reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, który dzieci się rehabilitują.
Zosia mając 5 miesięcy leżała jak kłoda, zero ruchu. (Wcześniej byliśmy na wizycie i ponoć nie była u Niej potrzebna rehabilitacja, więc czekaliśmy)
Kilka miesięcy ćwiczeń i zaczęła chodzić niedługo po roczku, pierwszy tydzień stanie i pchacz a potem ruszyła na całego i pięknie od razu chodziła. Także nie stresujcie się, wszystko z czasem się wyprostuje. Wiadomo, że każdy przypadek jest inny, ale w sytuacji, gdzie potrzeba tylko ćwiczeń to u takiego dziecka naprawdę to działa cuda i ani się obejrzycie a będą efekty. To bzdura że większość dzieci na roczek już chodzi. Wręcz przeciwnie widzę że sporo zaczyna jak ma 13-15 miesięcy, także no stress buziaki

reklama
Dziewczyny, który dzieci się rehabilitują.
Zosia mając 5 miesięcy leżała jak kłoda, zero ruchu. (Wcześniej byliśmy na wizycie i ponoć nie była u Niej potrzebna rehabilitacja, więc czekaliśmy)
Kilka miesięcy ćwiczeń i zaczęła chodzić niedługo po roczku, pierwszy tydzień stanie i pchacz a potem ruszyła na całego i pięknie od razu chodziła. Także nie stresujcie się, wszystko z czasem się wyprostuje. Wiadomo, że każdy przypadek jest inny, ale w sytuacji, gdzie potrzeba tylko ćwiczeń to u takiego dziecka naprawdę to działa cuda i ani się obejrzycie a będą efekty. To bzdura że większość dzieci na roczek już chodzi. Wręcz przeciwnie widzę że sporo zaczyna jak ma 13-15 miesięcy, także no stress buziaki

Masz rację, ja osobiście nie robię już strasznej dramy odkąd zostałam poproszona, by na chwilę wziąć na ręce chłopca w wieku mojej Martyny (6 miesięcy), dziecko leżało zupełnie wiotkie, tylko ruszało oczami i jęczało... Straszne przeżycie... Chodzimy do ośrodka dla dzieci z bardzo poważnymi niepełnosprawnościami i widzę jakie można mieć problemy :-( :(

A jak korygujesz lotnika z podpory?
Możesz zapytać tej swojej zwawczyni który fotelik by wybrała.
Fotelik MAXI COSI 2wayPearl I-Size
Czy britax romer dualfix -używany od sąsiada ( cena oby powiedzmy jest taka sama)
Ja jeszcze nie zdecydowałam ha ha ha
Ten britax jest sporo większy...Ale gorzej wypada w testach....
Zgłupiałam.
Dzięki

Dziękuję że pytasz :) Anastazja ma się dobrze, odpukać!:) pełza do tyłu i do przodu ale jeszcze nie raczkuje. chodzimy na rehabilitację cały czas. w dzień na spacerze potrafi ciągiem spać od 11-13 czyli pełne 2h ale jak nie wychodzę bo np. pogoda to potrafi nie spać ;/ w nocy zasypia ok 22 i wstaje na 10 min cycka i spi dalej do 6. wstaje tak 2-3 razy zależy czy włącze kaloryfer czy nie :) a jak u Ciebie? :)
Mi smyk w dzień dużo śpi (czasem zastanawiam się czy nie za dużo), inaczej jest marudny. Całe szczęście mam taras, bo zasypia tylko na świeżym powietrzu. Za to od 2 dni budzi się w nocy co 1,5h:oops: i nie wiem o co chodzi. Pełza do tyłu i kręci się wokół własnej osi:). Mogłaby już przyjść wiosna na całego bo chyba zaczyna się w domu nudzić:p. No i zachwycają go inne dzieci, patrzy na nie jak zahipnotyzowanyo_O:D.

Halo dziewczyny potrzebna opinia! :)
Wysłałam męza po b.box i doidy cup i.... wrócił z Tommie tippie explora - dokładnie tym:
Ponoć panie w sklepie zachwalały to kupił bo tamtych nie było ;/ co sądzicie? Opinie w necie bardzo średnie...
Ja go mialam, corka uzywala od 5go miesiaca i sprawdzil nam sie super. Szczerze polecam.
A co do bidonu to 80zl to wg mnie przegina. Patrze na ten b.box i nie rozumiem za co niby.
My mamy taki odkad ma 9 miesiecy choc teraz juz pije z kubka normalnie. Kazdy komu go podarowalam, a bylo tych osob kilka, byl zadowlony jak ja, bo dzieki plywakowi dziecko moze pic w kazdej pozycji. No i cene ma normalniejsza[emoji6]

Ja ogromne polecam Lassig mamy dwa i Zosia zaczęła dzięki temu pić wodę. Tyle że to słomka więc chyba dla starszych dzieci
1555150542114.jpeg
1555150590136.jpeg

@Ewunka stwierdzila żebyś zamontowana ten fotelik od sąsiada do auta i sprawdziła czy pasuje i jak z obsługą. Potem jedz do sklepu i sprawdź ten drugi . Zobacz który lepszy do waszego auta.

reklama
Ja go mialam, corka uzywala od 5go miesiaca i sprawdzil nam sie super. Szczerze polecam.
A co do bidonu to 80zl to wg mnie przegina. Patrze na ten b.box i nie rozumiem za co niby.
My mamy taki odkad ma 9 miesiecy choc teraz juz pije z kubka normalnie. Kazdy komu go podarowalam, a bylo tych osob kilka, byl zadowlony jak ja, bo dzieki plywakowi dziecko moze pic w kazdej pozycji. No i cene ma normalniejsza[emoji6]

My mamy ten i jest super. Dzis jyz Hubus pięknie pił z niego wode.

Do góry