reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
juz po wizycie..i jestem podłamana:-(
dzis 13dc nie ma zbytnio pechola domnujacego. Na jednym jajniku mam trzy pechole jeden 5mm, drugi 11mm i trzeci chyba 15mm. Endo słabe bo 5mm. Straszy mnie laparo:( i w pt mam do niego jechac na kolejna wizyte zobaczyc czy cos sie dzieje czy nie, a jak nie to bede sie juz umawiac na zabieg. I ogolnie mam pelno pecholi takich malych, srednich na tych jajnikach. I tak mi sie wydaje, ze jak nawet one urosna i jakis peknie to to jajeczko co wychodzi to nie ma jak wyjsc do jajowodow. nie wiem jak z tym jest. CHyba juz mam przesyt tych wszystkich lekow i mi wszystko wariuje. 2cykle temu bylo tak pieknie:( i mysalam, ze juz tak bedzie. biore w tym cyklu ten castagnus i tak mysle ze moze jest dla mnie za slaby i tak mi sie podzialo.. moze na bromka sie przerzucic? hmmm... boje sie znieczulenia ogolnego. napiszcie mi na jak dlugo usypiaja do laparo i czy bardzo boli juz po i jak dlugo. Pytalam sie juz kiedys o to ale mi wylecialo
sorki laseczki, ze tak sie Wam użalam ale juz mam dosc. Niedlugo bedzie dwa lata staran i nic..

reklama
palu wydaje mi sie, ze nie jest tak zle,
moj pecherzyk tez mial 13mm w 13dc i za 4 dni mial juz 20mm i pekl
tylko endo mialam wieksze ale moze u ciebie jeszcze zgrubnie
bo moze cykl ci sie troszke wydluzyl

ja zanim zaczelam brac castagnusa
to tez mialam pelno pecholi
i nie rosly
najwiekszy mial 8mm i tak zostalo do @

teraz jest castagnus (1600mg)i cos sie ruszylo
czekam teraz na @ i zaczne znow monitoring

a z laparo ci nie pomoge bo nie mialam
ale gin mowi ze jak sie w najblizszym czasie nie uda
to tez mnie to czeka:tak:

Ostatnia edycja:
juz po wizycie..i jestem podłamana:-(
dzis 13dc nie ma zbytnio pechola domnujacego. Na jednym jajniku mam trzy pechole jeden 5mm, drugi 11mm i trzeci chyba 15mm. Endo słabe bo 5mm. Straszy mnie laparo:( i w pt mam do niego jechac na kolejna wizyte zobaczyc czy cos sie dzieje czy nie, a jak nie to bede sie juz umawiac na zabieg. I ogolnie mam pelno pecholi takich malych, srednich na tych jajnikach. I tak mi sie wydaje, ze jak nawet one urosna i jakis peknie to to jajeczko co wychodzi to nie ma jak wyjsc do jajowodow. nie wiem jak z tym jest. CHyba juz mam przesyt tych wszystkich lekow i mi wszystko wariuje. 2cykle temu bylo tak pieknie:( i mysalam, ze juz tak bedzie. biore w tym cyklu ten castagnus i tak mysle ze moze jest dla mnie za slaby i tak mi sie podzialo.. moze na bromka sie przerzucic? hmmm... boje sie znieczulenia ogolnego. napiszcie mi na jak dlugo usypiaja do laparo i czy bardzo boli juz po i jak dlugo. Pytalam sie juz kiedys o to ale mi wylecialo
sorki laseczki, ze tak sie Wam użalam ale juz mam dosc. Niedlugo bedzie dwa lata staran i nic..

palu z tego co opisujesz to masz pco.
a laparo sie przyda, bo ci oczyszcza jajniki z tych zalegajacych pecholi.

si si POK mam PCO;/
w pt bede wszystko wiedziala. Umowie sie na laparo bo pewnie dlugo sie czeka i jeszcze szczepienie a zoltaczke trzeba.
Beatka 2cykle temu tez mialam 13dc tak slabo, a za 3 dni na wizycie uroslo do 20mm i endo do 10mm. Ale moj lekarz mowi, ze stoimy w miejscu

palu ja też w piątek na kolejną wizytę , trochę mnie pocieszyłaś że to endo że Ci tak urosło przez 3dni, bo ja byłam niby w 15dc endo 5mm (gościu nie widzę szans na zajście w ciążę ) no i teraz w piątek na kolejną wizytę i mam nadzieję że tam już coś urośnie i że jest jednak szansa na fasolkę.
ale postaramy się może jeszcze miesiąc i sobie odpuścimy na 2może 3miesiące bo mam już takiego doła przez to wszystko a najgorsze jest to że prawie całkowicie wyłysiałam mam 5włosów na krzyż i codzinnie garściami wyciągam kolejne więc czas się trochę odstresować od dołować może jakiś romantyczny wypadzik gdzzieś a potem znowu wrócimy do liczenia ,mierzenia temmpki i oczekiwania na 2kreseczki ,no ale póki co jescze miesiąc prób i starań przed nami:)

MAJA- jak to wyłysiałaś??? poważnie piszesz czy przesadzasz?? jejku aż sie przeraziłam....napisz szybko jak to jest u Ciebie ..

BEATKA- witaj kochana ,czyli obie po @ działamy :))a kiedy sie @ spodziewasz??moja @ miala przyjść 30 a przyszła 20 marca wiec dziś mam 3 d.c. i od poniedzialku jade na testach owulacyjnych :)

PALU- ja mialam laparo-najpierw dostaniesz głupiego jasia-już na sali przedoperacyjnej i potem taka "rozmiękczona" :)trafiasz na salę operacyjną(ja sie śmiałam ,ze mnie uspokoic nie mogli :)) )i dostajesz maskę z gazem do wdychania -ilczysz od 10 do 1 ,ale pewnie dojdziesz do 5 i zaśniesz...
u mnie laparo trwało 40 min..potem leżysz do konca dnia na sali pooperacyjnej-ja prosiłam o 2 koce bo mimo czerwca bylo mi zimno i ...spalam
bólu fizycznego praktycznie nie ma -o to sie nie martw!!

tylko " za moich czasów" 6 lat temu trzymali tydzień a teraz po 2,3 dniach wypuszczają do domku:)

pozdrawiam wszystkie babeczki :)

palui beatka a jak długo bierzecie Castagnus i po ile tabletek??
ja osobiście w tamtym roku brałam po dwie tabletki (waga 61) i tez mialam podejrzenie pco i lekarz widział jajeczka bardzo stare i torbiele małe. Udało mi się zajść po 3 cyklu z Castagnusem a raczej w trakcie 3 cyklu gdyz zakończyłam go brać w polowie bo zaczynałam tez od połowy cyklu. No a teraz czekam na poród szkraba za tydzień o ile bedzie chciał wyjsc. A już ledwo żyję bo duży będzie;-)

aaa przypomniało mi się udało się też chyba ze względu na to że zaczeliśmy sie kochać z mężem tak od około 10-12 dnia cyklu kiedy wyczułam śluz i tak co drugi dzień oczywiście to był cykl typu "dajmy sobie spokój" bo akurat M miał wyjazd służbowy od 1 dc i wrócił 10 dc :-) no i steskniliśmy sie za sobą i podczas seksu nie myslałam wtedy czy plemnik juz dotarl do jajeczka hehe brak stresu poteguje zajscie ale to pewnie wiecie ...

mama poważnie wyłysiałam mam teraz takie białe placki na głowie bez włosów a najgorsze jest że na przodzie mam takie zakola i nie mam jak już się czeseać żeby tego nie było widać więc chodzę z takimi prześwitami ,najgorzej to moja mama jak była u nas miesiąc i codziennie jak zostawiałam tysiące włosów na podłodze to ją nerwy brały, byłam już u dermatologa bo mój przyszły mąż to tak przeżywa tą moją utratę włosów chyba bardziej niż ja , i dostałam milion leków i nic nie podziałało ,ale u mnie z nerwów wypadają ,chciałam obciąć włosy ale zapuszczam na ślub no ale nie wiem jak mnie uczesze skoro ja mam takie zakola łyse że tragedia. no też właśnie przez te włosy chyba sobie zrobimy taką małą przerwę w starankach żebym nie straciła ich wszsystkich :(

mama Beatka3mam mocno za Was&&&&&&&&&&&&

własnie mama bo pytałam ostatnio czy ten lek na endo nic Ci nie pomógł??czy jednak coś podrosło to endo??napisz proszę bo mnie ciekawość zjada

katicz no to super że Ci się udało ,qrcze superowo !!! skoro za tydzień poród to już pewno wszystko naszykowanie na powitanie szkrabka :) synek czy córeczka??

reklama
ma być synek i tak wszystko już naszykowane do szpitala jedyną niespodzianką może się okazać że urodzi się dziewczynka a wózek i ubranka na niebiesko hehe ale wazne zeby było zdrowe :-) czego również Wam wszystkie życze i czasami podglądam wasze staranka i 3mam kciuki

Do góry