reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

to ajkbys zaczela praqsowac to wolaj, podrzuce ci moje bo tez nie mam natchnienia...

tatus oliwi wplacil u komornika 50 zl alimentow, ale sie wkurzylam.
ale komornik znalazla jego nowe miesce pracy, wiec pewnie dostane cos wiecej, chyab ze tatus znow sie zwolni

reklama
50 zł? a na co ma Ci to starczyć?
a u mnie komornik ciągle doradza mi, żeby wycofała wniosek, bo oni z tego nic nie mają, ale teraz mój eks powrócił podobno na stałe do Polski, życze mu szczęscia...

ja nie wiem an co ma to starczyc, oczywiscie ja dostane jakies 40 zl z trego, wkoncu komornik musi pobrac oplate...
ja uwazam ze jak wniosek jest zlozony to nie powinno sie go wycofywac.
a wogole szanowny tatus cos wplaca?

dzieki dziewczyny za wszysto, moja mama juz wie.. przyjada po nas z tata, tylko naprawia auto, to jest smieszne, bo on siedzi obok na kanapie i mi tu ryczy. ale teraz zadne slowa juz tego nie zmienia, powiedzial ze bedzie do malej przyjezdzal co 2tygodnie i ze kase napewno bedzie dawal na jej utrzymanie...
ciekawe jak dlugo:tak:
Wiesz moj (jeszcze)maz tez tak muwil jak sie od nas wyprowadzal,a w rzeczywistosci olal nas totalnie teraz mam zasadzone alimenty,ma ustalone widzenia z Karolem na ktore itak nie przyjezdza,i mam zlozony wniosek o ograniczenie wladzy jemu bo nie mam zamiaru sie z nim urzerac.Tak wiec na gatkie facetow trzeba brac poprawkie,bo czasami sami nie wiedza co muwia.I widzisz a tak balas sie powiedziec mamie,to super ze po ciebie przyjada meczysz sie tylko tam z Zuzia w Polsce bedziecie mialy bynajmniej spokoj.

Witam.Natka nie wiem czy moge ci coś doradzic,ale uważam,że jeżeli on teraz na wszystko tak chętnie się zgadza spisac umowe u notariusza dot.płacenia tych 600zł na dziecko.Ona jest tak samo ważna jak wyrok sądowy a nie musicie się sądzic.W razie czego jeżeli tatuś się z tego nie wywiąże możesz wnieśc do komornika o ściąganie alimentów.Masz teraz okazje choc w ten sposób go wykorzystac ...

Witam.Natka nie wiem czy moge ci coś doradzic,ale uważam,że jeżeli on teraz na wszystko tak chętnie się zgadza spisac umowe u notariusza dot.płacenia tych 600zł na dziecko.Ona jest tak samo ważna jak wyrok sądowy a nie musicie się sądzic.W razie czego jeżeli tatuś się z tego nie wywiąże możesz wnieśc do komornika o ściąganie alimentów.Masz teraz okazje choc w ten sposób go wykorzystac ...
Zgadzam sie z mama Julci w 100%,nigdy nie wiadomo co bedzie pozniej,a tak bedziesz miala wszystko na popierze:-)

reklama
dziewczyny nie wiedzialam ze takie cos mozna zrobic i szczerze mowiac to pierwsze slysze o takim czyms, ale pomysl fajny:-D
tym bardziej, ze on zarabia ponad 8 tysiecy...:crazy:
pracuje w biurze posrednictwa pracy w holandii
napewno tak zrobie,
a on mnie tak denerwuje, bo łazi za mna caly czas, ryczy mi ze mam do niego wrocic bo jestesmy dla niego najwazniejsze!!!
tylko szkoda ze nie bylysmy takie wazne kiedy siedzial u niej:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry