reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Karla niestety nie pomogę :-(
Maju witaj :-) Jak dobrze, że wszystko dobrze :tak: Jeszcze parę tygodni i Adaśko będzie po drugiej stronie brzuszka ;-)
Królowa_Dramatu mój gin też wyznaje taką zasadę, że w tym I trymestrze to jak najmniej leków. Ja odstawiłam dupka po fałszywym negatywnym teście i powiedział, że skoro nie ma żadnych plamień to mam go nie zaczynać brać. Więc może faktycznie jak masz progesteron ponad normę to nie ma żadnego zagrożenia
Witam się po wizycie :-D Serduszko się udało detektorem wychwycić, nie to co ostatnio, więc nie było żadnej paniki. Generalnie wszystko dobrze i następna wizyta za miesiąc.

reklama
aniu wizytka widze udana :) trzymajcie za mnie zeby bylo rozwarcie jakiekolwiek.. marzy mi sie to od kilku dni :)
nie moge sie ulozyc.. gniecie mnie cos i gniecie... ale nie mam wstretu do jedzenia wiec to pewnie Zosia...

aniu, to samo ten gin powiedzial. ze im mniej tym lepiej i ze nie jest tak ze duphaston pozostaje zupelnie bez wplywu. natomiast powiedzial ze jesli pojawilyby sie plamienia to znowu zaczac. moze faktycznie na razie odstawie, za tydzien zrobie badania i zobaczymy...

jak lekarz powiedzial ze zarodek prawidlowo umiejscowiony to ja na to "ufff.. bo martwilam sie ze pozamaciczna bo czulam klucie w lewym jajniku" a on na to: "widzi pani, niedokladnie pani doczytala w internecie o ciazach pozamacicznych - objawy daja dopiero w 7 tyg a nie w 5" ;))))

chyba faktycznie za duzo czytam ;)

ten lek.. ten na prolaktyne raczej nie jest na wzrost pecherzykow ale jak spadla prolaktyna to moze byc odblokowanie owu.. moze prolaktyna powodwac chyba zatrzymanie owulek nie?

Błonka no to powodzenia :tak:
Królowo ja teraz staram się serio nic nie czytać. Nawet żadnych gazet typu M jak Mama. Jedyne czego szukałam, to od kiedy widać serduszko i ostatnio objawów skracania się szyjki. Ale rozumiem Cię jak najbardziej, bo w pierwszej ciąży to poczytałam kilka książek na ten temat :-D

A ja czytam każda prasę, która mi wpadnie w ręce:-D Ale na początku ciąży tez się bałam że mam pozamaciczną, bo mnie strasznie kłuło w okolicy jajnika i tez lewego.
Karla, nie brałam tego leku jedynie luteinę na regulację i mi za bardzo nie pomagała. Miałam dostać @ po kilku dniach, max do 14 dni i zawsze to było bardzo późno. Dla spokoju zrób test, aczkolwiek myślę, ze lekarz miał racje i ten pęcherzyk porostu przestał rosnąć:-(

Robię pierożki z jagodami, wynalazłam w necie przepis na fajne ciasto pierogowe, mam nadzieje, ze jest tak pyszne jak wyglada i jak sie wyrabia. Jeszcze musze przebrac fasolkę i zamrozić troche jagód, bo duzo z rodzeństwem uzbieralismy. Przywiozłam tez troche warzyw z działki mamy i przez to ma troche roboty w kuchni:tak:

reklama
Ja tez sobie wmawiałam pozamaciczną ciążę - więc zmusiłam Pania dr żeby już w 6-tym tyg mi usg zrobiła dla spokojności :)))

Maja jak dobrze że wróciliście cali i zdrowi:)))

Błonka trzymam kciuki za rozwarcie!!!!

Karla - pozostaje Ci test i lekarz. Zrób go rano i dawaj znać co wyszło!! trzymam kciuki abyś tak jak ja zobaczyła cień cienia od cienia (haha) i spadła z sedesu z wrażenia :)))

Królowa - musisz mieć świetnego lekarza :))

Ostatnia edycja:
Do góry