reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

emilka, dokładnie po 2 lub 3 dniach:tak: ja rodziłam jeszcze w 2-ce i wypisywali po 3 dniach jesli wszystko było ok, moja kolezanka rodziła w zeszłym roku w czerwcu na Zegadłowicza i był taki przemiał,że wypuszczali już po 2 dniach bo nie mieli miejsc na oddziale
a z tym krzykiem nie jest ta źle:-D:-D ze mną leżała na sali dziewczyna , której dziecko nie miało odruchu ssania, nie potrafiło złapac brodawki, położne proponowały jej że wezmą małą i ją nakarmią butlą ale ta się upierała,że nie, a mała wrzeszczała z głodu:szok: ja przedrzemałam noc a moje dziecko spało w najlepsze , nie obudziły jej żadne wrzaski:-D:-D

ollka, Martynka idzie do przedszkola od października , bo wyjeżdza z dziadkami na całe wakacje i wrzesień, a ponieważ idzie do prywatnego przedszkola, nowootwartego u nas na osiedlu( mają promocję-tak,że bedę płacić tak jak za normalne państwowe) dlatego pozwolili mi ją posłac od października:tak: oni w ogóle przyjmują dzieci cały rok:tak:

reklama
liczylam ze jednak zaprzeczycie ze to wcale nie takie straszne :-D:-D:-D boze ja sie nadal ludze ze zajde do szpitala odbore dziecko w okienku i wroce do domu :-D:-D:-D

dzien dobry
aga super ze mala ma zapalnowane wakacje:) zazdroszcze:)

fkat panstwowe przedszkole za caly dzien kosztuje juz prawie yle co prywatne, wiec jak sie dobrze trafi to lepiej prywatne...

raczkowa ja znow ze zmeczenia wcale w nocy nie spalam, co do pobytu w spzitalu ja wyszlam w 5 dobie, pierwsze 2 doby proatycznie wcale nie mialam malej przy sobie... ogolnie sie roszac nei umialam... a kiedy siadlam soboe normlanie to sie chwalic nie bede bo jeszcze rodzic nie pojdziecie....

u nas mloda wstala o 5.45:) zadowolona bo od wrozki dostala kase i legp:) juz budowalysmy

slonko wyszlo wiec dzis juz sie przziewietrzymy

raczkowa, emilka z czasem na ten płacz nie zwraca sie już uwagi :-p
każda kobieta inaczej znosi poród, ja miałam cesarkę to ledwo żyłam, ale po naturalnym zazwyczaj nie wygląda to tak źle:tak: dodam, że ja jak rodziłam na 9 porodów tego dnia było aż 7 cesarek, w szpitalu był jeden wielki ryk i kocioł, położne to nie wiedziały gdzie mają ręce w sadzić, a mi to wszystko było wtedy po prostu obojętne:baffled:
Co do porodu, to jak nie macie przeciwskazań to bierzcie znieczulenie, po co sie dodatkowo męczyć jak można sobie ułatwić ten trudny proces:-p

i ja się witam:-)
z pracy niestety:confused2: , u nas też słonko od samego rana

ollka, to "bogata" była ta wróżka -zębuszka:-D:-D:-)
Martysia już trzeci rok tak będzię z dziadkami na wakacjach, 2 lata temu byli 2 m-c a w zeszłym roku od 20 czerwca do 25 września:tak:
my dojeżdżaliśmy na weekedny , a później my zostawalismy z nią na 3 tyg we wrześniu; w tym roku ja będę dojeżdżać do nich bo to tylko 160km
...wczesne wstawanie, oj skąd ja to znam:confused2::baffled:..5.30 -6.00 na nogach...buuuuu:crazy:

raczkowa, emilka,powiem tak jak moja mama powiedziała mnie...poprostu przygotuj sie na to że ból jest niesamowity ale potem.......:-):-):-):-):-):-)
po porodzie stwierdziłam i podtrzymuje to do dziś ,ze ból zęba jest gorszy bo ćmi i ćmi i końca nie widać:errr::no2:

aga to lego to juz czekalo na ten zabek:) poza tym oliwka jest mega fanka lego a ja uwazam ze to zabawka ponadczasowa, my mamy jeszcze klocki ktore ja i moj brat od babci dostawalismy.... dodam ze moj brat ma na karku 30tke:-D:-D
a reszta to od dziadka:)

martttika ja bylam po naturalnym... i hmm... chyba po cesarce bym szybciej doszla do siebie....
powiem wam ze o bolu zapomina sie zaraz po tym jak sie wyjezdza z porodowki... wiec dziewcyzny bedzie dobrze...

eh, jak ja bym chciala zeby mi ktos mala chociaz na tydzien wzial gdzies...
ja od czerwca mam zaczac prace wiec mala pewnie prkatycznie 2 miesiace spedzi w przedszkolu... ale coz, takie zycie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry