reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

co komu na święta...?

redaktorka, slusznie, ja tez tak planuje :-D

Ogolnie to my jestesmy troche bez kasy, moja mama tez, wiec prazentow praktycznie zadnych nie robimy. My z mezem sobie dajemy prezenty bez okazji jak mozemy i nic nie bedziemy kupowac dla siebie nawzajem, moja mama zazyczyla sobie moja prace magisterska z notatka, ze sie obronilam, a malej kupujemy chodzik-jezdzik, bo otwieraja nowego lidla w Slupsku i beda w promocji z 89 zlotych do 39... A przyda sie gdzies za pol roku :-)

reklama
redaktorka, slusznie, ja tez tak planuje :-D

malej kupujemy chodzik-jezdzik, bo otwieraja nowego lidla w Slupsku i beda w promocji z 89 zlotych do 39... A przyda sie gdzies za pol roku :-)

karoo, nie chce sie wtracac, ale ogladalam kiedys "Mamo juz jestem" na TVN Style i tam fizjoterapeutra wypowiadal sie,ze chodziki to najwiekszy koszmar dla dziecka jego kregoslupa i bioderek a maluch w chodziku nie ma zadnej swobody w ruchach....

Ehh, redaktorka, z tymi chodzikami to jest roznie :-D Przede wszystkim w zyciu nie wsadzilabym w chodzik dziecka ktore ma np pol roku jak to robia niektore mamy. Po drugie kwestia chodzika to kwestia powiedzmy pol godziny dziennie i to tylko wtedy, kiedy dziecko chce (bo niektore nie chca). No i inna sprawa, ze o tych chodzikach to gdzie sie nie spojrzy to wypowiadaja sie inaczej, a ja wychodze z zalozenia, ze do wszystkiego trzeba byc ustosunkowanym przede wszystkim rozsadnie. A poza tym to chyba sie rabnelam, bo to nie chodzik-jezdzik tylko chodzik i to taki:
CHODZIK EDUKACYJNY LITTLE TIKES - KRAKÓW - NOWY ! (149522183) - Aukcje internetowe Allegro
uwazam, ze jest super, dla takich dzieciaczkow co boja sie jeszcze samodzielnie postawic pierwszy kroczek :-)

ja wogóle nie mam pojęcia co kupić ewce na gwiazdkę. wszystko praktycznie mamy .zabawek tyle nadostawała ze juz nie mam tego gdzie trzymać.:-(
andzeli kupiłam mp3 M. dostanie koszulę a reszta to co sobie zażyczyli. my w tym roku normalnie sie zapytaliśmy co komu potrzebne i nie ma problemu.nieteśc chce wycieraczki do auta a nieteściowa dobry krem przeciwzmarszczkowy. szwagrowi chyba też sprawię koszulę a jego lasce sweterek .dziadkom to chyba kupimy jakąś dobrą herbatę z tych na wagę w ładnej puszce i jakiś płyn do kąpieli albo bombonierę. obydwoje uwielbiaja słodycze.problem jest tylko kiedy to kupić.M.wyjechał,pogoda chusteczkowa nie ma jak wyjść ,może jutro będzie ładniej . wszystko mogę praktycznie kupić koło siebie nie muszę nigdzie do miasta jeżdzić.

my własciwie prezenty mamy juz dla wszystkich... tylko dla siebie nawzajem jeszcze nie:-:)-( a mojemu P. musze zakupic jakis podwójny, bo 21.12 ma urodzinki:-) dzisiaj chodziłam po CH w poszukiwaniu jakiegos pomysłu, ale nici- nic do głowy mi nie przyszło... co wy kupujecie swoim mężczyznom?

My jutro wybieramy się po prezenty,jeszcze nie wiem co komu, jak zobacze cos ciekawego to kupie i już nie chce planować bo później szukam jak ta głupia jak sobie cos ubzduram.No i przy okazji małej trzeba bodziaków dokuppic bo zostały na jej rozmiar tylko 3 szt. z krótkim rekawkiem,reszta mała no i z długim tez troszke by sie przydało(tyle że 74 jest w sam raz a 80 troche za duzy i nie wiem jaki rozmiar kupć)... ech dziecinka rosnie:-)

reklama
tyle że 74 jest w sam raz a 80 troche za duzy i nie wiem jaki rozmiar kupć

Mada, jeśli mogę doradzić. Nie sugeruj się rozmiarami na metkach, bo co producent to inaczej bodziak wypada w rozmiarówce :-( Ja zmierzyłam bodziaki Piotrusia na długość, biorę poprawkę ok. 2-3 cm i teraz chodzę z miarą i bodziaki mierzę. I wiem, że np bodziaki firmy Coccodrillo wypadają sporo mniejsze. Piotruś niektóre ciuszki ma jeszcze na 68 i są mu dopasowane, więc nowe kupuję 74 a Coccodrillo muszę 80. Mimo wszystko lepiej bodziak ciut luźniejszy niż dopasowany, bo Ami na pewno szybko wyrośnie. Poza tym pełna pieluszka też zmienia objętość ;-)

Do góry