reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

niczka :-Dno nie calkiem kanapke ale posmarowany chlebus kroje na wieksze kawaleczki i osobno szyneczke ,daje jej na talerzyk i mala zjada sobie przewaznie najpierw chlebek a potem dodatki,albo sama jej wkladam do buzki...
a ten klik ryzowy to mam woda zalac?bo mleka nie moge a warzyw ona nie chce buuu

reklama
smialo mozna kleik na wodzie i manna tez.
to moze ja jutro tez zapodam chelbus. Raz dalam kawalek chlebka ale ze skorka i wygladalo jakby ta skorka sie zadlawil - to znaczy wiesz, zwrocil z nawiazka
wiec dam teraz bez skorki
Dzis zapytana przeze mnie pediatra powiedziala, ze groszku zielonego lepiej nie dawac bo lubi wpadac tam gdzie nie powinien.

madziallenka :szok:taaakie duuzzzeee kawalki:tak:Natalka sobie z tym radzi?a to zielone to brukleska czy taki ogromny groszek?
niczka ja tez daje bez skorki...

a ryz z jablkiem tez byl fuj!!! ciekawe jak przespi noc,przeciez glodna bedzie bo tylko troche pomamzila,no ale jej strata bo dobre bylo ;-)

Szminko to groszek, marchewka i ziemniaczki.. kawałki nie są duże tak chyba wyszlo, bo na pierwszym planie... One były bardzo mięciutkie, i za małe... bo wypadały z rączek... :happy2:A co groszku to też ostrożnie...:tak:

madziallenka - ślicznie natalka sie prezentuje:tak:

a ja po próbach gotawania znowu nabylam słoiczki bo małego coś wysypałao i nie wiem od czego a warzywa bralam takie zwykle sklepowe:sorry2:

niczka zapodalam na sniadanko ten kleik na wodze feee jak rozgotowany ryz smakowal:tak:dodalam troszke cukru takiego dla niemowlakow i owocow i bylo mniamm Emilka buzke szeroko otwierala:tak:a kaszki manny tutaj chyba nie ma albo nie wiem jak sie nazywa
madziallenka i zjadla Natalka wszystko sama albo mamusia musiala pomoc?

MADZIALLENKO - :szok: mala naprawde tak jadła.....Kuba je kawałeczki ale nie takie:szok:.....tylko takie bardziej jakby niedokladniej widelcem jedzonko rozgniecione:cool2:
Ładnie sobie Natalka radzi w takim razie:tak::-)

Chlebek Kuba tez czasem zajada...tylko ostatnio byla awaria:confused:.....wygladało ze ladnie połyka, a on sie tym chlebkiem jakos przytkal i zaczał dławic i jakby dusic....no i przeprowadzalam akcje wyciagania chlebka z gardełka:zawstydzona/y::sorry2:

A dzis pierwszy raz Kuba jadł zupke z rybą (słoiczkowa)............wygladało ze smakuje.....az w polowie wszystko wyladowało na mnie i na podłodze :baffled:

Madziallenka super sie coreczka zajada :tak::-)
Moj synek tez juz spore káwalki wcina :-)

No a najbardziej uwielbia spagetti i lasanie z hippa wtedy to az sie rzuca na lyzeczke a inne to tak bez entuzjazmu jakoegos zjada i tez na mnie pluje :baffled:ale to tak smiesznie wyglada :-paz sie raz posmialam ale musze sie opanowac bo jak ja sie smialam to on tez i jescze bedzie myslal ze to zabawne i tak bedzie robil wiec teraz sie powstrzmuje od smiechu:tak:

Zmienilismy malemu mleczko bo tamtego cos niechcial pic i teraz ma inne od wczoraj i tak jakby lepiej chyba ze tamtego akurat niechcial pic bo go dziaselka bolaly.

reklama
a ja wlasnie wyczytalam na stronie gerbera ze mozna miedzy 6-9 m-cem twarozek i tosty i jajecznice zapodac:szok:juz glupia jestem bo jedni tak a jedni siak:tak:
serek bialy w pudelki bez dodatkow kupie i dam a jutro nalesniczki na zoltku u mleku krowim zrobie,lyzka mleka nie zaszkodzi co nie?musze cos innego bo Emilka nie chce mi jesc:tak:
aneta a u nas rybki jeszcz nie widzialam..w pl zakupie sobie mnogo sloiczkow bo i taniej no i cos innego bedzie...

Do góry