Witam dawno tu nas nie bylo brak czasu .. niestety
co do jedzenia kubuska naszego to nie wiem czy pamietacie ale jakos od 7-8 misiace nie chce pic mleka nawet nie wezmie butli z mlekiem do busi odrazu chisteria kaszke na gesto bardzo zadko je czasem raz na tydz tylko zje pare lyzek , martwilo mnie bardzo Kuby nie picie mleka ale na sile nie bede mu dawać bo i tak nie wypije tlumacze sobie tym ze u mnie w rodzinie (mama siostra tata ) nikt nie lubi mleka i ma odruch wymiotny ., pocieszam sie tym ze lubi i je jogurty
ostatnio kubuń je malo . w nocy tez od 7-8 miesiaca nie je nic tylko pije herbatke jak sie przebudzi .
np, dzis jego jedzenie wygladalo tak
pobudka po 10 dopiero po 11 zjadl jogurt i parowke
okolo 14roche kopytek u pradziadkow
caly czas w miedzy czasie jakieś herbatki , paluszki , biszkopty
o 15 deserek , potem banan
okolo 17 zupke pomidorowa
i az do 20 nic nie chcial jesc ..
i przed spaniem czyli jakos okolo 20:30 parowke
ja nie wiem co sie z tym moim Kuba zrobilo , z 2 miesiace temau jadl bardzo duzo az kazdy sie dziwil ze tak ladnie je i tak duzo na obiad potrafil zjesc 2-3 miseczki zupy lub drugiego dania a odkad sie cieplo zrobilo to nie chce jesc , tyle co parowki lub jakaś delikatna kielkabske to to caly czas moglby jesc , moja siostrfa jak byla mala to tez caly czas tylko chodzila i chciala kielbase , robie mu kaszki , jajecznice , jakieś rybki z warzywami a on zje po 3 lyzki i potem pluje ,
zalezy jaki ma dzien czasem nic nie chce jesc ale na 2 dzien zje ladnie i duzo i caly czas by jadl..a sa takie dni jak dzisiaj ze kabinowalalm probowalam a on nic jesc nie chce ,. lekarka mowila ze jak nie chce jesc to na sile nie dawać jak zglodnieje to zje , wazne zeby pil a kuba bardzo duzo pije , sokow , herbat , kompocikow itp .. w miedzy czasie duzo sobie przegryzie jakimiś chrupkami czy biszkoptami , a np. jak zrobie zuper pomidorowa czy jakaś inna to caly dzien moglby jesc tylko zupe tak bardzo lubi .ale pomimo tego ze mniej je niz kiedys nie traci na wadze