reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co dzis na obiad:)

reklama
Tichonku w tym domu to ja mam tragiczny piekarnik, to jest jedyna rzecz jaką bym wymieniła, ale do rzeczy;-) Ja z reguły piekę kurczaka w rękawie foliowym:tak: Przyprawiam sobie tym na co mam ochotę i smaruje go odrobinę masłem, "do tyłka" można wepchnąć świeże zioła (tymianek, rozmaryn itp.), ze dwa, trzy ząbki czosnku i dwie, trzy ćwiartki cytryny;-) Takiego kurczaka wstawiam do lodówki na minimum godzinę niech się podmarynuje. Potem rozgrzewam piekarnik do 200*C i tak go piekę z 30 min., później zmniejszam do 150*C. Pod koniec rozcinam rękaw, żeby kurczak mi się zarumienił i troszkę przypiekł:tak: Dobrze jest go polać tym tłuszczem, który się wytopił, wtedy skórka jest chrupiąca:tak:
Kiedyś też piekłam kurczaka w pomarańczach, tego z przepisu gastone, tylko ona podawała na indyka i też mi bardzo smakował i od czasu do czasu też go robię:happy:
 
reklama
Do góry