reklama
czarnula83
Fanka BB :)
miala racje, tez uwazam ze kosmetykow nie trzeba uzywac jak nie ma potrzeby, Xav zawsze smarowalam sudocremem do dupci i teraz tak nie bede robila jak nie bedzie odparzen.No widzisz elvie, kazdy co innegoa wiecie co jeszcze nam wczoraj polozna powiedziala na szkole rodzenia?? ze nie potrzeba tak na prawde ZADNYCH kosmetykow dla dziecka.... wystarczy mycie woda i olej roslinny ( moze byc oliwa z oliwy) a jak sie zaczna jakies odparzenia pupci czy cos to wtedy uzywac kremow ochronnych do pupci....normalnie w szoku bylam!
![]()
tez slyszalam o moczu, nie wiedzialam tego przy Xav wiec nie wyprobowalam ale teraz jak bedzie trzeba to moze wyprobuje z tym moczemo mace ziemniaczanej tez slyszalamNam polozna tlumaczyla, ze jezeli uzywac kremu, to tylko w miejscu odparzenia, nie wszedzie dookola i zeby unikac przy tym szczegolnie faldek.
Z innych "domowych" metod to ponoc na plesniawki najlepszy jest moczAle jak sie ktoras mama nie moglaby przelamac to w aptece tez maja na to srodki ;-) Tyle ze wg. poloznej z kursu te srodki apteczne potrzebuja wiecej czasu, zeby zadzialac (kilka dni a mocz bywa, ze na nastepny dzien)
A chusteczek nawilzanych to ja sama dla siebie nie lubie uzywac, nawet w podrozy do rak - czuje sie po nich jakas brudna, lepiaca wiec dla dziecka tez jestem za woda, zwlaszcza, ze to takie intymne miejsca :-)
Polozna opowiadala, jak wizytowala jakas nawiedzona matke miesiac po porodzie. To bylo jej trzecie dziecko a ona bala sie je myc, wiec przez caly miesiac przecierala tylko tymi chusteczkami. Podobno widok byl oplakany: odparzenia, podraznienia, brud (resztki mleka za uszkami), strupy
Az sie wierzyc nie chce, ze jakas matka moze miec takie pomysly
![]()
Ja na początku pupcie tez tylko letnią wodą bez niczego przemywałam a chusteczek zaczełam używać po kilku tygodniach,na początku były to pampers sensitive a potem te zwykłe już,zielone.
Kremu do pupy używam bardzo sporadycznie,tylko wtedy jak ma czerwone lub odparzenia.
Kremu do pupy używam bardzo sporadycznie,tylko wtedy jak ma czerwone lub odparzenia.
Ja mam teraz inny dylemat. Caly dzien ganiania po sklepach i nadal nie mamy spiworka. Tyle jest rodzai tego... Co jest najlepsze: cienki (ala frotte) czy troche grubszy? z rekawkami czy na ramiaczkach? czy musi byc dopasowany do wielkosci dziecka (sa rozmiary np. 62/68, 90cm, 110cm)? A moze jednak kocyk? A myslalam, ze to taki prosty zakup bedzie... Jak macie jakies praktyczne wskazowki czy linki to ja bardzo chetnie! :-)
Co do chusteczek nawilzanych,my przy Misi na poczatku nie uzywalismy tylko letnia woda,po kupie. Kompana musia byc w Oliatumie
Chusteczki to na wyjazd tylko
Teraz tez tak zamierzam robic, w razie odparzen, jakas masc,ale nie sudokrem
Do kompieli mydelko,nie chce [przesadzac z kosmetykami i tyle
Dzis zamowilam pare rzeczy, jeszcze mi zostaly pampersy,laktator,oliwke dla malego i chyba bedziemy gotowi
U nas w szpitalu dla dziecka 3 rzeczy najwazniejsze to recznik,pampersy i oliwka

Co do spiworka na razie nie kupuje,mam dostac jeden,a jak bede potrzebowac

Dzis zamowilam pare rzeczy, jeszcze mi zostaly pampersy,laktator,oliwke dla malego i chyba bedziemy gotowi

U nas w szpitalu dla dziecka 3 rzeczy najwazniejsze to recznik,pampersy i oliwka

Co do spiworka na razie nie kupuje,mam dostac jeden,a jak bede potrzebowac

Jeśli pytasz o śpiworek do spania to lepiej weź jakiś cieńszy, szczególnie że lato będzie, ja miałam na ramiączkach i w sklepie mi większy babeczka kazała kupić, aby młodej swobodnie było. Mimo to ja się bałam, że ona mi się tam zsunie i udusi, więc wolałam kocyk pod paszki wkładać. Te małe brzdące to potrafią cuda w łóżeczku wyprawiać, grzecznie leżeć nie będąJa mam teraz inny dylemat. Caly dzien ganiania po sklepach i nadal nie mamy spiworka. Tyle jest rodzai tego... Co jest najlepsze: cienki (ala frotte) czy troche grubszy? z rekawkami czy na ramiaczkach? czy musi byc dopasowany do wielkosci dziecka (sa rozmiary np. 62/68, 90cm, 110cm)? A moze jednak kocyk? A myslalam, ze to taki prosty zakup bedzie... Jak macie jakies praktyczne wskazowki czy linki to ja bardzo chetnie! :-)

Ja chcialam cos takiego kupic,zobacze jak to wyjdzie CARTER'S KOCYK + DWA SPIWORKI 100%BAWELNA (2239283421) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
edit wlasnie kupilam takie
http://allegro.pl/spiworki-do-spania-2-szt-0-6-miesiecy-i2223785710.html
edit wlasnie kupilam takie

Ostatnia edycja:
czarnula83
Fanka BB :)
a od kiedy planujecie dzieciaki klasc do spiworkow? ja wlasnie znalazlam taki ponoc na lato pisze
Loved & Adored Sleeping Bag 1 Tog (0-6 months) - Babies R Us - Britain's greatest toy store
ale bede musiala zajechac do sklepu i go podotykac zanim kupie i sie tak zastanawiam jaki by tu moze kupic, chce kupic taki zeby byl na 6 miesiecy odrazu wiec ani za cienki ani za gruby
Loved & Adored Sleeping Bag 1 Tog (0-6 months) - Babies R Us - Britain's greatest toy store
ale bede musiala zajechac do sklepu i go podotykac zanim kupie i sie tak zastanawiam jaki by tu moze kupic, chce kupic taki zeby byl na 6 miesiecy odrazu wiec ani za cienki ani za gruby
reklama
Mysiochomis
:*
Czarnula ja w spiworek po miesiącu będę już wkładać Babola. Pierwszy miesiąc w rożku prześpi lub bez, w zależności od ciepełka w domku. Później własnie spiworek. ja mam taki do 6 m-ca.
Podziel się: