reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

Na chustę też już poluję :tak:

Czemu te pieluchy takie drogie... zostanę przy pupusie póki co. Podobno też dobre

Viv w sprawie chusty wybierz się na sppotkanie klubu kangura ( tam Ci doradzą ) albo teraz ( tzn.8-14.10) jest Tydzień Bliskości Harmonogram Międzynarodowego Tygodnia Noszenia 2012 w Poznaniu - Chusty.net tam się możesz dowiedzieć wiele rzeczy o chustach , wielorazówkach i innych cudach. Polecam ... tu info FB : https://www.facebook.com/events/420583407989824/

Ooo...nawet mam koleżankę w Poznaniu która chustowała dwójkę swoich maluchów więc jakbyś chciała to ona Ci może pomóc w doborze i wiązaniu chusty. Może ma jakąś na sprzedaż . Możesz już teraz się tym interesować i nauczyć wiązać a jak Mała się urodzi to hop do chusty. Ja pewnie będę wiązać od pierwszych dni :happy:

reklama
Dzięki Liwuś, nie słyszałam o tygodniu chustonoszenia, przyjrzę się temu bliżej. Byłam już na spotkaniu z Poznaniem w chuście, już mi babeczki doradzały co i jak, teraz tylko muszę znaleźć jakąś, najlepiej używkę, ale ceny na razie mnie powalają, a jak cena jest ok to mi się kolor nie podoba :-D musimy z mężulkiem mieć jakiś kompromisowy kolor.

O wielorazówkach też już mi nagadały, ogólnie jestem przekonana, tylko zebrać kasę i zamawiać ;-)

liwus, viv zazdroszczę wam tej chustowo-pieluchowej wiedzy i spotkań. U mnie nic takiego nie ma. Bardzo chciałabym chustować małego, ale jestem zdana na samą siebie i porady z neta. A zdecydowanie wolałabym kontakt bezpośredni z doświadczoną "chustomanką" żeby naocznie przekonać się co i jak. Póki co jesli chodzi o chustę, to chciałabym kupić tkaną, skośno-krzyżową, najlepiej używkę, ale jeszcze nie natrafiłam na taką. Na All widziałam nówki po 140 zeta :confused2: Co do wielorazówek to też bym chciała ich używać, chociaż zastanawiam się, bo nie planuję już więcej dzieci i w sumie potem mi się nie przydadzą, a taki pakiet, to koszt też niezły :eek:

Viv - Fakt. Tanie to nie jest. Ale jeśli planujesz drugie dziecko to tak drogo Cię nie wyniesie pod warunkiem że nie popadniesz w chustoholizm ( a to jest ryzykowne :-D ) . Ja mam chustę tkaną nati standard toscana ( bodajże ) i jestem zadowolona. Dałam za nią 170zł prawie 4 lata temu i służy do dziś :happy: Najlepiej by było mieć najpierw elastyka a potem tkaną no ale kasa kasa...jak będziesz miała sprecyzowane wymagania co do chusty to daj znać , może któraś koleżanka moja będzie się pozbywać.

Betiks w Twoich okolicach na pewno jest jakaś chusto-mama. Trzeba ją tylko poszukać. Ty z Mińska Mazowieckiego jesteś,tak? Zaraz coś zaradzimy ....
A co do wielorazówek to można je spokojnie sprzedać , a idą one jak świeże bułeczki. Ja też kolejnego dziecka nie planuje ale wolę pieluchować zdrowiej i taniej
happy.gif

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a czym planujecie przemywać oczy maluszka ? Zwykłą solą fizjologiczną czy czymś innym. Tu fajny artykuł : Pielęgnacja oczu niemowląt Ja na punkcie oczu trochę jestem przewrażliwiona bo Adasiowi od urodzenia ropiały oczy i wtedy mi lekarze mówili(jeszcze w szpitalu) że tak ma być , po 2 tygodniach wylądowałam z dzieckiem w przychodni bo nie mógł oczu otwierać od ropy i tak przez pół roku przechodziło z jedno oka na drugie a ja tylko zmieniałam antybiotyk. W końcu poszłam na prywatną wizytę i tam mi Pani Dr powiedziała że ma niedrożny kanalik łzowo-nosowy i jak miał ok. 7 m-cy miał zabieg udrażniania.
Boję się żeby to samo nie było z Małą...więc może Wy przemywałyście swoim starszym pociechom czymś innym?

Liwuś ja nie mam doświadczenia w tym zakresie, ale zamierzam pielęgnować oczka tak jak w tym artykule, to samo mówiła położna - wacik jałowy do każdego oczka nowy + sól fizjologiczna, od zewnętrznego do wewnętrznego kącika.

A ja się dowiedziałam, że cioteczka z Niemiec zakupiła nam już karuzelę nad łóżeczko, nianie elektryczną i laktator elektryczny, więc cieszę się bardzo, bo przynajmniej trochę wydatków odpadnie :D Dobrze mieć taką cioteczkę ;)

reklama
Mikaa to fajnie masz, ja zakupiłam już laktator ale ręczny, w zestawie z flaszeczkami :tak: karuzelę kupię kiedyś w przyszłości, chyba, że Młoda dostanie. Niani nie planuję.

Do góry