reklama
beaa
Mamy lipcowe'08
Rudka- ja od 2 tyg. biore cerazette, przed ciaza bralam cilest.
KasiaDe- mi wlasnie lekarz powiedzial, ze z cerazette jest ten komfort, iz mozna brac nawet do 12 godz. pozniej niz zwykle i wszystko jest ok. Nawet przy mnie sprawdzal to w jakiejs ksiazce ale skoro piszesz, ze trzeba brac je regularnie to jeszcze to sprawdze bo miedzy prawda a Bogiem to do konca nie ufam angielskim lekarzom, zwlaszcza, ze byl to lekarz ogolny, a nie gin.
KasiaDe- mi wlasnie lekarz powiedzial, ze z cerazette jest ten komfort, iz mozna brac nawet do 12 godz. pozniej niz zwykle i wszystko jest ok. Nawet przy mnie sprawdzal to w jakiejs ksiazce ale skoro piszesz, ze trzeba brac je regularnie to jeszcze to sprawdze bo miedzy prawda a Bogiem to do konca nie ufam angielskim lekarzom, zwlaszcza, ze byl to lekarz ogolny, a nie gin.
Ostatnia edycja:
ja biore Micronor i lekarka mi powiedziala,ze przy tych pigulach z jednym hormonem trzeba pilnowac pory.W normalnych-tych z dwoma hormonami mozna niby do 12 h wziasc,a w tych mam w ulotce napisane,ze do 3 godzin.Ja juz oczywiscie raz zapomnialam
Moze w tych cerezette jest inaczej,skoro Beaa tak pisze,ale w ulotce powinno byc napisane dokladnie jak brac.

beaa
Mamy lipcowe'08
Wlasnie w ulotce nic nie ma
.

Bea, to mnie zaintrygowałas i sięgnełam po ulotkę. Faktycznie nie ma, a dałabym sobie rękę uciąć, że dwa lata temu, jak brałam te tabletki, to wyraźnie było napisane
Dziwne to...Ten obecny gin faktycznie nic mi nie mówił o pilnowaniu godziny - może cos się zmieniło???

beaa
Mamy lipcowe'08
Juz sprawdzilam. W mojej ulotce jest napisane, ze opoznienie w braniu Cerazette nie powinno byc dluzsze niz 12 godz- czyli jak wszystkie tabletki dwuskladnikowe.
W angielskiej Wikipedii pisza, iz Cerazette powinno byc przyjmowane regularnie (z dokladnoscia do 3 godzn), jednak w niektorych krajach Creazette ma nieco inny sklad i wowczas ta granica wydluza sie do 12 godzin
... in some countries the POP Cerazette has an approved window of 12 hours). The real-life efficacy is therefore dependent upon compliance (http://en.wikipedia.org/wiki/Progestogen_only_pill).
Najwidoczniej angielskie Cerazette ma inny sklad niz ''standardowe'' Cerazette i opoznienie w przyjmowaniu tabletek moze byc dluzsze niz 3 godziny
.
Jednak nie do konca nie ufam tym tabletkom i chyba szybko przerzuce sie na cos innego.
KasiaDe - moze to polskie Cerazette tez ma juz udoskonalony sklad i rozni sie od tego, ktore bralas wczesniej?
W angielskiej Wikipedii pisza, iz Cerazette powinno byc przyjmowane regularnie (z dokladnoscia do 3 godzn), jednak w niektorych krajach Creazette ma nieco inny sklad i wowczas ta granica wydluza sie do 12 godzin
... in some countries the POP Cerazette has an approved window of 12 hours). The real-life efficacy is therefore dependent upon compliance (http://en.wikipedia.org/wiki/Progestogen_only_pill).
Najwidoczniej angielskie Cerazette ma inny sklad niz ''standardowe'' Cerazette i opoznienie w przyjmowaniu tabletek moze byc dluzsze niz 3 godziny

Jednak nie do konca nie ufam tym tabletkom i chyba szybko przerzuce sie na cos innego.
KasiaDe - moze to polskie Cerazette tez ma juz udoskonalony sklad i rozni sie od tego, ktore bralas wczesniej?
Ostatnia edycja:
{agnieszka}
styczniówka'06 lipiec'08
ja mam przepisane zastrzyki anty. ktoras miala cos takiego?
mezulek oczwiscie w pelni happy ze juz mozna na legala( po zatwierdzeniu orzez lekarza)
a właśnie, czy slyszalyscie o tym ze, hormony powinno sie brac dopiero od 8 tyg po porodzie- moja gin uraczyla mnie takim stwierdzeniem
mezulek oczwiscie w pelni happy ze juz mozna na legala( po zatwierdzeniu orzez lekarza)
a właśnie, czy slyszalyscie o tym ze, hormony powinno sie brac dopiero od 8 tyg po porodzie- moja gin uraczyla mnie takim stwierdzeniem
reklama
beaa
Mamy lipcowe'08
agnieszka- ja wprawdzie nie mialam zastrzykow ale moja kolezanka tak. Jeden zastrzyk dzialal chyba przez 3 miesiace. Ona wziela 3 zastrzyki, nie miala zadnych dolegliwosci czyli wszystko bylo ok. No i co najwazniejsze nie zaszla w ciaze.
Podziel się: