reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Witajcie!
Ostatnio mało się udzielam bo Nadia pochłonęła mnie bez reszty . Narazie się poznajemy i spędzamy razem każda chwile . Mamy juz za sobą pierwsze spacery . Karmie ja piersią ale nie było łatwo bo malutka musiała mieć nacinany języczek . W związku tym musiałam odciągać pokarm i karmić ja butelka ale teraz juz idzie :) poza tym macierzyństwo jest cudowne a poradu juz nie pamietam :) o bólu szybko się zapomina. A pierścionki i obrączek zdjelam i do tej pory nie wchodzą na palec. Wszystko przez kilogramy bo w ciazy przybrałem 21kg a po porodzie jak narazie zeszło mi tylko 8 reszta kipi:(

dzieki za odpowiedz chyba tak trzeb bedzie zrobic hehe

jesli chodzi o obraczke to ja jeszcze mam ani nogi ani rece mi nie puchna zobaczymy co bedzie dalej

dziewczyny a bierze mnie przeziebienie powiedzcie co moge lyknac?

Ona, na przeziębienie brałam z serii *spam*: syrop, tabletki na ból gardła i spray do nosa. Dr mówił też ze można brać rutinoscorbin.

witam:)
byłam dziś na usg, chciałam mieć pamiątkę - zdjęcie 3d maleństwa, ale oczywiście nie dał sobie uparciuch buźki podejrzeć... jest już ułożony główkowo i pleckami do przodu - w sensie prawidłowo do porodu...
wg usg wiek mojej ciąży to 32 tyg i 3 dni, więc maluch rośnie zdrowo, prawie wszystkie pomiary wskazują na starszą ciążę, a najbardziej wymiary główki, bo już na 34 tydzień - przeraziłam się takiej różnicy, ale lekarz mówił że struktury są prawidłowe - widocznie taka uroda dziecka... mimo wszystko trochę mnie to martwi... miała tak może któraś z was??
łożysko położone wysoko I-go stopnia, ilość płynu prawidłowa AFI 15,4...
maluch waży już 1770 g +/- 258g (zażartował lekarz że może warto będzie się decydować na cesarkę...)
ogólnie wymiary następujące:
BDP 8,6 cm (34 tc)
OFD 10,3 cm (32 tc)
HC 29,81 cm (33 tc)
AC 270,4 mm (31 tc)
FL 5,86 cm (30 tc)

niby wszystkie pomiary mają +/- 3 tygodnie, mam nadzieję że to by wytłumaczyło tą wielkość główki...

oj człowiek idąc na usg się stresuje i jeszcze na dodatek po wszystkim się martwi czy na pewno wszystkie wskazania są w normach...
czy my kiedyś przestaniemy się martwić??

emi - ja bylam na USG dokladnie tak jak ty w 30tc i 2d ciazy (2 dni róznicy) i wymiary mojej Gośki to:

Waga - 1700g (też plus minus 248g)
BDP 7,92 cm
OFD 9,62 cm
HC 28,67 cm
AC 26,40 cm
FL 6,12 cm

Więc jak widzisz prawie identycznie i gin nic mi też nie mówił złego, o CC też nie wspominał bo to za wcześnie - dzieci często rosną duże a potem to stopniowo się stabilizuje i chyba na potwierdzenie wagi jeżeli zależy od tego CC idzie się ok 37-38 tc. Wielkość główki jest u Ciebie zupełnie w porządku, takie różnice są dopuszczalne!!! Jak sama napisałas pomiary są plus minus 3 tygodnie więc jest ok.

Ostatnia edycja:
reklama
Chciałabym sobie wstawić taką sygnaturę (który tydzień ciąży) na dole jak macie dziewczyny ale powiem szczerze że nie wiem jak. Czy możecie mnie poinstruować. Będę wdzięczna.

Do góry