reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

reklama
No jak ja wam zazdroszcze tego ciepelka.U mnie pada,niepada,pada, Mloda juz sie nauczyla slowka-pada-:-D i .A mnie ta pogoda juz dobija,.Z panem G skonczone ,bo nie bylo o czym z nim gadac ,bo jego najbardziej interesowal Sex-a mnie nie .Ostatnio mialam niezla przygode ze znajomym ,ktorego nie widzialam kilka lat.Wypil ze mna kawke,a na koniec oznajmnil ,ze ma plan na zycie !!!!(uwaga)ze mna:baffled::crazy:.A dlatego ,ze ja mam juz dziecko ,wiec na pewno nie bede chciala miec juz wiecej!!!A jemu to pasuje:-D:szok:..SUPER!!! od razu zachcialomi sie 4:-D:-D.co za glab.
uciekam spac papa.

raczkowa jeśli nie byłaś z ojcem dziecka to alimenty ci się na Ciebie nie należą. możesz sie starac o utrzymanie Ciebie trzy mce przed porodem i trzy po porodzie.to jest tzw okres około porodowy.

jednak wpierw czekałoby cie uprawdopodobnienie ojcostwa. jakoś byś musiała udowodnić ze on jest ojcem dziecka. w praktyce to niestety mało prawdopodobne jest bo :
po pierwsze na samą rozprawę czekasz trochę. potem pewnie druga rozprawa i uprawdopodobnienie ojcostwa, (może przesłuchanie świadków) i wtedy wyrok.
jeżeli teraz nie daje kasy, nawet na wyprawkę dla dziecka to niestety wątpię aby tak chętnie wyskoczył z kasy dla Ciebie... przykre to jest niestety. i mogłoby byc tak że urodzisz a pierwszej rozprawy nie byłoby jeszcze.

a mieszkanie, to popytaj wśród znajomych i to wszystkich którzy ci na myśl przyjdą. ja już wiem że właściciele mieszkań jak słyszą że sama z dzieckiem to nie chcą takiej. ja później kłamałam że mąż za granicą jest. aż trafiłam na koleżankę, z którą kiedyś tam dawno pracowałam i ona mnie poleciła właścicielowi. on od razu mi powiedział że tylko z polecenia mi wynajmie i jeszcze podwójną kaucję wziął.
łatwo nie jest mieszkać samemu z dzieckiem, ale jest niezależność i spokój

dzien dobry
my jak zawsze od 6 na nogach....

iwona to mi taki plan na zycie jak twojemu znjaomemu pasuje.... zero dzieci wiecej... a poznaje smaych glabow ktorym sie marza dzieci....

u nas wlasnie wypadl pierwszy zab, czekalysmy juz na to jakis czas i nie mamy dolnej jedynki:)

no i zabek popslu nam dzisiejsze plany... mala miala spac u chrzestnej a ze chce czekac na wrozke zebuszke w domu to nie jedzie... trudno...

elena szczerbolek bardzo zadowolony, na dole rusza sie tez druga jedynka wiec powinna zaniedlugo wypasc.

juz sie ugadala ze jutro idzie do cioci spac, i jakos mi tak abrdzo to na reke... w sumei to mialabym co robic w tym czasie:-D:-D

anowi bylam z ojcem dziecka niby skad to dziecko mialoby sie wziasc :-D:-D ale po tym co piszesz to chyba sobie odpuszcze te alimenty bo tylko nerwy strace a jego i tak nie bedzie interesowac czy mam co jesc :baffled: echh

ollka gratuluje straconego zeba :-D

czy u was tez dzis juz nie ma slonka??
u nas jets juz czym oddychac, my sie musimy zmobilizowac i isc na jakies zakupy na weekend....

raczkowa takie typy to glownie interesuje co zorbic zeby placic jak najmneij...

reklama
dzien dobry mamusie.
u mnie tez dzisiaj sloneczka nie ma, takze moze wkoncu cos ogarne w mieszkaniu :)
gratuluje pierwszego ząbka:)

a ja mam dylemat.. zastanawiam sie nad szkołą rodzenia.. mam ochote isc ale troche mi tak glupio samej:-(
pewnie wiekszosc kobiet bedzie z partnerami... i nie wiem.. a wy chodziłyscie lub zamierzacie?

Do góry