Ja jestem niskociśnieniowcem...strasznie reaguje na zmiany pogody..wiecznie bolała mnie głowa z powodu niskiego ciśnienia i ciągle męczyły mnie migreny(łącznie z wymiotami i mroczkami),non stop faszerowałam się tabletkami(miałam nawet przepisane takie specjalne bardzo mocne)a od kiedy jestem w ciąży ciśnienie poleciało w górę i czuję się o wiele lepiej niż wcześniej,mam więcej siły nie jestem taka ospała no i najważniejsze nie boli mnie głowa...
reklama
Daria_b525
Fanka BB :)
Moje ciśnienie jest na poziomie 90/50 i to po marszu do gina, wg mojej pielęgniarki ledwo żyję. Oczywiście nie jest tak źle... generalnie czuję się dobrze gdyby tylk nie męczyła mnie ta senność. Po 2 godzinach aktywności typu ogarnięcie w domu, po prostu nie mogę sie opanować i zasypiam gdy tylko usiąde
Trochę śmiesznie to wygląda ale co zrobić?? Kilkakrotnie miałam zawroty głowy ale na szczęscie nie zemdlałam:-)
Zawsze byłam niskociśnieniowcem i miałam nadzieję, że w ciąży to się poprawi ale niestety tak nie jest. Nie wiem tylko czy to czasem mojemu Malutkowi nie zaszkodzi??

Trochę śmiesznie to wygląda ale co zrobić?? Kilkakrotnie miałam zawroty głowy ale na szczęscie nie zemdlałam:-) Zawsze byłam niskociśnieniowcem i miałam nadzieję, że w ciąży to się poprawi ale niestety tak nie jest. Nie wiem tylko czy to czasem mojemu Malutkowi nie zaszkodzi??

ja natomiast kilka lat temu miałam często 150/100...chodziłam na kontrole do kardiologa,brałam nawet Tritace na obniżenie ciśnienia...miesiąc temu u gina-100/70,wczoraj na wizycie-90/55...nawet nie chcę myśleć co będzie za miesiąc;-)...zawsze uwielbiałam kawę.UWIELBIAŁAM.a teraz ,gdy wskazana jest filiżanka-wymiotuję na samą myśl:-(
witam. mam pytanie. Jak mozna zwiekszyc cisienie w ciazy. mom okropnie niskie 85/45. senna jestem jak nie wiem, w glowie mi sie kreci. w necie monza znalezc pelno porad jak obnizyc a nic jak zwiekszyc. dodaje ze cwiczenia na swiezym powitrzu nie dziaja a zimny prysznic-nie dam rady. soli uzywam sporo wiec nie moge juz wiecej dosalc potraw, poza tym nigdy na mnie to nie dzialalo. co zrobic? regularnie zasypima w pracy za biurkiem bo nie dajarady. spie ogolnie duzo wiec to rczje nie zmeczenie
...ehhhhh
...ehhhhhlivastrid
2010 & 2012
chyba najlepiej kawa, no ale w ciazy to jej za duzo pic nie mozna
moze coca cola
unikaj jagod i czosnku;-)
moze coca cola
unikaj jagod i czosnku;-)
livastrid
2010 & 2012
tak wysokie jest bardzo niebezpieczne sama z takim walczylam od 16 tygodnia, na szczescie udalo mi sie bez powiklan dojechac do terminu, bylam jednak pod stala kontrola lekarza i mialam czeste wizyty
wolalabym miec niskie
wolalabym miec niskie
aguska2017
Fanka BB :)
Na niskie to nie mam porady.
Ja przez wysokie ciśnienie między innymi miałam cc
Ja przez wysokie ciśnienie między innymi miałam cc
reklama
Jak mozna zwiekszyc cisienie w ciazy.
Kiedyś przeczytałam, że można zjeść kromkę z masłem posypaną odrobiną soli. Sól zatrzymuje wodę w organizmie, a to podnosi ciśnienie
W ciąży niskie ciśnienie to nie problem, gorzej z wysokim. Sama przeszłam zatrucie ciążowe i stan przedrzucawkowy - i nie życzę tego nikomu
Podziel się: