reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Matylda lolitka ma rację...magnezik łykaj:)Ja też zaczęłam i skurcze łydek przeszły...za to miałam w ostatnim czasie dziewczynki takie skurcze dość bolesne jak na @....:(No i dostałam spowrotem tą cudną luteine dopochwową....dwa razy dziennie po dwie tablety muszę sobie aplikować...i do tego magnez i żelazo osobno bo ta moja morfologia kiepska była...:(
A poza tym u mnie masa innych problemów nie związanych z ciążą...zalali nam sąsiedzi dwa pokoje i żeby było śmiesznie jeden to pokój dziecka miał być...nowy dywan zalany...ściany ledwo pomalowane...więc roboty miałam w trzy i trochę...:(:(i skuwanie tynków , nowe malowanie pranie....szkoda słów....do tego dzisiaj już drugi dzień nasza kicia nie wróciła a sąsiedzi mówią że widzieli takiego samego kotka rozjechanego na drodze ale dość daleko od naszego domku....a ona się nie oddalała nigdy sama...:(Musiał ją ktoś zabrać i wypuścić...:(:(była charakterystyczna więc sie chyba nie pomylili ....ona była trzy kolorowa...grubasek taki...

Szarlotka to współczuje z powodu zalania i kolejnego remontu:-(przez sąsiadów miałaś niepotrzebnie,dodatkową robotę,powinni przyjsc do ciebie i sami wziąc się za remont:-p
Szkoda też twojej kotki,ja sama mam kotkę,którą akurat potrącił samochód,miała złamaną miednice o tylne nóżki,błąkała się kilka tygodni po osiedlu aż w końcu ktoś się ulitował i zawiózł ja do schroniska.I dzieki temu teraz jest u mnie.Mam nadzieję,ze twoja kotka odnajdzie się cała i zdrowa:tak:
Matyldo ja też mam bolesne skurcze łydek:-(łykam magne b6 i mi pomaga.Warto też pić calcium,bo w ciąży może pojawić się tez ból kości.

Dziewczynki kicia wróciła...a raczej doczołgała się...ma złamaną i przetrąconą łapę, coś z kręgosłupem.....i niedowład bedzie miała:(....ale jest już w klinice na kroplówce i zostanie do jutra!!!!!!!!!!!!!!!:):)Tak się cieszę!!!!!!!! Bidulka moja!!!!!!!!!!! Ale patrzcie jaka znieczulica panuje....tyle osób pewnie ją widziało.....a my jak znaleźliśmy psa wychudzonego to wieźliśmy go 30 km do lecznicy i schroniska.....no nic ktoś kto ją potrącił nie ma serca....i liczę na to że los mu się odpowiednio odwdzięczy!!!!!!!!!!!!!!

A ja dzisiaj na urodziny taty zaraz jadę.....także wreszcie się najem he he he:):):)

a ja wlasnie wrocilam ze szpitala.... przyjeto mnie z okropnymi bolami ze naprawde myslalam ze umieram... cala noc mi podawali morfine na usmierzenie bolu a i tak malo co do dawalo. dzis bol znacznie mniejszy i mnie wypisano

przyczyna bolu do konca nieokreslona ale z duzym podobienstwem znacznie powiekszone jajniki po stymulacji (mam nadal duzo jajek tam) i uciskaja wszystko. druga teira ze dochodzi u mnie do skretu prawego jajnika i wtedy to tez bardzo boli....

tak czy owak bede miala bole dopoki jajniki beda powiekszone i mam znowu wracac do szpitala jak bol duzy. dzidzia poki co dobrze sie ma i dzis naprawde na scanie sie gimnastykowala na maxa (a ma 7.5cm)

oj lolitka nie zazdroszcze. hiper to fatalna sprawa. zdecydowanie gorsza niz poród... trzymaj sie ciepło i pij dużo wody ;P.
dobrze, ze fasol ma się dobrze.

kahaa

nie no, ja hiper nie mam... stymulka 4 miechy temu ale mam po prostu jajniki duze jak po hiper. mam tam duzo pecherzy, po 5-6cm duze skubance sa. bol mam wlasciwie non stop. i martwi mnie to bo skoro nic nie robia z tymi jajnikami to przeciez bol nadal bedzie...juz mnie znowu zaczalo bolec wiecej do tego stopnia ze nie moge lezec. tak samo jak w szpitalu - cala noc na siedzaco, bez spania, w bolu. jestem wyczerpana a tu bol znowu i juz mysle o tym jak ta noc bedzie....

no tez mi sie wydawalo, ze na hiper to troche poźno, ale powiekszone jajniki to jeden z głownych objawów. mnie też praktycznie przy hiper nic nie robili, bialka podawali i kroplówki jak wyrzygiwałam wszystko, a jajniki same zmalały w koncu, gdzies w drugim trymestrze... biedna ty jestes, :(

reklama
Dziewczynki kicia wróciła...a raczej doczołgała się...ma złamaną i przetrąconą łapę, coś z kręgosłupem.....i niedowład bedzie miała:(....ale jest już w klinice na kroplówce i zostanie do jutra!!!!!!!!!!!!!!!:):)Tak się cieszę!!!!!!!! Bidulka moja!!!!!!!!!!! Ale patrzcie jaka znieczulica panuje....tyle osób pewnie ją widziało.....a my jak znaleźliśmy psa wychudzonego to wieźliśmy go 30 km do lecznicy i schroniska.....no nic ktoś kto ją potrącił nie ma serca....i liczę na to że los mu się odpowiednio odwdzięczy!!!!!!!!!!!!!!

A ja dzisiaj na urodziny taty zaraz jadę.....także wreszcie się najem he he he:):):)
kurcze, ludzie sa okropni i bez serca, biedna kicia. Ja czasami wrecz patrzec nie moge jak ludzie traktuja zwierzeta, przeciez one tez czuja, to nie roslinki.

lolitka-> wspolczuje boli, mam nadzieje, ze bedzie szlo ku lepszemu bidulko. I gratuluje 7,5cm szczescia:-)

Do góry