reklama
Paula21
Grudzień '07
Julce po każdej kąpieli czyli codziennie zmieniałam ubranko
jak w nocy nie przesikała pampka to trochę w tym stroju jeszcze pobyła, np. do spaceru. Aczkolwiek najczęściej zawartość pieluszki w postaci siuśków wyciekała
teraz piżamkę ma na max 2 noce. Bo właśnie często je jeszcze śniadanko w piżamie i różnie bywa... 
hmmm... ja śpię w majtasach (bokserkach) i t-shircie (ew. w koszulce na ramiączka). Dół codziennie świeży, koszulka czasem na dwie nocki ;-)
A jak była malutka to pod pajacyk lub kaftanik ze śpiochami zawsze body
żeby pieluszka się lepiej trzymała 

hmmm... ja śpię w majtasach (bokserkach) i t-shircie (ew. w koszulce na ramiączka). Dół codziennie świeży, koszulka czasem na dwie nocki ;-)
A jak była malutka to pod pajacyk lub kaftanik ze śpiochami zawsze body

Ostatnia edycja:
Carmella
Mama Marcela :)
haha ja nie wiem, w co ubrać Pam na wyjście ze szpitala i spakowałam całą reklamówkę ciuchów i na miejscu się wybierze
andav
Fanka BB :)
Jejku ale musicie miec cieplo w sypialni!!!! ja spie w polarze,spodniach dresowych i skarpetach hahaha
spimy na poddaszu totalnie beznadziejnie izolowanym,wiec mamy chlodno- czasem nawet 15stopni-ale o dziwo przyzwyczailam sie do tego stopnia ze jak jest cieplej to nie usne. pytalam polozna jak to bedzie jak synek bedzie u nas spal...powiedziala ze najlepiej zeby bylo te 17 stopni ale ogolnie wraz z wiekiem mozna eksperymentowac z temperatura i sprawdzac jak wyglada tem dziecka- jesli ma 36,6-37 tzn. ze jest ok. wiec bede eksperymentowac;-) mam zamiar zachartowac naszego synka...ciekawe czy mi sie powiedzie.
spimy na poddaszu totalnie beznadziejnie izolowanym,wiec mamy chlodno- czasem nawet 15stopni-ale o dziwo przyzwyczailam sie do tego stopnia ze jak jest cieplej to nie usne. pytalam polozna jak to bedzie jak synek bedzie u nas spal...powiedziala ze najlepiej zeby bylo te 17 stopni ale ogolnie wraz z wiekiem mozna eksperymentowac z temperatura i sprawdzac jak wyglada tem dziecka- jesli ma 36,6-37 tzn. ze jest ok. wiec bede eksperymentowac;-) mam zamiar zachartowac naszego synka...ciekawe czy mi sie powiedzie.
Moje dziecie nie trudno bylo do spiwora przyzwyczaic gdyz zaczelam to praktykowac kiedy mial 2 m-ce i niewiele jeszcze mial do gadanie.Urodzil sie co prawda na koniec sierpnia ale z malenka waga troche ponad 2kg i od poczatku byl cieplolubny...teraz nie mam problemu ze sie w nocy rozkopie...z posiela tez niema problemu bo w zestaw tylko wchodzi przescieradlo i malutka podusia tak do miedlenia.
Carmella - szalona
Jeśli Ci to pomoże to ja spakowałam body z krótkim rękawkiem, śpioszki na ramiączkach i kaftanik. Do tego czapkę bawełnianą i niedrapki, czyli klasyczny wyprawkowy komplet szpitalny. Wezmę kocyk a gdyby było jakoś mega zimno to mam taki śpiworek wpinany do fotelika samochodowego. Lenka ze szpitala wychodziła 2 maja 2010r. i śpiworek nam się wówczas przydał.
andav - nam położna w sypialni kazała ustawiać 19 stopni, a na czas kąpieli 21-22.

andav - nam położna w sypialni kazała ustawiać 19 stopni, a na czas kąpieli 21-22.
andav
Fanka BB :)
No widzisz elvie, kazdy co innego
a wiecie co jeszcze nam wczoraj polozna powiedziala na szkole rodzenia?? ze nie potrzeba tak na prawde ZADNYCH kosmetykow dla dziecka.... wystarczy mycie woda i olej roslinny ( moze byc oliwa z oliwy) a jak sie zaczna jakies odparzenia pupci czy cos to wtedy uzywac kremow ochronnych do pupci....normalnie w szoku bylam!

reklama
andav - bo to jest niemiecka szkola :-) U nas to samo. Kapiel 1, max. 2 razy w tygodniu. Do wody polecaja wlac filzanke MLEKA (najlepiej matyczynego a jak nie ma nadmiaru to krowiego) i kilka kropel oleju. ZADNYCH mydel i zadnych kremow (tylko w razie odparzen). Jak to powiedziala polozna: "dzieci maja cudowna skore a my to wszystko psujemy" 

Podziel się: