reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Co juz umiem? (Osiagniecia naszych skarbow)

No to dołączamy do złośników...Oliwier potrafi mnie pacnąć łapką po głowie jak mu coś nie halo! Poza ty nauczył sie przybijac piątkę i ładnie robi PAPA :)

reklama
Hohoho jakie postepy...a moje dziecie odkrylo ponownie ze mama ma cycki (ze sie tak wyraze). Namietnie kopie mnie w moj afrykanski zwisajacy biust (glownie jak ja przewijam) i chichra sie przy tym tak mocno.. no nie dziwne bo wyglada to nadzwyczaj smiesznie.
Aha..zloscic tez sie zaczela. I to jak, jak cos nie pasuje, zaciska piastki, nadyma sie, robi sie czerwona i w bek.
To z nowosci u nas.

Ola probuje raczkowac narazie tak smiesznie pelza a jka jej sie znudzi to turla sie po podlodze i za kazdym razem jak przekreci sie z boku na plecki mowi ap albo bach...poza tym daje buziaczka krzyczy mama i protestuje jak jej sie zabiera zabawke,nauczyla sie robic usteczkami rybke,cmokta i jeszcze zachwyca sie glosno mowiac yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.No i co najwazniejsze zalatwia sie na nocnik juz od poltora tyg ani razu niezrobila kupki w pampersa i za kazdym razme na nocniku rozbi si,wiec liczba zurzytych pieluch zmalala do max 3 plus 4 na noc

Iwona no mnie zaskoczyłaś:szok: A ja po mojej teściowej wrzescze:-D (tak w przenośni)że sadza małą na nocniku:-D Ponoć dziecko nie zdaje sobie sprawy że to zrobiło do nocnika i wszystko mu jedno gdzie.Super ,zaoszczędzisz na pieluchach.Gratuluje cierpliwości:tak:

Moze sobie nie zdaje ale nie jestem tego do konca taka pewna bo zawsze jak ja posadze zrobi siku a czasem nawet kopke bez wczesniejszych sygnalow tzn nie steka ze jej sie chce tylko sobie siedzi bawi sie zabawkami i robi...niehc sie przyzwyczaja od malego poki nie placze i nie ucieka na widok nocnika tak jak 3lenia corka mojej siostry ciotecznej....:eek:

Iwonko, gratulacje! Ależ ta Twoja Oleńka mądra dziewczynka:tak:
Blado wypadnę na tle przedmówczyni ale chciałam się pochwalić, że Adaś już stoi sam przy szczebelkach łóżeczka, wprawdzie tylko na chwilkę ale to sukces :) Daje cześć, robi kosi kosi (brawo) już od paru tyg., no i czasem udaje mu się zrobić papa. Ostatnio jak byliśmy u kosmetyczki, mówię do Niego zrób pani papa i On zrobił:szok: w szoku byłam:) No i przybija piątkę:tak: I chyba tańczy, bo jak śpiawamy mu pisenki to tak śmiesznie się giba:-)

Ojej jakie mądre te lipcowe dzieci! Jestem w szoku! Antoś pozostał daleko w tyle! Jedyne co potrafi to przewrócić się z plecków na brzuszek, ale już z powrotem ani rusz! Do samodzielnego siedzenia jeszcze mu sporo brakuje, nie wspominając o wstawaniu.
A tu już wasze bystrzaki robią PAPA i KOSI KOSI, tańczą, przybijają piątki, itp. Trwam w podziwie i szczerze gratuluję!!
Antoś wciąż taki dzidziuś!

No to ja też się troszkę pochwalę, chociaż czy to duże osiągnięcia???
Julka siedzi już od jakiegoś miesiąca, od niedawna stabilnie, robi papa,
tańczy z dziadkiem (ulubione zajęcie), ostatnio zaczęła krzyczeć z radości, że widzi kogoś znajomego :-)
No i uwielbia Teletubisie i pozowanie do zdjęć (ale to chyba wszystkie dzieciaczki tak mają)!!!
Pozdrawiam!
Lusia

Pamiętajcie,ze każde dziecko to indywidualność,dlatego są takie wspaniałe WSZYSTKIE bez wyjątku:tak: :-)
Oliwier juz slicznie siedzi sam,bardzo pewnie,uwielbia stac i zaczął robic prawdziwe kroczki jak go sie trzyma za rączki!:tak: Poza tym smieje się z własnych bąków:-D i nareszcie podpira sie na sztywnych rączkach jak lezy na brzuszku,już podkula kolanka pod brzuszek powoli,także to chyba wstęp do raczkowania:-) strasznie sie cieszę, jeszcze niedawno rąsie miał takie słabe,że jak chciałam robić jagusiowe ćwiczenia to nie dało rady a teraz...duuuużo lepiej:-) poza tym Oliś jak zasypia to tak smiesznie drapie sie po głowce;-) :-D

reklama
Matko, kupa na nocnik w wieku 7 miesiecy to to chyba sie do ksiegi guinessa nadaje!!! Brawo Olu!!!

W ogole wszystkie maluchy jakie zdolniachy!!! Gadaja juz, pokazuja co chca a czego nie chca!!! Super, oby tak dalej!!!

Olu a co do Olisia to jemu naleza sie wyjatkowe gratulacje!!! Chlopie ty robisz postepy!!! A matka sie niedawno martwila ze ty taki nieruchliwy!!!
Ostatnio pisalam ze moim zdaniem Olis nie bedzie potrzebowal rehabilitacji!!!

Do góry