reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co polecacie dla maluszka?

reklama
ja zmienialam codziennie bo akurat mialam sporo ubranek ale bez problemu mozesz zakladac mu na 2 dni, ja teraz dla Xav zakladam pizamy na 2 dni chyba ze cos sie stanie wtedy wiadomo zmienie wczesniej

My zmienialiśmy i zmieniamy codziennie, aż do teraz:tak:
Tylko, że u nas się inaczej nie da, bo mała jak wstaje to dopiero po śniadaniu jest strojona do klubu, a śniadanko w piżamce je, więc zawsze się wybrudzi:-)

Jak K byl maly zakladalam nowy zestaw po kapieli i smigal az cos sie wydarzylo:-Djezeli wydarzylo sie w dzien to znow nowy komplet a po wieczornej kapieli kolejny. Teraz pizamke zmieniamy roznie najczesciej 2 razy w tyg chyba ze sie zdarzy rano usmarowac jakims pisakiem (i juz slady zostaja nawet po praniu:wściekła/y:)

To ja mam takie dziwne pytanie: to jak czesto zmieniacie SOBIE pizamy? Chodzi mi po prostu o porownanie o ile czesciej zmienia sie dziecku niz doroslemu. Ja nie mam zbyt duzo doswiadczen z dziecmi ale wydaje mi sie, ze codziennie (o ile nic sie nie wydarzylo!) to bardzo czesto. Ja myslalam, zeby co drugi dzien. Po prostu sie spietralam teraz, ze mam za malo ubranek ;-)

Kugela, ja mam takie same wątpliwości co Ty. Ja osobiście zmieniam piżamę różnie, średnio co 3 - 4 dni, czasami częściej. Myślę, że zobaczymy jak będą funkcjonowały nasze maluszki i dojdziemy do tego jak często zmieniać im strój nocny.
A jeśli chcę ubrać w pajacyk to co pod spód body???

Nie pamietam dokladnie jak to bylo jak Colin byl maly ale teraz po kapieli zakladam mu body i spiworek....rano sciagam spiworek i ubieram w zaleznosci od pogody i potrzeby np. w rajstopy i spodenki i jak sie zadna awaria nie przytrafi typu przeciek pampersa czy cos rozlanego to biega w tym body do wieczora...Jak byl malutki to w ciagu dnia czesciej go przebieralam bo ulewal strasznie ale do spana chodzil w body i polspiochach albo body i spiochach na szelkach...Pizam nie uprawiamy do dnia dzisiejszego bo przyzwyczailismy aie do spiworkow od chwili kiedy mlody zacza sie rozkopywac i przekrecac na boczek.

reklama
Do góry