reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

no wlasnie - duzo chlopczykow. zaczynam miec teorie ze po ivf jest przewaga plic meskiej. prawie wszystkie z nas oczekuja synow, i tylko troszke bylo corek. cos w tym musi byc.
okazuje sie ze zarodki meskie szybciej sie dziela i lekarze zwykle sa sklonni do wybierania wlasnie tych zarodkow do transferu, gdyz wolno dzielace sie zarodki maja nieco mniejsza szanse na dalszy podzial. stad wiecej chlopczykow po ivf:)

Ostatnia edycja:
reklama
Szarlotka ale to zleciało, przecież dopiero robiłaś test, a tu już 37tc i w zasadzie ciąża donoszona :). Ja też staram się nie zbliżać do kuwety, ale tak naprawdę to jeśli nawet ją posprzątam i wiadomo do żwirku i tak nie dotykam, bo łopatką się gówienka wybiera :), to przecież zaraża się tylko drogą pokarmową, jak przykładowo te pierwotniaki z powietrzem dostaną się do jedzienia... wiec wszystkie warzywa i owoce dokładnie myję i staram się niczego nie zostawiać na zewnątrz, ale i tak stresa mam :).
Moja waga masakra :), już 10kg od początku ciąży... z taką wagą to ja już rodziłam moją pierwszą córę... no ale jak się je to się i tyje nie ma się co czarować... no nic zrzuci się ;).

łooo matko wiki Aleks jest boski!!!! :-) Tylko schrupac ! Moje łobuzy szaleją na maksa..az czasami cały brzuch mi skacze hahha...czujemy sie dobrze..czasami tylko mam takie krwiaczki w nosie ale krew mi sie nie puszcza.. oj tak Lolitka chyba masz racje...bo chłopaków to u nas masa haha

kwiatek - o kurna. wiec min 3-ke bedziesz miala. fajowo. ja ze swoim mysle o kolejnym - podejscie w 2013.... moje latka nie pozwalaja mi czekac

a ja jeszcze nic nie mam dla synka - chyba niedlugo trza zaczac cos robic: pokoik, kupic jakies rzeczy bo na razie NIC nie mam

Winki gratuluję synka,jest przesłodki:-) co do porodu,ze rodziłas bez znieczulenia to dodałas mi otuchy,bo ja bedę rodzić sn i bez znieczulenia.
Co do kotów,to mój mąż sprzata w kuwecie,ale czasami musze ja posprzątać,jak nie ma męża w domu,a kot narobi tyle do kuwety,ze potem jak chce isc do kuwety to czeka przed nią aż posprzątam.Zakładam wtedy rękawiczki i zbieram łopatką.

U mnie na osiedlu też dużo chłopców się urodziło,słyszałam teorię,ze jak rodzi sie dużo chlopców to na wojne...ale to tylko przesądy

Kwiat Lotosu, Winki gratuluję dzieciaczków, długo mnie nie było a tu takie wieści :-)

Kwiat jak radzisz sobie z dwójeczką ??

Lolitka też kiedyś czytałam że po in vitro rodzi się więcej chłopców, mam nadzieję że w klinice czeka na nas synek
:-)

dziewczyny a już bardzo schudłam, jescze trochę i bedę znowu patyk, ale to córcia wszystko ze mnie wyciąga bo karmię piersią i w dodatku strasznie lecą mi włosy :-(, boję się że już niedługo będę łysa :-(

myślimy z mężem żeby już za rok wrócić po rodzeństwo dla córci ale zobaczymy jak to się ułoży, mamy cichą nadzieję że teraz uda się naturalnie bez niczego :-)

Czekam na następne rozwiązania, trzymajcie się ciężarówki ;-)

petencer, dodora - co u Was ??

Kasia ja też rodziłam bez znieczulenia i "fajnie " było
;-):-D
Przesyłam Wam zdjęcie naszego skarba :-)

Załączniki

• SDC13663-1.jpg
    SDC13663-1.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 62
  • SDC13673-1.jpg
    SDC13673-1.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 58
  • SDC13670-1.jpg
    SDC13670-1.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 56
  • ghh.jpg
    ghh.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 56
reklama
kwiatek - o kurna. wiec min 3-ke bedziesz miala. fajowo. ja ze swoim mysle o kolejnym - podejscie w 2013.... moje latka nie pozwalaja mi czekac

a ja jeszcze nic nie mam dla synka - chyba niedlugo trza zaczac cos robic: pokoik, kupic jakies rzeczy bo na razie NIC nie mam
zawsze chcialam trojke dzieciakow :-) gdybym miala teraz tylko jedno to tak jak Ty probowalabym wczesniej, ale na razie musze ogarnac te dwojke no i mieszkanie zmienic na wieksze :-):-D
Bierz sie za zakupy, bo czas szbko plynie a nie wiadomo jak sie bedziesz czula w 3 trymestrze

wera86 u nas ok. Radzimy sobie w miarę dobrze. Chłopaki są w miarę grzeczni, jedynie nie chcą chodzić spać, zazwyczaj padają ok 23, więc słabo trochę, ale mam nadzieję, że im się to niedługo zmieni. Straszne z nich głodomory, szczególnie Damian chce jeść co 2 godziny ;) Ale ogólnie jest super, pół dnia spędzają w huśtawkach, leżaczkach itp więc mam sporo czasu dla siebie :)
Wkleję tymczasowo link do naszej galerii, jakby ktoś chciał zobaczyć moich łobuziaków
htt

J
eśli chodzi o
ptencer to mają dużo roboty przy dziewczynkach. Niestety obie przechodzą kolki, więc wiadomo jakie cuda trzeba wyczyniać żeby im ulżyć, mam nadzieję, że niedługo się skończą i mamusia sama napisze co u nich :)

Ostatnia edycja:
Do góry