reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

ciężaróweczki po in vitro

iniiia a moj maluch chrapie :-) Niby to nic zlego.Wyczytalam zeby wietrzyc codziennie pokoj i patrzec na temperature,bo niby jak za cieplo to tak dzieciaczki maja.Staraj sie tez codziennie nosek jej wyczyscic,najlepiej po kapieli bo wtedy wydzielina niby lepiej wyciagnac.Ja uzywam w spraju wody morskiej zanim nosek wyczyszcze,no i mam ten wentylek do wyciagania gilonkow.
otri_baby_nassug.jpgBardzo polecam,bo naprawde super sprawa.Nawet jak nic w nosku nie widzisz,to i tak tam w srodku cos siedzi,a to wyciaga wszystko do konca. Moj maly za bardzo tego nie lubi,ale jak go zagadam albo zabawie,to zadko kiedy krzyczy ;-)

reklama
Iniia mój krzyś też ma niekiedy zapchany nosek,stosuje wtedy sterimar a potem kłade małego na brzuszku,zeby wydzielina wypłyneła a nastepnie odciagam gruszką bądź aspiratorem,pomaga:-)
A jak córcia? Grzeczna jest?

Kasia_30 tak jest bardzo grzeczna, niestety tylko przy cycu, a że przy cycu spędza niemal cały dzień to można powiedzieć, że anioł ;)... Na dworze wytrzymuje góra 1,5h potem zaczyna się tak drzeć, że cała mokra wpadam do domu i znów cyc. Na szczęście jeszcze nie ma kolek i mam nadzieję, że tak zostanie. Poza tym jest słodziutka i kochana, ale cyc to podstawa jej egzystencji, jak ssie to nawet okopciany pampers jej nie przeszkadza :). Jeśli jednak dłużej niż 10 minut nie ma cyca w buzi zaczyna krzyczeć i tak cały dzień, aż do kąpieli... Śpi tak bez cyca około 15 minut :) przy cycu caaałlłyyyy dzień by mogła.

iniia a probowalas uzyc smoczka zamiast cycusia? proponuje zebys wyprobowala kilka rodzaji,a ja szczerze polecam smoczki firmy Lovi. LOVI Moj maluch je uwielbia i w sumie do 2 miesiaca nie chcial zadnego innego,ale jak zaczal pic herbatki z butelki to i zaczal inne smoczki niuniac Aventa i Mam,ale Lovi sa dla nas the best :tak:

Moj maly cycka uzywa tylko do jedzenia,wieczorami czasami przy nim zasypia,ale wtedy odkladam go do kolyski i spi do nastepnego karmienia:-) Ogolnie zaczal sie czesciej budzic na cycka,moze dlatego ze juz wiekszy i wiecej jedzonka potrzebuje.Mam dzis kontrole i pierwsze szczepienie,to zapytam sie poloznej. No a tak pozatym,to jest grzeczniutki:tak:

Aaaa no i jednak lece w maju do Polski,prawie na 2 tygodnie.Bilet zamowilam wczoraj...mam cykora,ale dam rade:tak:

Dam Wam znac potem,jak synek bedzie sie czul po szczepieniu.

cześć dziewczynki:)
widzę że dzieciaczki rosną..ja już nie mogę się doczekać jak zobacze synka:D..narazie tylko czuje silne kopniaki, albo jak sie przemieszcza w brzuchu:D. i tak czas leci..siedze w domu-głównie leże bo lekarz tak kazał..troche nudno no ale cóż..
lolitko Ty już niedługo:D. na kiedy masz termin porodu?
czarny kot napisz mi jak możesz jak przeszłaś cesarke i jak sie po niej czułaś?czy długo bolało?czy miałaś problemy później ze wstawaniem albo z zajmowaniem się Dominikiem?? proszę napisz mi jak najwiecej;-)

isia - ja termin na 5 kwietnia mam. ty juz tez sie zblizasz duzymi krokami. u mnie juz synek malo kopie bo miejsca zbyt wiele nie ma ale za to sie prostuje i przeciaga mocno ze brzucho cale chodzi. ty masz na maj termin?

Witajcie
Ide dzis na basen z synkiem :-) Jestem ciekawa jak to zniesie :-pLubi sie kapac,wiec mam nadzieje,ze mu sie spodoba.
A tak ogolnie,to juz niezly dziodziol sie z niego zrobil:tak: Skonczyl 3 miesiace i robi sie z niego maly cwaniaczek:happy2:
Dzisiaj obudzil mnie dzwiekiem yyyyyyyyyyy i walnal taka kupe,ze szok.Ja na zegarek....a tam 6 rano :sorry2: No i co? No wstalismy :sorry2:

IMAG0662.jpg Pozdrowienia dla internetowych cioteczek :cool2:

reklama
iniiia jak bedziesz pisac odpowiedz,to masz tam w opcjach nad tekstem taki obrazek z drzewkiem,jak na niego klikniesz to pojawi ci sie dodawanie zdjecie :tak:

Do góry