reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
madzia...mi melkaj odpowiedziała po dwóch dniach.
Jak narazie jestem na liście i czekam:-)
pabla pamiętam że szukałaś fotelika montowanego tyłem do kierunku jazdy. I jak nie kupujesz takiego????
Bo ja zaczynam sie zastanawiać
jak nazrazie znalazłam ten
FOTELIK CHICCO VECTOR 0-18 kg 2 kolory FUEGO+OCEAN (565653124) - Aukcje internetowe Allegro
a to wszystko przez Kiwaczkę która mówiła że to dużo bezpieczniejsze dla kręgów szyjnych maluszka. No i tak dumam i chyba jest w tym duzo racji. Muszę poczytać o tym
A już byłam zdecydowana na maxi:zawstydzona/y:

Pabla dzieki za linki.Juz maile powysyłałam.:tak:
Na którejś ze stron było napisane,że czas realizacji to 2-2,5 m-ca,więc przydałoby się już zamówić tzn wpisać na listę,żeby na maj było:tak:
Post to prawda z tymi fotelikami:tak:jak najdłużej maluch powinien jeździć tyłem do kiierunku jazdy,warto się zastanowić nad kupnem takiego fotelika jeśli jest taka możliwość.

A teraz my sie pochwalimy ciuszkami i butkami:
1kurtka ale troche cienka na ciepla wiosne,2,3,4spodenki i 5buty

Załączniki

• IMG_8968 (Small).jpg
    IMG_8968 (Small).jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 27
  • IMG_8969 (Small).jpg
    IMG_8969 (Small).jpg
    40,5 KB · Wyświetleń: 26
  • IMG_8971 (Small).jpg
    IMG_8971 (Small).jpg
    35,7 KB · Wyświetleń: 26
  • IMG_8972 (Small).jpg
    IMG_8972 (Small).jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 25
  • IMG_8974 (Small).jpg
    IMG_8974 (Small).jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 35
Post - no właśnie ja na 99 procent kupię tego chicco proxima bo on do 13 kg jest tyłem do kierunku jazdy.
Kupiłabym maxi-cosi gdyby była taka możliwość. Właściwie to jest - jest maxi cosi Mobi ( ale nie w Polsce ) i mozna go sprowadzić z zagranicy, ale koszt tego fotelika to ponad 1000 zł a na tyle mnie nie stać:-( jeszcze z dwa znalazłam montowane tylko tyłem do kierunku jazdy nawet dla dużych dzieci ale one wszystkie z zagranicy i koszty duże.
http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?f=2&t=6704 dyskusja na ten temat jeśli chcesz Post poczytać, ale uprzedzam...tylko ponad 40 stron :-)

Ostatnia edycja:
dzeiwczyny a co o tej firmie fotelikowej słyszałyście, bo widzialam go dzisiaj w sklepie i taaak bardzo mi się spodobał?:zawstydzona/y:
Nowy Romer Roemer King Plus 2009 C&S Wyprzeda (566486140) - Aukcje internetowe Allegro
Madzia dwa m-ce trzeba czekać na MT????/:szok::szok::szok: no to trezba się zbierac do zamówienia albo samemmu szyć:-p
Pabla a możesz w skrócie mi powiedzieć o co biega z tym - tyłem do kierunku jazdy??? dlaczego jest bezpieczniej??

Dorka ciuszki słodziutkie, a bucikow to macie już trochę hmmmm.... chyba muszę wyruszyć na połów butów:sorry2: aczkolwiek my dzisiaj kupiliśmy kapciuszki z pachnącą podeszwą:rofl2:

Tosika super ten fotelik, ja czytalam ze on jest dosc podobny do maxi cosi.
W kanadzie jest tak ze dziecko do skonczenia 1 roku zycia musi jezdzic tylem do kierunku jazdy i tutaj wszystkie foteliki sa do tego przystosowane. nie wiem jak jest w Polsce, myslalam ze tak samo..:baffled:
dorka ale Misie wystroisz:-)spodenki mi sie bardzo podobaja:-)

Tosika - w skrocie lopatologicznie napisze to co zapamietalam z jednej audycji radiowej. W momencie wypadku, zderzenia itp glowa czlowieka leci automatycznie w dol a potem od razu w gore. Kregi szyjne doroslego czlowieka sa na tyle mocne ze mozna z niewielkimi obrazeniami wyjsc z niewielkich stluczek, natomiast dziecka nie. Jak dziecko jedzie tylem do kierunku jazdy to wtedy nie jest narazone na takie gwaltowne ruchy glowy i jest to bezpieczniejsze dla dziecka. Widzialam kiedys w crash testach jak to wyglada ale niestety nie pamietam strony.
zdaje sie ze np w szwecji dzieci przewozi sie tylem do 3 albo do 4 roku zycia.
ten fotelik co wkleilas - czytalam o nim dobre opinie, wydaje mi sie ze jest ok.

pabla zcyli w Polsce nie ma ograniczenia, mozna dzieci wozic przodem od razu?
nie wiecie gdzie mozna znalezc jakies przepisy dotyczace fotelikow itp?

reklama
te foteliki sa montowane tylko tylem do kierunku jazdy i sa dla starszych dzieci
Recaro Polaric
Akta Graco Duologic 2
Maxi Cosi Mobi

Pearl - nie znam sie dok~ł~ądnie na przepisach ale chyba jest tak ze tylem do 9 kg, potem mozna przodem. A to 9 kg tez umowne, bo nikt mi nie będzie dzicka nakontoli wazyl, wazne ze w foteliku.

i takie znalazlam ceny z lutego - Duologic 1 - 1085 PLN
Duologic 2 - 1430 PLN
Maxi Cosi Mobi - 1256 PLN
Britax HiWay - 1170 PLN

a tu ten link co kiedyś ogladalam, nie wiem czy sie wklei
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=fKIeExpDLDA"]YouTube - Crash Test - Forward vs. Rear Facing[/ame]

Ostatnia edycja:
Do góry