stanu rownowagii. Wyobrazcie sobie,ze czakam na przesylke. Siedze w domu, sledze przesylke przez neta poczym wyswietla sie info,ze nie dostarczono przesylki bo adresata nie bylo w domu.:wściekła/y: No szlak czleka moze trafic!!!!!:wściekła/y: Jak nie bylo??? Facetowi najwyrazniej nie chcialo sie wnosic na pietro 20kg!!!! Najgorsze jest to,ze nic nie moge zrobic. Powiedziano mi,ze mam odebrac przesykle na poczcie a potem nadawca ma zlozyc reklamacje.Kupy sie to nie trzyma :angry: To ja powinnam miec prawo zlozenia skargi na kuriera.grrrrr

Do góry