reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

reklama
U nas to samo. Kuba usiedzi w foteliku 2 minuty, a potem na znak że koniec spluwa jedzonkiem centralnie na siebie lub karmiącego go akurat nieszczęśnika. To taki sygnał "wyjmijcie mnie wreszcie z tego cholerstwa" po czym dalej w biegu zjada ze smakiem resztę żarełka :-D

Sumka, wyobrażam sobie to spluwanie.:-D:-D:-D:-D

Karmiłam dziś Wojtka chłodnikiem, a ten mnie chyc za łyżkę. Normalka - wzięłam sobie drugą. Ta druga też za chwilę była w drugiej łapce. No to wzięłam trzecią łyżeczkę. Co zrobił Wojciaszek? Złapał ją paszczą. :-D:-DJakiś diabelski humorek miał.

Dziewczyny, mam nadzieję, że jak kupujecie jogurty i serki dla maluchów, czytacie skład... Dzisiaj nie było w sklepie bakusiów, więc wzięłam jakiś zwykły serek homogenizowany z brzoskwiniami - wyglądał super, był waniliowy, a osobno dołączone były brzoskwinie w syropie do wymieszania przed jedzeniem. Kiedy go otworzyłam do jedzenia, podpadł mi jego wygląd i konsystencja - całkiem inne, niż w naszym ukochanym bakusiu... Czytam skład, a tam obok sera , cukru, brzoskwiń itp. znalazłam następujące pozycje: we wsadzie brzoskwiniowym - substancja zagęszczająca E 1442, barwniki: E 160 C, E 100, w serku - substancje zagęszczające: E 1422, E 440, E 407, regulator kwasowości E 330, barwnik E 100...:baffled:

Asia ja Ci powiem szczerze ze od jakiegos juz czasu patrze tylko na daty waznosci...Wszedzie tego cholertwa sztucznego ze nawet mi sie juz sprawdzac nie chce...:baffled:

reklama
Asia niezly sklad:szok::baffled:
Ja przyznam, ze czytam i to dokladnie i nie tylko jak kupuje cos dla Julka ale tez czesto przy ogolnych zakupach. Jak jest wybor w produktach to sugeruje sie wlasnie glownie skladem. Takie czasy, ze sie chemii nie uniknie ale ograniczyc jak mozna choc troche ograniczyc to jest dobrze.

A tak przy okazji mam pyatanko: czy dajecie juz maluchom sok pomaranczowy?

Do góry