reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

Do mnie jakoś nie przemawiają te foteliki od 0-25kg ...nie wiem dlacego chyba dlatego ze ta podkładka dla noworodka jakaś taka dziwna jest, ja jestem za tradycyjnymi fotelikami od 0 do 13kg

reklama
Młody miał fotelik i 0-13, który się wpinało w stelaż wózka i 0-25. Z tego pierwszego bardzo szybko wyrósł... Jak miał pół roku ważył 12 kg...

Frida jest higieniczna... ma po drodze filtrerek z gąbki więc nie ma szansy żeby aż tak mocno "zaciągnąć';-)

Bulkaasia, już kiedyś pisałam o wyższości fridy nad gruchą, choć sama się nie mogę do tego przekonać to wybieramy fridę, na początek mąż się tym zajmie ;) /tak jak Ciril pisała - za chiny nie wciągniesz smarków, raz że filtr, dwa długa rurka, nie doleci ;) a gruszką z kolei możesz zamiast wyciągać, to wduszać babole z powrotem do nosa, czy poharatać nosek od środka.

Szlafroczek też mam taki ale bez nadruku akurat, koszulki mam już trzy, jedną z guzikami ale przez środek - jakoś te po bokach mnie nie przekonują, tyle rozpinania żeby cyckiem świecić, i dwie mam kopertowe, coś takiego Kopertowa koszula ciążowa dla karmiącej mamy S (2619925162) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Na oddziałach podobno cieplutko, w domku też trzeba będzie grzać, a strasznie się przyzwyczaiłam do spania w koszulkach zamiast w piżamie.

A ja czekam za Fridą, zbierałam się do zamówienia aż w końcu jest niedostępna :D mam nadzieję, że szybko wróci ;)
A co do pieluszek, ja ogólnie chcę wielorazówki, ale na początek pampersiaki, chyba spróbuję z tymi z rossmana, są sporo tańsze...

No właśnie chciałam w doz.pl zamówić, za 25 jest ale akurat stała się niedostępna ;) Pewnie poczekam aż będzie, choć przy okazji przeglądam sobie aukcje allegro, jakby kupić kilka rzeczy to wyjdzie mi taniej. Tak patrzę na osłonki na brodawki, ale zgłupiałam przy wyborze rozmiaru :-D

reklama
Ja mam fotelik 0-9kg i 0-25kg oraz 25-36kg ten drugi był zupełną klapą jeśli chodzi o dziecko małe które nie siedzi. Miało mały kąt zgięcia przez co dziecko pół roczne było zmuszone niefizjologicznie siedzieć ( a jeszcze samo nie siedziało ). Także ja jestem zwolenniczką fotelików 0-9(13)kg a później jak już kto sobie wymyśli. Ostatni fotelik który mam jest strzałem w 10 także firmę Cybex mogę polecić w 100%.

Gruszka u nas nie zdała egzaminu a frida nie wiem bo dziecko zaczęło smarkać samo :-)

Do góry